Is crypto de toekomst?

Waar zo’n 10 jaar geleden vrijwel niemand zich er iets bij kon voorstellen, hoor je vandaag de dag regelmatig iets over cryptomunten. Zo hoor je veel succesverhalen van mensen die claimen veel geld te hebben verdiend met investeringen hierin.

Hoewel cryptomunten veelvuldig worden gebruikt om mee te traden, kan het ook andere grote voordelen bieden. Daarom zijn experts het er ook over eens dat het een steeds grotere rol gaat spelen in onze maatschappij. Maar is dit inderdaad zo? Daar zullen we naar gaan kijken in dit artikel en zo krijg jij een antwoord op de vraag: is crypto de toekomst?

Wat is crypto precies?

Mocht je er nog geen heel duidelijk beeld bij hebben, gaan we eerst even een blik werpen op wat crypto nu eigenlijk precies is.

Cryptocurrencies zijn digitale valuta. Deze kunnen worden verhandeld en er kan in worden geïnvesteerd, net zoals dit kan bij de normale valuta’s zoals de euro en de dollar. Het grote verschil is echter dat er bij cryptomunten geen derde partij nodig is zoals een bank of Overheid bij een transactie. Oftewel: cryptomunten zijn gedecentraliseerd.

Inmiddels zijn er vele verschillende cryptomunten beschikbaar. Hiervan is de Bitcoin verreweg de meest bekende. De munten hebben erg veel potentie en daarom wordt er ook gesproken van een grote toekomst. Er is echter ook nog veel onzeker, waardoor Overheden nog niet heel happig zijn op crypto. Toch zien we de rol van crypto steeds groeien en wordt Bitcoin op steeds meer plekken geaccepteerd als officieel betaalmiddel.

Crypto draait op blockchain netwerken. Deze netwerken kan je zien als een soort grote openbare database. Iedere computer dat is aangesloten op het netwerk, heeft een kopie van deze database. Hierdoor is een frauduleuze transactie erg makkelijk op te sporen. Mede hierdoor wordt crypto gezien als een veiliger alternatief voor de toekomst.

Waarom heeft crypto de toekomst?

Zoals je dus hebt kunnen lezen, wordt er verwacht dat we in de toekomst meer en meer te maken zullen gaan krijgen met crypto. Daarnaast heb je al gelezen dat de netwerken waar crypto op draait, over het algemeen erg veilig zijn.

Ten tweede wint crypto nog altijd veel terrein in de maatschappij. Steeds meer mensen verliezen vertrouwen in het huidige financiële systeem en gaan daardoor op zoek naar een alternatief. Het is dan logisch dat zij uitkomen bij cryptomunten zoals Bitcoin. Verder is het voor investeerders ook een zeer interessant wereldje omdat er met een beetje geluk veel geld te verdienen valt.

Bitcoin handel

Ook bedrijven en Overheden zien de potentie steeds meer in, al hebben sommige Overheden ook nog wel twijfels. Bedrijven gaan meer en meer Bitcoin zien als een geaccepteerd betaalmiddel, terwijl Overheden nog altijd veel onderzoek aan het doen zijn.

De cryptowereld is zich continu aan het ontwikkelen. Hoewel dit dus nog het geval is, is de potentie in ieder geval duidelijk. Het lijkt daarom ook als een paal boven water te staan dat crypto daadwerkelijk de toekomst heeft.

Welke crypto heeft de toekomst?

Goed, je weet nu dat cryptomunten waarschijnlijk een grote toekomst tegemoet gaan. Daarom is het investeren in digitale valuta een goede manier om leuke rendementen te verdienen. Echter: in welke munt moet je investeren om het maximale eruit te halen?

Dit is heel lastig om te voorspellen. De cryptokoersen zijn namelijk enorm volatiel. Er is maar een kleine ontwikkeling nodig voor een grote verandering. Toch kan er een redelijke inschatting worden gemaakt als het gaat om welke cryptomunten in de toekomst een grote rol gaan spelen.

Zo lijkt het duidelijk dat Bitcoin steeds groter gaat worden en steeds wijder zal worden geadopteerd in de maatschappij. Daarnaast is dit ook een over het algemeen stabiele munt. Dat komt door de grote achterban.

Verder is Ethereum voor de toekomst zeker een blijvertje. Deze munt heeft namelijk het belangrijkste blockchainnetwerk en de verwachting is dat ook de koers van de munt van het netwerk blijft groeien.

Voordelen van crypto

Crypto kan een aantal belangrijke voordelen bieden. Echter is nog niet iedereen overtuigd van de digitale valuta, omdat ze bijvoorbeeld nog niet goed op de hoogte zijn van deze voordelen. Daarom kan je hieronder een overzichtelijk lijstje vinden met de belangrijkste pluspunten.

  • Het is met een beetje geluk mogelijk om veel geld te verdienen met het investeren in cryptomunten.
  • Met cryptomunten is het mogelijk om vrijwel geheel anoniem transacties te doen.
  • De transacties met cryptomunten zijn razendsnel. Het maakt niet uit of je jouw buurvrouw wilt betalen of iemand aan de andere kant van de wereld.
  • Dankzij cryptomunten worden grenzen letterlijk weggenomen. Iedereen kan iedereen ter wereld betalen, zonder te zitten met verschillende fiat valuta.

Nadelen van cryptocurrency

Waar voordelen zijn, zijn vrijwel altijd ook nadelen te vinden. Crypto heeft zeer veel mogelijkheden, maar perfect is het niet. Om je een zo goed mogelijk beeld te geven, is het daarom ook belangrijk om hieronder even de nadelen van cryptocurrency door te nemen.

  • Cryptomunten hebben geen vaste waarde. Een munt kan heel snel waarde verliezen en daardoor kan je bij het investeren ook vrij snel (een deel van) je inleg kwijtraken. Ook zijn cryptomunten daardoor nog niet volledig geschikt als officieel betaalmiddel.
  • Door de anonimiteit van digitale betaalmiddelen, kan het ook aantrekkelijk zijn voor criminelen.
  • Cryptomunten kunnen ook erg slecht zijn voor het milieu. Het kost namelijk enorm veel stroom om een cryptnetwerk draaiende te houden.
  • Verder heerst er een gebrek aan regelgeving rondom cryptocurrencies. Wanneer je dus je cryptomunten verliest door bijvoorbeeld een hack bij jouw wallet, dan ben je het gewoon kwijt.

Starten met crypto?

Nu je weet dat crypto waarschijnlijk steeds belangrijker gaat worden, bestaat de kans dat ook jij wil gaan beginnen met de digitale munten. Echter: hoe doe je dit? Alle begin is lastig en dat geldt ook voor crypto. Hieronder zullen we daarom gaan kijken hoe jij eenvoudig kan gaan starten met cryptomunten.

Ten eerste ga je een account aanmaken bij een crypto exchange. Dit is een platform waarop jij de mogelijkheid hebt voor het kopen, verkopen en bewaren van cryptomunten. Hiervoor is Bitvavo of Bybit aan te raden. In dit stappenplan zullen we eerstgenoemde aanhouden, maar bij andere exchanges zullen de stappen ongeveer hetzelfde zijn.

Voor het maken van een account navigeer je naar de desbetreffende exchange. Hier kan je op aanmelden klikken en je persoonlijke gegevens invullen. Bevestig deze en je account is gemaakt.

Je account is dan echter nog niet gereed voor gebruik. Je dient het namelijk nog te activeren. Deze stappen zullen zich vanzelf wijzen, maar je moet bijvoorbeeld denken aan het uploaden van een geldig identiteitsbewijs.

Heb je dat gedaan, kan je jouw account gaan gebruiken. Om crypto te kunnen kopen, is het noodzakelijk om je balans op te waarderen. Bij Bitvavo kan je dit eenvoudig doen met iDEAL.

Vervolgens kan jij met het gestorte geld cryptomunten gaan kopen. Navigeer naar het aanbod en selecteer de munt die je wilt aanschaffen. Je kan ook meerdere munten kopen om je risico te spreiden. Heb je de aankoop afgerond, heb je de cryptomunten in je bezit. Deze komen terecht in je wallet. Het is nu allee nog zaak om ze te verkopen op een goed moment, zodat jij een leuk rendement verdient. Natuurlijk kan je ook kiezen om ze voor langere termijn in je wallet te houden en je zo vast in te stellen op de toekomst.

Eenvoudig crypto kopen bij Bitvavo

Starten met crypto tips

Niet iedereen is direct succesvol met het investeren in cryptomunten. Beginners maken veel onnodige fouten. Jammer, want het is voor iedereen mogelijk om een leuk rendement te verdienen, ook zonder kennis en ervaring. Hoe? Dat lees je hieronder.

Het belangrijkste is misschien wel het investeren in een cursus. Hier ga je uitgebreid leren hoe jij succesvol kan worden in de wereld van crypto, zodat je op eigen benen leuke rendementen kan gaan verdienen. De cursus van Madelon Vos is hiervoor een echte aanrader.

Natuurlijk heeft niet iedereen zin om te investeren in een cursus. Het kan namelijk veel tijd kosten. Gelukkiger bestaat er ook een andere optie, namelijk de MoneyTalks community. Dit is een online gemeenschap met allerlei cryptofanaten. Hierin kan je berichten ontvangen van experts, en zo hun trades overnemen. Echter ontvang je ook het laatste nieuws, kan je technische analyses vinden en nog veel meer.

Conclusie

Inmiddels ben je weer aan het einde gekomen van dit artikel waarin we hebben gekeken naar de vraag: is crypto de toekomst?

Het antwoord op die vraag is: ja, daar lijkt het wel op. In dit artikel heb je kunnen lezen wat crypto is en waarom dit het geval lijkt te zijn. Om je dus goed voor te bereiden op de toekomst kan het een goed idee zijn om vast te gaan investeren in cryptomunten. Mits je dit al niet deed natuurlijk.

Hopelijk is dit artikel nuttig voor je geweest en heb je een antwoord gekregen op je vragen. Uiteraard hoop ik je terug te zien bij het volgende blogbericht!

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen