Bitvavo kosten?

Lees hier welke kosten je betaalt bij Bitvavo!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
Bitvavo logo

Handelen in cryptomunten is razend populair. In 2021 is bijvoorbeeld de Bitcoin enorm in waarde gestegen. In het eerste kwartaal van 2021 doorbrak de cryptomunt zelfs voor het eerst de 50.000 dollar grens.

Dit heeft alles te maken met de toenemende acceptatie van cryptovaluta. Er wordt steeds meer mee betaald en ook andere cryptomunten zijn in opmars. Heb je plannen om cryptomunten aan te schaffen en wil je dit doen via het Bitvavo-platform?

Kom alles te weten over de Bitvavo kosten en voorkom eventuele verrassingen. Lees verder en kom alles te weten over de kostenstructuur van het Bitvavo-platform.

Inhoudsopgave

Bitvavo kosten account

Starten met kopen en verkopen van cryptomunten is pas mogelijk na het aanmaken van een account op Bitvavo. Wat zijn de Bitvavo kosten account eigenlijk? Goed nieuws: het aanmaken van een account op Bitvavo is helemaal gratis! Met je account is het mogelijk om digitale valuta te verhandelen, verzenden, ontvangen en bewaren.

Bovendien krijg je toegang tot je Bitvavo wallet op zowel je mobiel als desktop. Kortom: maak een account aan op Bitvavo en ontdek op je eigen tempo hoe het platform werkt. Wil je eerst weten over Bitvavo voor je start met handelen in cryptovaluta? Lees dan ons Bitvavo review.

Bitvavo kosten kopen coins

Besluit je om via Bitvavo coins te kopen? De Bitvavo kosten kopen bedragen 0,25 procent per transactie. Bitvavo maakt gebruik van verschillende staffels. Op die manier wordt het uitvoeren van transacties steeds goedkoper. Handelskosten worden altijd direct verwerkt zodra de transactie wordt uitgevoerd.

Bij het afrekenen van je cryptomunten kies je uit een van de verschillende betaalmethodes die Bitvavo aanbiedt. Houd er rekening mee dat bij sommige betaalaanbieders een relatieve kosten in rekening worden gebracht. Wat je exact kwijt bent aan handels- en bankkosten zie je terug in iedere transactie.

Bitvavo kosten verkopen coins

Voor het uitvoeren van transacties via het Bitvavo-platform worden handelskosten in rekening gebracht. Daarom moet je altijd rekening houden met Bitvavo kosten verkopen. Net als bij het kopen van cryptomunten zijn de transactiekosten maximaal 0,25 procent. Dit geldt voor iedere willekeurige cryptomunt. Daarmee behoort Bitvavo tot een van de goedkoopste exchanges en brokers van Nederland.

Bovendien krijg je extra korting door veel te handelen in cryptomunten. De korting die je ontvangt wordt berekend aan de hand van het totale bedrag dat je de afgelopen 30 dagen hebt verhandeld. Het loont dus altijd om te handelen in cryptovaluta, maar onthoud: aan beleggen kleven risico’s. Je kan dus ook je inleg volledig kwijtraken.

Staking kosten Bitvavo

Staken is een manier om passief geld te verdienen met cryptomunten waar je een tijdje niets mee doet. Vergelijk het met een spaardeposito. Geld zet je voor een bepaalde tijd apart en in ruil ontvang je rente.

Is er dan ook sprake van staking kosten bij Bitvavo? Wat je verdient aan staking, is afhankelijk van het type cryptomunt. Er zijn verder geen extra kosten aan verbonden om hieraan deel te nemen.

Bitvavo kosten uitbetalen

De Bitvavo kosten uitbetalen verschillen per cryptomunt. Soms is er sprake van druk op een bepaalde blockchain. Dan liggen de opnamekosten meestal een stuk hoger. Zit je hier niet op te wachten, dan doe je er goed aan om nog even te wachten. Ben je klant bij een grote Nederlandse bank? Dan duurt een uitbetaling maximaal 1 werkdag.

Het geld heb je dus binnen een kort tijdsbestek op je rekening staan. Laat je je tegoed storten op een buitenlandse rekening? Houd dan rekening met een verwerkingstijd van 2 werkdagen. Kortom: een tegoed dat je laat uitbetalen, staat relatief snel op je bankrekening.

Kosten Bitvavo vs Binance

Binance behoort tot de grootste handelsbeurs voor cryptovaluta wereldwijd. Hoe verhoudt Bitvavo zich tot deze reus als het aankomt op handelskosten? Wij leggen het je graag uit. De handelskosten via Binance liggen tussen de 0,02 en 0,10 procent. Bij Bitvavo liggen de handelskosten tussen de 0,05 en 0,25 procent. Je kan dus stellen dat je bij Binance goedkoper uit bent, vooral als het gaat om grotere transacties.

Echter, het Bitvavo-platform is daarentegen gebruiksvriendelijk, laagdrempelig en overzichtelijk. Bovendien is het goed om te weten dat Bitvavo support in het Nederlands aanbiedt en bij Binance is alles in het Engels. Je moet de Engelse taal dus wel machtig zijn, wil je met succes kunnen handelen via het Binance-platform.

Alle voordelen van Bitvavo op een rij

Handelen via Bitvavo levert jou als belegger altijd voordelen op. We vertellen je graag waarom het zinvol is een account aan te maken op Bitvavo:

  • De handelskosten bedragen maximaal 0,25 procent per transactie en daarmee is Bitvavo een van de goedkoopste brokers in Nederland
  • Bitvavo beschikt over een gebruiksvriendelijk platform en er is altijd support beschikbaar om jou te helpen als je vragen hebt
  • Transacties vinden te allen tijde plaats via een beveiligde en versleutelde verbinding
  • Je hebt keuze uit meerdere betaalmethodes om cryptomunten te kopen
  • Tegoed dat je opneemt, staat altijd snel op je rekening
  • Naast handelen behoort ook Bitvavo staking tot de mogelijheden
  • Handelen via Bitvavo doe je via zowel je desktop als je smartphone

Kortom: om de Bitvavo transactiekosten hoef je het niet te laten. Ze zijn superlaag en stellen jou als beginnende of ervaren belegger in staat om te handelen in allerlei cryptovaluta.

Maak nu een account aan en start met cryptocurrencies

Heb je nog niet eerder in cryptovaluta gehandeld? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog met kopen en verkopen via Bitvavo. Het is laagdrempelige en gebruiksvriendelijke manier om extra geld te verdienen.

Je hebt altijd de keuze uit een veelzijdig aanbod Bitvavo coins. Bovendien is Bitvavo de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Maak nu een account aan en betaal over de eerste 1.000 euro geen transactiekosten.

Bitvavo

Crypto kopen, verkopen en bewaren?

Dit doe je bij Bitvavo, de grootste exchange van Nederland.

Bekijk Bitvavo

Veel gestelde vragen over Bitvavo (FAQ)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een zogeheten exchange. Dit is een soort online handelsplatform waar je crypto op kunt kopen en verkopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op Bitvavo jouw gekochte cryptomunten te bewaren.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is één van de vele exchanges. Veel van deze exchanges zijn internationaal, ook Bitvavo. Echter is het verschil dat Bitvavo in Nederland gevestigd is.

Dit wil zeggen dat Bitvavo Nederlanders een aantal belangrijke voordelen kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen met iDEAL. Dit is op de meeste exchanges niet mogelijk. Ook is de support beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is als jij hulp nodig hebt.

Daarnaast zijn ook de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges.

Bitvavo wordt gezien als één van de meest betrouwbare exchanges die er zijn. Dit kan worden geconcludeerd wanneer je kijkt naar ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat de exchange erg makkelijk is in gebruik. Je maakt eenvoudig een account aan door het invullen van wat gegevens en dit account verifieer je vervolgens.

Daarna kan je eenvoudig geld storten op je account en met deze balans heb je vervolgens de mogelijkheid om crypto te kopen.

Wil je graag aan de slag met Bitvavo, klik dan hier en ontvang een welkomstbonus t.w.v. €1000 commissievrij handelen.

Lars Provoost
Welkom op mijn blog! Heb je interesse in Bitcoin of andere crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Lars Provoost en ik ben al enkele jaren actief in de wondere wereld van de Bitcoin. Met veel plezier deel ik mijn kennis over Bitcoin en crypto met jou. Elke week kun je op mijn website een nieuwe crypto blog verwachten, ook maak ik daar gelijk een leuke Youtube-video bij. Zo kan je dus zowel lezend als luisterend genieten van mijn waardevolle content over Bitcoin en andere crypto. Naast het onderhouden van mijn website haal ik ook veel plezier uit lekker wandelen, fietsten, lezen en banen zwemmen. Dit doe ik dan ook volop 😀

Disclaimer:

Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Dit artikel bevat dan ook helemaal geen advies, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe steeds je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Meer lezen over crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *