Bitvavo Review - Beste site om veilig crypto te kopen?
01 oktober 2022 

Bitvavo Review - Beste site om veilig crypto te kopen?

Het investeren in cryptomunten is behoorlijk populair. Begrijpelijk, want er zijn mooie rendementen mee te behalen. Als je voor jezelf besloten hebt om in crypto te investeren is de eerste stap die moet nemen het kiezen van een exchange. Dit is een platform waar je cryptomunten kan verhandelen.

In deze review zullen we gaan kijken naar Bitvavo. Hieronder ontdek je wat Bitvavo is, hoe het werkt en hoe je cryptomunten kan kopen.

Goed om te weten: Als je vandaag een gratis account aanmaakt bij Bitvavo krijg je €10.000 welkomstbonus cadeau. Doe daar je voordeel mee.

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een crypto exchange. Dit is een handelsplatform voor cryptomunten. Bij Bitvavo kan je meer dan 180 cryptomunten kopen, verkopen en veilig bewaren. Bij cryptomunten kan je denken aan Bitcoin, Ethereum, Ripple, Solana of Cardano.

Bitvavo

Bitvavo is verreweg de grootste crypto exchange van heel Nederland en heeft meer dan 1 miljoen Nederlandse gebruikers. De website en app van Bitvavo zijn erg eenvoudig te gebruiken en ook de klantenservice is goed.

Hoe koop je crypto bij Bitvavo?

Wanneer je cryptomunten wilt kopen bij Bitvavo, zal je eerst een gratis account moeten aanmaken. Dat kan via deze link.

Zodra je dat gedaan hebt dien je tegoed te storten op je account. Dit kan eenvoudig via iDEAL, SEPA of Bancontact. Ook Paypal is een optie.

Als je tegoed op het account hebt staan, navigeer je naar de cryptomunt die je wilt kopen (Bitcoin bijvoorbeeld), en vervolgens klik je daarop. Dan kom je in het handelsscherm waar je kan aangeven voor hoeveel euro's je aan de crypto wilt kopen. Klik op kopen, en de crypto wordt bijgeschreven op je account.

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Bitvavo wallet

De cryptomunten die je koopt komen in je Bitvavo wallet. Hier staat je crypto veilig opgeslagen. Bij Bitvavo zijn alle tegoeden van de wallets tot €100.000 beschermd. Mocht er dus iemand toegang tot jouw account hebben gekregen en je raakt je crypto kwijt, dan staat Bitvavo tot €100.000 garant. Dat biedt een extra zekerheid voor gebruikers.

Verder zijn de Bitvavo accounts ook erg goed beveiligd. Zo heb je onder meer 2FA (tweestapsverificatie) en anti-phising bescherming.

Welke cryptomunten kan ik kopen op Bitvavo?

Het aanbod van Bitvavo is behoorlijk groot. Je kan bij Bitvavo namelijk meer dan 190 verschillende cryptomunten verhandelen.

Denk dan aan bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Cardano, Ripple en Polkadot.

Aan aanbod dus zeker geen gebrek.

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Bitvavo staking

Staking is een manier om wat extra rendement te kunnen behalen uit jouw investeringen. Je hoeft er vrijwel niets voor te doen, zo simpel is het. Staking is namelijk niets meer dan het vasthouden van jouw cryptomunten in jouw wallet voor een onbepaalde tijd. Je kan het eigenlijk een beetje vergelijken met het ontvangen van rente op jouw spaarrekening bij een bank, maar hiervoor ontvang je tegenwoordig niet meer zoveel.

Bij Bitvavo is het ook mogelijk om jouw cryptocurrencies te staken. Het enige wat je hoeft te doen is dit aan te zetten bij de instellingen. That´s it. Daarna kan je tot wel 15% staking/rente per jaar ontvangen.

Wat vinden gebruikers?

Het bekijken van reviews van andere gebruikers is altijd handig. Zo kom je erachter of iets het waard is of niet.

Deze Bitvavo review is dan ook nog niet compleet voordat we een blik hebben geworpen op de ervaringen van gebruikers. Hieronder staan de belangrijkste punten die naar voren komen uit reviews op Trustpilot, een platform waar gebruikers ervaringen achter kunnen laten.

Bitvavo trustpilot reviews 2022Bitvavo Trustpilot reviews van ruim 11.000 gebruikers

Het valt eigenlijk direct op dat er erg veel reviews te vinden zijn op dit platform. In totaal zijn er namelijk meer dan 10.000 beoordelingen achtergelaten. Het is mogelijk om een beoordeling te geven van 1 tot 5. Het gemiddelde dat er bij Bitvavo uit is gekomen op basis van al deze reviews, is een 4,2. Een erg goede score dus: 60% van de beoordelingen bestaat zelfs uit 5 sterren. Maar waar is dit aan te danken?

Het eerste dat gebruikers aan lijken te geven is de grote gebruiksvriendelijkheid. De exchange is makkelijk in gebruik voor zowel beginners als gevorderden. Navigeren naar de gewenste pagina is verre van moeilijk en iedereen kan dus wegwijs worden. Ook de app wordt hierin benoemd. Deze werkt net zo makkelijk als de website.

Verder worden de lage handelskosten ook vaak benoemd. Hier zijn gebruikers logischerwijs zeer over te spreken.

Conclusie: Bitvavo gebruiken als crypto exchange?

Inmiddels heb je veel informatie gelezen over Bitvavo, maar nu heb je dan toch het einde bereikt. Als het goed is weet jij nu alles wat je moet weten over Bitvavo, en kan je aan de slag mocht je dat willen. Echter moeten we eerst nog een conclusie trekken: zou je Bitvavo moeten gebruiken als crypto exchange?

Het antwoord op deze vraag: volmondig ja! Bitvavo is de beste exchange van Nederland om te gebruiken. Het is een platform dat enorm makkelijk te gebruiken is en je kan handelen tegenover lage kosten.

Maak hieronder een gratis account aan en ontvang €10.000 welkomstbonus cadeau!

Gratis aanmelden bij Bitvavo

FAQ - Veelgestelde vragen over Bitvavo

Is Bitvavo Nederlands?

Ja, Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange. Zoals ook in de review benoemd, is Bitvavo ook gevestigd in Amsterdam. Hierdoor heb je onder andere ook de klantenservice in het Nederlands en kan je geld storten met iDEAL.

Wat zijn onze Bitvavo ervaringen?

Wij maken nu al een tijd gebruik van Bitvavo en zijn er erg over te spreken. Je kunt via Bitvavo makkelijk crypto verhandelen. Bitvavo is wat ons betreft een van de betere, zo niet de beste, exchange van Nederland op dit moment. Meer hierover natuurlijk in de review hierboven.

Hoe kun je je aanmelden bij Bitvavo?

Een account aanmaken bij Bitvavo heb je zo gedaan. Binnen enkele minuten heb je jouw account gemaakt. Navigeer naar de Bitvavo website, vul je naam, email en wachtwoord in en klik op: Account aanmaken. Vervolgens doorloop je enkele verificatie stappen, en daarna heb je jouw account aangemaakt. Een account aanmaken bij Bitvavo is helemaal gratis.

Heeft Bitvavo ook een welkomstbonus?

Jazeker, op het moment dat je een account aanmaakt bij Bitvavo kan je een welkomstbonus ontvangen. Met deze bonus betaal je over de eerste €10.000,- die je aan crypto koopt geen handelskosten. Je kunt deze bonus via hier ontvangen: Bitvavo welkomstbonus.

Wat zijn de Bitvavo kosten?

De transactiekosten bij Bitvavo zijn maximaal 0.25%. Naarmate je meer handelt of grotere bedragen hebt kan dit percentage nog naar beneden gaan naar 0.03%. Bij veel Nederlandse exchanges en brokers ligt het percentage aan transactiekosten rond de 2 procent. Bitvavo is dus een van de goedkopere exchanges in Nederland.

Wat is het Bitvavo aanbod?

Bij Bitvavo heb je keuze uit ruim 190 cryptomunten. Waaronder natuurlijk Bitcoin en Ethereum, maar ook cryptomunten zoals: Cardano, VeChain, Ripple en Solana. Je hebt met een aanbod van 190 cryptomunten meer dan genoeg om uit te kiezen.

Is Bitvavo geschikt voor beginners?

Bitvavo is een platform dat enorm gemakkelijk is in gebruik. Bitvavo heeft als missie om crypto voor iedereen toegankelijk te maken, en daarom staat gebruiksvriendelijkheid ook hoog in het vaandel. Het is een fijn platform en makkelijk te gebruiken. Bitvavo is dus zeker geschikt voor beginners.

Is dit platform geschikt voor ervaren traders?

Naast dat Bitvavo makkelijk te gebruiken is voor beginners, biedt Bitvavo ook een aantal mogelijkheden om als ervaren (crypto) trader met het platform aan de slag te gaan. Zo heb je bij Bitvavo de optie "geavanceerd" en hiermee krijg je toegang tot vele handige opties. Zo krijg je dan toegang tot het geavanceerde handelsscherm met koersgrafieken, timeframes die je kan aanpassen, indicatoren, orderboeken en nog vele andere zaken.

Heeft Bitvavo een app?

Bitvavo heeft een app die je zowel op je Android toestel als op je iPhone kan downloaden. Via de app kan je inloggen op je Bitvavo account en dan kan je met de app aan de slag. Het werkt eenvoudig en is ideaal om snel even te gebruiken wanneer je je portefeuille wilt bekijken of crypto wilt verhandelen.

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Thomas Johnson
Door

Thomas Johnson

op 18 Nov 2022

I believe that I have been scammed by someone who created a fake Bitvavo platform and had me invest into it. They require 25% US dollar tax fee before they will let me withdraw any money and they have frozen my account demanding payment. How can I tell

Reactie plaatsen