Kosten Bitvavo

Bitvavo is één van de vele exchanges waar je crypto kunt kopen en verkopen. Iedere exchange heeft zo zijn voor- en nadelen en van Bitvavo wordt vaak gezegd dat de kosten laag zijn. In hoeverre is dit waar? Daarom kijken we in dit artikel naar de vraag welke kosten betaal je bij Bitvavo?

Transactiekosten

De transactiekosten van Bitvavo zijn de kosten die je betaald wanneer je crypto koopt of verkoopt. Bij Bitvavo bedragen deze kosten maximaal 0,25%. Dat wil zeggen dat wanneer je bijvoorbeeld voor €1000 aan Bitcoin wilt verkopen, dat je uiteindelijk €997,50 zult ontvangen. Je hebt €2,50 aan transactiekosten betaald.

Korting transactiekosten

Soms heb je bij Bitvavo ook recht op korting op de transactiekosten. Deze korting kan je zelf afdwingen, of gewoon gebruikmaken van een bestaande korting.

Zo heeft Bitvavo bijvoorbeeld tijdelijk de actie dat je over de eerste €10.000 geen transactiekosten hoeft te betalen.

Wil je de korting zelf afdwingen, kan dat dus ook. De korting die jij ontvangt wordt berekend over het totale bedrag dat je hebt verhandeld van de afgelopen 30 dagen.

Wil jij profiteren van de eerste €10.000 zonder transactiekosten? Open dan hier direct je account >>

Withdrawal fees

Wil je de vruchten plukken van een winst die je met crypto hebt behaald, moet je rekening houden met withdrawal fees. Dit is een bepaald aantal cryptomunten van de desbetreffende cryptomunt. Bij Ethereum is het bijvoorbeeld 0.002 ETH en bij Chainlink 0.26 LINK.

Deposit fees

Je moet ook rekening houden met kosten bij het storten van geld. Dit is afhankelijk van de betaalmethode die jij kiest. Bij iDEAL zijn de kosten bij Bitvavo bijvoorbeeld gratis.

Is Bitvavo goedkoop?

Wanneer je gaat vergelijken met andere exchanges, zou je inderdaad kunnen concluderen dat Bitvavo relatief goedkoop is. Bij andere exchanges betaal je bijvoorbeeld vaak meer transactiekosten.

Wil je meer lezen over de kosten bij Bitvavo? Lees dan dit blog: Bitvavo kosten

Direct profiteren van de korting bij Bitvavo? Open hier je gratis account >>

B. Fouraux
Door

B. Fouraux

op 08 Apr 2024

Helder en nuttig

Reactie plaatsen