Is een Bitvavo wallet veilig?

Steeds meer mensen verdiepen zich in de wereld van de digitale valuta. Crypto is hot, en ondertussen investeert 1 op de 10 huishoudens in Europa al in cryptomunten. Zodra je crypto hebt gekocht is het belangrijk dat je deze ook veilig opslaat, dit doe je via een crypto wallet. In dit artikel kijken we naar de veiligheid van de Bitvavo crypto wallet.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange waar je crypto kunt verhandelen. Via Bitvavo kan je meer dan 175 cryptomunten kopen, verkopen en bewaren. Op dit moment is Bitvavo de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Bitvavo wallet

Crypto die je koopt via Bitvavo worden automatisch opgeslagen in jouw Bitvavo wallet. Dit is gewoon op je Bitvavo acount en Bitvavo regelt achter de schermen dat jouw crypto dan ook veilig wordt bewaart. 

Hier heb je zelf niet zoveel invloed op. Het enige waar jij voor hoeft te zorgen is dat je een goed wachtwoord hebt ingesteld en een tweestapsverificatie (2FA) hebt aangezet. Zo voorkom je dat iemand zomaar kan inloggen op jouw Bitvavo account, en dus toegang krijgt tot jouw Bitvavo wallet. 


Is een Bitvavo wallet veilig?

Bitvavo is open en transparant als het gaat om het delen van de informatie over hoe de crypto wordt opgeslagen. Bitvavo slaat de tegoeden van de gebruikers op in zogeheten “cold wallets”.

Bitvavo veiligheid

Dit betekent dat jouw crypto op een hardware wallet worden opgeslagen, en offline. Ik hoor je misschien nu denken, cryptomunten zijn toch digitaal, hoe kan je die nou offline opslaan. Goed om dan te weten is dat de crypto altijd op de blockchain blijven staan, maar jouw private key, de sleutel tot deze blockchain, kan je online of dus offline slaan. Offline is de meest veilige optie, en Bitvavo doet dat dus ook.

Deze offline hardware wallets worden opgeslagen in de Bitvavo kluizen. Hier staan ook de back-ups van Bitvavo. Deze kluizen voldoen aan bankkwaliteit en hebben de hoogste veiligheidscategorie van Nederland, namelijk veiligheidscategorie 4+.

Bitvavo wallet gebruiken?

Nu we gekeken hebben naar wat een Bitvavo wallet is en hoe het wordt beveiligt, kan je niet anders zeggen dan dat een Bitvavo wallet veilig is. De tegoeden worden goed bewaard en Bitvavo heeft haar zaakjes goed op orde. Natuurlijk is het wel belangrijk dat jij een goed wachtwoord en 2FA beveiliging hebt aanstaan, zodat je account goed beveiligt is.

Bitvavo welkomstbonus

Wil je met Bitvavo aan de slag en je crypto veilig opslaan via de Bitvavo wallet. Dan kan je een gratis account aanmaken bij Bitvavo. Daarnaast geeft Bitvavo ook een welkomstbonus weg, en daarmee hoef je over de eerste €1000 die aan crypto verhandelt, geen handelskosten te betalen. Daar kan je dus je voordeel mee doen. Je kunt via hier je welkomstbonus claimen: Bitvavo welkomstbonus.


Om te checken of je de bonus ook echt hebt gekregen, kijk je bij de aanmeldpagina of er bovenaan in het groen de welkomstbonus verschijnt. 

In het groen: Bitvavo welkomstbonus

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad en dat je nu op de hoogte bent van de beveiligde Bitvavo wallets. 

Ik heb ook een uitgebreide review geschreven over het Bitvavo platform, waarin ik precies uitleg hoe alles werkt, deze kan je lezen via hier: Bitvavo review.

Heel veel succes! 

Reactie plaatsen