Bybit review

Wanneer je in cryptomunten wilt handelen, zul je een account nodig hebben bij een exchange. Echter zijn er hier heel veel van, wat de keuze kan bemoeilijken. Om je hierbij een beetje te helpen, zullen we in dit artikel eentje belichten die bekend staat als erg goed. In deze Bybit review lees jij namelijk alles over Bybit.

Zo kom je erachter wat het is, welke voordelen het crypto platform biedt en uiteindelijk kom je erachter waarom jij Bybit zou moeten gebruiken. Laten we snel van start gaan!

Wat is Bybit?

Bybit is een crypto exchange. Dat wil zeggen dat je via dit platform de mogelijkheid hebt om crypto te kopen en te verkopen: oftewel te handelen in cryptomunten.

Het is een platform dat bestaat sinds 2018 en zit gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. De afgelopen jaren is het platform flink gegroeid en inmiddels kent het meer dan 2,5 miljoen gebruikers van over de hele wereld, en nog altijd is de exchange groeiende.

Het is een platform dat zich wat meer focust op handelaren die al wat meer ervaren zijn. Dit is te zien aan de verschillende, voor beginners soms ingewikkelde, functies.

Is Bybit veilig?

De wereld van crypto is voor veel mensen nog best spannend en mede daardoor bestaan er vaak twijfels over de veiligheid van een crypto platform. Voor die mensen is er goed nieuws, want bij Bybit hoef jij je hier geen enkele zorgen over te maken.

Bybit is een ongereguleerd platform en kent geen verplichte zogeheten Know Your Customer verificatie. Dit zou je kunnen zien als onbetrouwbaar, maar verschillende factoren laten zien waarom Bybit wel betrouwbaar is.

Zo is het gezicht achter het crypto platform bekend. Dit is Ben Zhou. Hij is meerdere malen geïnterviewd door legitieme partijen en er is veel informatie te vinden over hem. Wanneer een organisatie onbetrouwbaar is, is het waarschijnlijk dat erg geen publiek figuur achter zit.

Verder maakt Bybit op haar site gebruik van de nodige maatregelen wat betreft veiligheid. Ook zijn erg enkele feiten die de veiligheid van Bybit benadrukken. Zo heeft De beurs heeft een groot marktaandeel en staat binnen de top 3 derivatenplatforms op basis van handelsvolumes

Crypto kopen bij Bybit

Het kopen van cryptomunten bij Bybit is erg simpel en kost slechts enkele minuten van jouw tijd. De eerste stap die je neemt is het maken van een account. Mocht je eerst het platform willen uitproberen, kan je er ook voor kiezen om eerst gebruik te maken van een demo-account.

Download hiervoor de Bybit app op jouw telefoon of navigeer naar de website. Daar kan je klikken op ‘Sign Up’. Daar vul je vervolgens je persoonlijke gegevens in en maak je je account. Let erop dat deze nu nog niet gereed is voor gebruik. Om de veiligheid te kunnen blijven garanderen, is het nodig om je account te verifiëren. De te nemen stappen zijn simpel en wijzen zich vanzelf.

Bitcoin kopen bij Bybit

Heb je dit gedaan, kan jij je account gaan gebruiken. Nu is het nog nodig om je balans op te waarderen. Hiermee kan je later cryptomunten gaan aanschaffen. Je kan dit doen op meerdere manieren. Bij Bybit is het mogelijk om eenvoudig eurotegoed te storten door middel van iDEAL, de meest gebruikte methode in Nederland voor het doen van online betalingen. Na het opwaarderen van je saldo kan je aan de slag met het crypto traden op Bybit.

Gratis aanmelden bij Bybit

Crypto verkopen bij Bybit

Het verkopen van cryptomunten bij Bybit is net zo eenvoudig als het kopen ervan. Er komt namelijk een moment dat je wilt gaan genieten van de gemaakte winsten en dan is het wel zo fijn dat dit proces makkelijk verloopt.

Wil je jouw assets gaan verkopen op het platform, zorg dan dat je ten eerste bent ingelogd op je account. Vervolgens klik je op ‘assets’. Dit staat als het goed is op de rechterbovenhoek van de pagina. Daar zie je alle assets die je in je bezit hebt. Vervolgens klik je op ‘Withdraw’ in de column van de asset die je wilt verkopen en nu kan je de hoeveelheid invullen wat je wilt verkopen. Rond dit af en het opgenomen saldo zal op je balans verschijnen.

Bybit review: voor- en nadelen

Een review is natuurlijk niet compleet zonder de voor- en nadelen te behandelen. Daarom is dat exact wat we nu zullen gaan doen.

Voordelen

We beginnen met kijken naar de voordelen. Deze zijn hieronder overzichtelijk te vinden.

  • Het crypto platform kan tot wel 100.000 transacties per seconde aan. Dit is iets waar andere platformen moeite mee kunnen hebben tijdens een drukke periode.
  • Bybit maakt het mogelijk om erg snel en zeer efficiënt in crypto te handelen.
  • Handelaren kunnen handelen met eeuwigdurende contracten met een hefboomwerking tot wel 100x.
  • Als nieuwe kans kan je genieten van leuke bonussen.
  • Bybit behoort tot de top 3 Futures exchanges met hoogste handelsvolume.
  • Je hebt bij Bybit Zowel Coin- als USDT-gebaseerde contracten.

Nadelen

Vrijwel niets is perfect en dat geldt ook voor Bybit. Om je een zo goed mogelijk beeld te kunnen geven van de exchange, zullen we hieronder ook een blik werpen op de mindere punten.

  • De crypto exchange richt zich vooral op de wat meer ervaren handelaren. Het is daarom niet direct de beste keuze voor beginners.
  • Het platform van Bybit is ongereguleerd.
  • Je hebt bij de exchange weinig handelsparen of ondersteunde munten.
  • Het is bij een vraag of een probleem helaas niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen met het platform.

Ervaringen met de exchange

Om een duidelijk beeld te krijgen van hoe een platform er in het algemeen op staat, gaan we kijken naar de ervaringen van gebruikers. Zij kunnen je immers al meer vertellen over onder anderen de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak van Bybit.

Wanneer we gaan kijken naar de ervaringen van gebruikers, valt op dat de meesten zeer positief zijn. Verder valt op dat het vooral ervaren handelaren zijn die gebruikmaken van het platform.

Wat vaak naar voren komt in de ervaringen van gebruikers, is dat Bybit vele functies biedt die elders lastig te vinden zijn. Zo kan bijvoorbeeld de geïntegreerde NFT-marketplace op veel lof rekenen, net als de early access naar tokens.

Het is in elk geval duidelijk dat Bybit erg goed scoort bij ervaren handelaren. Zij zijn erg te spreken over de functionaliteit en de betrouwbaarheid van het platform.

Gratis aanmelden bij Bybit

Overzicht van de kosten

Een crypto exchange moet bepaalde kosten in rekening brengen om te kunnen blijven opereren. Ook bij Bybit zul je hier dus rekening mee moeten houden. Hieronder kan je wat informatie vinden wat betreft de kosten bij het platform.

Bybit heeft een kosteneffectieve tariefstructuur die vriendelijk is voor handelaren. Zo maken ze gebruik van een VIP-programma. Deze bestaat uit verschillende ranken en hoe hoger je rank, hoe lager de fee is die je moet betalen.

Echter betalen markt takers over het algemeen een fee van 0,075%. De markt maker fee ligt op -0,025%. Dat wil zeggen dat zij worden beloond wanneer zij een order plaatsen. Hierdoor wordt het aantrekkelijk om actief te zijn.

Verder zal je rekening moeten houden met opnamekosten. Deze bedragen 0.0005 BTC per opname. Echter kan dit verschillen, dit heeft namelijk te maken met de drukte op het Bitcoin netwerk. Verder moet je als handelaar een financieringspercentage betalen zodra je een positie opent.

Bybit review: de support

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je aanloopt tegen een bepaald probleem. Gelukkig kan de Bybit support je hierbij helpen en dit probleem zo snel mogelijk oplossen.

Het is ten eerste goed om te weten dat het platform beschikt over een uitgebreid helpcenter. Hierin staat bijvoorbeeld een FAQ en verschillende categorieën, waar de meest voorkomende vragen al duidelijk worden beantwoord. Heb je een vraag, neem dan eerst hier even een kijkje.

Mocht je hier geen oplossing of antwoord hebben gevonden, heb je ook de mogelijkheid om via email contact op te nemen, via support@bybit.com. Hier zullen ze je vraag zo snel mogelijk in behandeling nemen en meestal heb je de volgende werkdag al een antwoord.

Mocht jij email geen efficiënte manier vinden voor het oplossen van een probleem, dan kun je er ook voor kiezen om contact op te nemen met de live chat. Je komt dan in een directe chat met een medewerker en deze zal je vraag direct proberen op te lossen.

Begin nu met crypto traden bij Bybit!

Je bent inmiddels alweer aan het einde gekomen van deze Bybit review. We hebben hierin uitgebreid gekeken naar het platform. Zo weet je nu onder anderen wat het is, hoe het werkt en wat de grootste voor- en nadelen zijn.

Kijkend naar alle gegevens kan er eigenlijk maar één ding geconcludeerd worden en dat is dat Bybit een enorm goede optie is voor de wat meer ervaren handelaar. Het is een veilig en uitgebreid platform en kent vele handige functies die je bij een ander crypto platform niet snel gaat vinden.

Wil jij ook profiteren van de mogelijkheden en kunnen genieten van alle gemakken die Bybit jou kan bieden? Maak dan nu meteen een account aan!

Gratis aanmelden bij Bybit

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen