Bitvavo ervaringen

Crypto wordt steeds populairder, en dat is ook niet gek. De technologie achter de cryptomunten neemt in razendsnel tempo toe, en daarnaast accepteren ook steeds meer landen cryptomunten als wettig betaalmiddel. Om crypto te kunnen verhandelen, heb je een account nodig bij een crypto exchange. 

Dat is een platform die het mogelijk maakt om crypto te kopen en verkopen. In dit artikel kijken we naar de grootste crypto exchange van Nederland, Bitvavo. Je leest hier over de ervaringen van andere gebruikers en mijn ervaringen met Bitvavo. Laten we snel van start gaan. 

Bitvavo in het kort

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die gevestigd is in Amsterdam. Via Bitvavo kan je meer dan 175 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum, kopen, verkopen en bewaren.

Bitvavo is de grootste en goedkoopste exchange van Nederland, en heeft op dit moment al meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers. Bitvavo heeft als missie om crypto voor iedereen toegankelijk te maken, en daarom staat gebruiksvriendelijkheid ook hoog in het vaandel. 

Wat vinden gebruikers?

Voordat je begint met het gebruikmaken van een product of dienst, is het eigenlijk niet meer dan logisch als je eerst wat onderzoek gaat doen. Een factor die dan waarschijnlijk meespeelt, zijn de ervaringen van gebruikers. Zij hebben het immers al ervaren en kunnen jou het één en ander vertellen over de betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid, et cetera. 

Hieronder staan de belangrijkste punten die naar voren komen uit reviews op Trustpilot, een platform waar gebruikers ervaringen achter kunnen laten.

Bitvavo reviews op Trustpilot, meer dan 13.000

Het valt eigenlijk direct op dat er erg veel reviews te vinden zijn op dit platform. In totaal zijn er namelijk meer dan 10.000 beoordelingen achtergelaten. Het is mogelijk om een beoordeling te geven van 1 tot 5. Het gemiddelde dat er bij Bitvavo uit is gekomen op basis van al deze reviews, is een 4,2. Een erg goede score dus: 60% van de beoordelingen bestaat zelfs uit 5 sterren. Maar waar is dit aan te danken?

Het eerste dat gebruikers aan lijken te geven is de grote gebruiksvriendelijkheid. De exchange is makkelijk in gebruik voor zowel beginners als gevorderden. Navigeren naar de gewenste pagina is verre van moeilijk en iedereen kan dus wegwijs worden. Ook de app wordt hierin benoemd. Deze werkt net zo makkelijk als de website.Review op Trustpilot over Bitvavo en gebruiksgemak

Verder worden de lage handelskosten ook vaak benoemd. Hier zijn gebruikers logischerwijs zeer over te spreken.

Review op Trustpilot over Bitvvo en gebruiksgemak

Hoewel de grote meerderheid dus erg positief is, zijn er ook een aantal negatieve reviews te vinden. Waar komen die vandaan? 

Deze reviews lijken voort te komen uit op zich zelfs staande problemen die gebruikers ervaren. Niets is namelijk perfect en ook het platform Bitvavo niet. Zo zijn er bijvoorbeeld problemen te lezen met het opnemen van geld, iets dat zeker niet vaak gebeurt.

Mijn ervaringen met Bitvavo

Ikzelf maak al geruime tijd gebruik van het Bitvavo platform om cryptomunten te kopen, verkopen en bewaren. In de afgelopen jaren waarin ik het Bitvavo platform heb gebruikt ben ik stiekem toch wel een beetje fan geworden. Ik maakte hiervoor al gebruik van buitenlandse exchanges, maar toen Bitvavo werd opgericht ben ik vrijwel direct daarna overgestapt naar Bitvavo.

Meld je nu aan bij Bitvavo

Waarom? Omdat ik zelf namelijk het erg prettig vind om een exchange te gebruiken die in het Nederlands is, en waarbij ik ook met mijn vragen terecht kan bij een Nederlandse klantenservice. Daarnaast was het ook nog zo dat de meeste exchanges toen (en nu nog steeds) behoorlijk hoge tarieven hebben voor de transactiekosten. Vaak tussen de 1 en 3 procent. Bitvavo heeft een transactiekost van 0.25% waardoor het ook daarom enorm interessant was om over te stappen. Ik kon namelijk zo met mijn euro's meer crypto kopen dan op de andere exchanges. Want ik betaalde minder transactiekosten.

Mijn Bitvavo account. Zoals je kan zien handel ik ook actief via Bitvavo

Ik gebruik Bitvavo nu een aantal jaren en sinds de oprichting is het platform enorm gegroeid. Eerst waren er zo'n 50 cryptomunten die je kon kopen en ondertussen is het aanbod al vergroot tot 175 cryptomunten. Ook werkt het platform makkelijk en kan ik zowel via de app op mijn telefoon als via mijn laptop mijn tegoeden checken. 

Daarnaast is maandag mijn favorieten dag van de week geworden, op deze dag keert Bitvavo namelijk de staking percentages uit. Dit gebeurt elke week op maandag. Zo verdien ik dus wekelijks passief geld door mijn crypto's te laten staan op Bitvavo. Deze functie kan je eenvoudig aanzetten als je een account hebt aangemaakt. De staking/rente percentages verschillen per cryptomunt en kunnen oplopen tot 7.5% staking per jaar, iets dat je op je spaarrekening nu niet meer krijgt.

Ik ben zeer tevreden over het Bitvavo platform

Al met al ben ik enorm tevreden over het Bitvavo platform en ik heb tot op dit moment ook geen problemen ervaren met het platform. Als dat wel zo was, had ik dat hier zeker laten weten. Wat mij betreft is Bitvavo dus zeker een aanrader op het moment dat je eenvoudig en tegen lage kosten crypto wilt gaan kopen via een Nederlandse partij.

Meld je nu aan bij Bitvavo

Reactie plaatsen