Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo is een van de bedrijven in Nederland die handelen in cryptocurrencies mogelijk maakt. Ze doen dit tegen lage handelskosten en je hebt er een ruime keuze aan verschillende digitale munten. In dit artikel gaan we verder niet heel diep in op de producten en diensten van Bitvavo, maar kijken we meer naar de betrouwbaarheid van het bedrijf.

Want het is natuurlijk leuk als je geld verdiend hebt met het handelen in coins maar als je digitale kluis gehackt wordt of je bent je wachtwoord vergeten en je kunt de klantenservice niet bereiken dan heb je er nog niet veel aan. Hoogste tijd dus om op onderzoek uit te gaan!

In dit artikel kijken we naar de betrouwbaarheid van de klantenservice, registraties bij de KVK en DNB, beveiliging van de Bitvavo accounts, de beveiliging van het Bitvavo platform en als laatst kijken we naar de reviews van andere.

Bitvavo klantenservice

Laten we maar van start gaan met de Bitvavo klantenservice. Als we een kijkje nemen op de Bitvavo website zien we dat er een uitgebreide support pagina is. Dit is een grote kennisbank met een hoop artikelen die de meeste vragen van je zullen beantwoorden. Via het Bitvavo helpcentrum kan je via de zoekbalk een term intypen en vervolgens komen alle artikelen tevoorschijn. Ook kan je ervoor kiezen om een bepaald onderwerp aan te klikken en daar meer over te lezen.

Bitvavo support

Kom je er dan toch niet uit? Dan kan je via de pop-up een chat starten met een support-medewerker van Bitvavo. Via daar kan je snel je probleem oplossen. Ook kan je Bitvavo altijd mailen op: support@bitvavo.com. Ikzelf heb dat eens uitgeprobeerd en ik kreeg binnen een paar uur antwoord op mijn vraag. Ook de chatfunctie werkten snel en gemakkelijk en dat ging natuurlijk nog sneller dan over de mail. Bitvavo is helaas niet bereikbaar via de telefoon, dus dat is wel een minpunt.

De klantenservice bij Bitvavo is in het Nederlands.

Meld je nu aan bij Bitvavo

Bitvavo registraties

Op de Bitvavo website staat dat ze een KVK inschrijving hebben en dat Bitvavo een registratie heeft bij de Nederlandsche bank. Ik heb dit uitgezocht en dit blijkt beide te kloppen. Bitvavo staat ingeschreven bij de KVK onder verschillende besloten vennootschappen,  waaronder Bitvavo B.V.

Bitvavo KVK

Ook via het register van de Nederlandsche Bank kan je Bitvavo opzoeken en bekijken of ze de registratie hebben gekregen. Ook dit blijkt te kloppen en Bitvavo heeft zowel een registratie voor de handel van crypto valuta als het bewaren van crypto.

Bitvavo in het register van DNB

Bitvavo beveiliging

Op het moment dat je crypto hebt gekocht wil je natuurlijk dat dit ook veilig wordt bewaart. Het ergste wat er namelijk kan gebeuren is dat je jouw crypto voorgoed kwijtraakt. Dat wil je natuurlijk niet, dat wil namelijk helemaal niemand. En toch gebeurt het soms, daarom is het extra belangrijk om voordat je begint met crypto je daar goed in te verdiepen.

De belangrijkste stap daarin is het kiezen van een goede en veilige crypto exchange. Bij Bitvavo zit je qua veiligheid behoorlijk goed. Bitvavo heeft 2 soorten beveiliging. Deze bespreek ik hieronder.

1. Accountbeveiliging

De accountbeveiliging van Bitvavo zit als volgt in elkaar. Op het moment dat je een account aanmaakt maak je een wachtwoord aan, deze kan je in combinatie met je email gebruiken om in te loggen. Om daar nog een extra beveiliging op te zetten heeft Bitvavo 2FA, ook wel tweestapsverificatie genoemd. Dan koppel je ook nog jouw telefoon aan je Bitvavo account, via een authenticatie app, en deze app genereert elke 30 seconden een nieuwe code. Deze code vul je vervolgens in, samen met je email en wachtwoord en dan krijg je toegang tot je account. Zo zorg je ervoor dat als iemand ooit jouw wachtwoord in handen krijgt, er nog steeds niet ingelogd kan worden zonder authenticatie code van je telefoon.

Tweestapsverificatie (2FA) bij Bitvavo

Daarnaast werkt Bitvavo ook met het whitelisten van (IP-)adressen. Op het moment dat dan iemand inlogt op jouw account vanaf een nieuwe locatie of een nieuw apparaat, dan moet deze eerst goedgekeurd worden via je email-adres. Zo bouw je weer wat extra veiligheid in.

Een nieuw apparaat bevestigen (IP)

Verder heb je ook antiphishingcodes bij Bitvavo, deze kan je zelf instellen. En op het moment dat Bitvavo jou dan een mailtje stuurt, staat deze antiphishingcode in het mailtje. Zo weet je zeker dat het mailtje van Bitvavo is, en niet van een oplichter.

Anti-Phising code bij Bitvavo

Meld je nu aan bij Bitvavo

2. Platform beveiliging

Naast het beveiligen van je eigen account, doet Bitvavo er alles aan om het hele platform op het hoogste niveau te beveiligen. Bitvavo heeft zelf op de website staan dat de beveiliging van de Bitvavo accounts en het platform de hoogste prioriteit hebben. Bij de beveiliging van het platform moet je dan denken aan de beveiliging van gegevens, tegoeden en de algehele beschikbaarheid van het platform.

Bitvavo beveiliging

Voor het opslaan van de tegoeden maakt Bitvavo gebruik van zogeheten "cold wallets". Deze tegoeden worden offline opgeslagen op veilige locaties. Deze kunnen alleen verplaatst worden met inachtneming van strikte protocollen. Je denk nu wellicht, crypto dat is toch digitaal, hoe kan je dat nou offline opslaan. Het is echter belangrijk om te weten dat de cryptomunten altijd op de blockchain blijven staan. En met de code (de private key) tot die blockchain kan je weer bij je tegoeden.

Veiligheidsmaatregelen

Je hebt de mogelijkheid om deze private key online op te slaan via bijvoorbeeld een software wallet, maar je kan er ook voor kiezen deze private key offline op te slaan. Dit doe je op een hardware wallet. Dat is een stuk veiliger. Dit kan je zelf doen, of door Bitvavo laten doen. Op het moment dat je jouw tegoeden op je Bitvavo account laat staan, dan regelt Bitvavo dit allemaal voor jou. Je kan er ook voor kiezen om je crypto van je Bitvavo account af te halen en zelf op te slaan op een hardware wallet.

Deze hardware wallets van Bitvavo worden bewaard in de Bitvavo kluizen. Hier staan ook alle back-ups van Bitvavo. Deze kluizen voldoen aan de strenge eisen van de hoogste veiligheidscategorie in Nederland, veiligheidscategorie 4+.

Daarnaast werkt Bitvavo ook met gescreende medewerkers en is Bitvavo gevestigd in Nederland, in Amsterdam.

Reviews van andere

Verder is het ook belangrijk voor de betrouwbaarheid van Bitvavo om te kijken naar wat andere gebruikers van het platform vinden, en wat de ervaringen zijn. Dit kan je eenvoudig opzoeken via een website zoals Trustpilot.

Bitvavo review Trustpilot

Daaruit blijkt dat van de ruim 13.000 reviews van andere, Bitvavo gemiddeld zo'n 4.2 sterren van de 5 scoort. Veel postieve reacties dus, maar waardoor komt dat? Als je de reviews leest zie je vaak terugkomen dat Bitvavo fijne lage handelskosten heeft, gebruiksvriendelijk is en een goede klantenservice heeft.

Ook ik kan mijzelf vinden in deze reviews.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Om terug te komen op de vraag van dit artikel: Is Bitvavo betrouwbaar? Dan kan ik alleen maar volmondig ja zeggen. Het platform heeft haar zaakjes goed op orde en gebruikers van het platform zijn enthousiast. Ook ikzelf heb goede ervaringen met Bitvavo en op het moment dat je crypto wilt gaan verhandelen is Bitvavo het platform waar je moet zijn.

Bitvavo welkomstbonus

Wil je met Bitvavo aan de slag? Dan kan dat. Een account aanmaken is helemaal gratis en binnen enkele minuten gedaan. Daarna kan je eenvoudig crypto verhandelen. Nu heeft Bitvavo ook een welkomstbonus die je kan claimen en daarmee hoef je over de eerste €1000 die je aan crypto verhandelt, er geen handelskosten over te betalen. Doe daar je voordeel mee. Je kunt de bonus via hier claimen: Bitvavo welkomstbonus.

Meld je nu aan bij Bitvavo

Om te checken of je de bonus ook echt hebt gekregen, kijk je bij de aanmeldpagina of er bovenaan in het groen de welkomstbonus verschijnt.

In het groen: Bitvavo welkomstbonus

Ik hoop dat je wat aan de artikel hebt gehad en dat je nu weet hoe het zit met de betrouwbaarheid van het Bitvavo platform.

Ik heb ook een uitgebreide review geschreven over Bitvavo, waarin ik precies uitleg hoe alles werkt, deze kan je lezen via hier: Bitvavo review. 

Heel veel succes!

Reactie plaatsen