Investeren in de metaverse

De wereld van crypto blijft zich continu ontwikkelen en we krijgen dus steeds meer te maken met nieuwe dingen. Het gaat veel verder dan enkel cryptomunten. Zo heb je bijvoorbeeld NFT’s. Echter is sinds kort ook de metaverse in ontwikkeling: een soort digitale wereld.

Ook dit kan een interessante investeringsoptie zijn. Lijkt dit je interessant en wil je hierover meer te weten komen? Lees dan vooral verder, want in dit artikel zullen we uitgebreid gaan kijken naar hoe jij kan investeren in de metaverse.

Wat is de metaverse?

Laten we eerst een blik gaan werpen op wat de metaverse precies is. De kans bestaat namelijk dat jij hier nog nooit van hebt gehoord. Begrijpelijk, want het is namelijk iets relatiefs nieuws.

Met de metaverse wordt een virtuele wereld bedoelt. Hierin kunnen mensen met elkaar in contact komen. Simpel gezegd is het alles wat we kennen van de echte wereld, maar dan virtueel. Gebruikers van de metaverse hebben de mogelijkheid om een digitale dubbelganger te creëren en om hiermee de virtuele wereld te ontdekken en te leven zoals je dat in het echte leven ook doet. Dat is de bedoeling tenminste.

Metaverse

De ontwikkelaar van Facebook, Mark Zuckerberg, zette het concept in 2021 op de kaart en investeerde miljarden in de ontwikkeling van een digitale wereld. Het is nog altijd volop in ontwikkeling. Hoewel er al kleine metaverses bestaan, zijn deze nog niet verbonden tot 1 groot universum.

Metaverse crypto

Omdat de samenleving digitaal wordt nagebootst, is er natuurlijk ook een economie nodig. Maar enkel digitaal is dit natuurlijk lastig te regelen. Crypto biedt hier de oplossing voor.

Cryptomunten kunnen er fungeren als betaalmiddel. Daarom zijn er verschillende cryptomunten ontwikkeld met het oog op de metaverse. De bedoeling is dat dit de digitale economie in de digitale wereld gaat drijven.

Zo zou je met een dergelijke cryptomunt in de digitale wereld kleding kunnen kopen voor je online avatar. Daarnaast moet het zelfs mogelijk worden om een baan te krijgen in de online wereld en betaald te worden met zo’n munt. Dit is echter nog ver weg, maar wel iets waar het Facebook van Mark Zuckerberg naartoe wil in de toekomst.

De plannen zijn dus erg groot, maar we zijn er nog lang niet. Nog altijd is metaverse volop in ontwikkeling en daarom is het op het moment ook nog niet echt enorm van de grond gekomen. Echter kan het zeker een interessante investeringsoptie zijn. Hierover zal je later in dit artikel meer lezen.

Waarom investeren in metaverse?

Het is lastig om je nu voor te stellen welke rol de metaverse gaat spelen in de toekomst. Het lijkt dan ook apart, een volledige digitale wereld. Echter denken sommige experts dat er wel degelijk veel potentie in zit. Enkele redenen waarom je kan overwegen om te investeren in de metaverse, ontdek je hieronder.

  • Steeds meer bedrijven zien potentie in de metaverse. Zo zijn grote bedrijven als Nike en Gucci hier al mee bezig.
  • Er is een groeiende interesse in de metaverse. Dit betekent dat de interesse in cryptomunten op de metaverse ook toeneemt, waardoor de prijzen uiteindelijk gaan stijgen.
  • De metaverse is een interessant project voor de toekomst die nu volop in ontwikkeling is. Door nu te investeren in munten die zich hiermee bezighouden, maak je ook een investering in de toekomst.

Interessante investeringsopties

De metaverse in nog volop in ontwikkeling en voorspellen welke cryptocoins belangrijk zullen worden is daarom wat lastig. Toch kan er een goede inschatting worden gemaakt en zijn er een aantal cryptocurrencies die lijken te kapitaliseren op de ontwikkeling van de digitale wereld. Welke opties interessant zijn, kan je hieronder lezen.

Enjin

Een munt die zeker in de gaten gehouden moet worden, is Enjin. Je komt veel metaverse coins tegen in games, en Enjin is hierin een belangrijke speler.

Het is namelijk een game-omgeving in metaverse stijl, waarin je de Enjin token kunt ‘minten’, om op deze manier activa te kopen waarmee je verder kunt komen in het spel. De activa kunnen worden betaald met Enjin en daarom is het ook een soort marktplaats.

Inmiddels heeft Enjin al meer dan 500.000 gebruikers en dit aantal is nog altijd groeiende.  Datzelfde geldt voor de koers. Hoewel dit met pieken en dalen gaat, lijkt het met de groei van de metaverse een uitgemaakte zaak dat ook de koers van Enjin zal gaan groeien.

Enjin kopen

ApeCoin

Ook ApeCoin is een interessante om in de gaten te houden. Als een governance- en utility-token stelt het houders van de token in staat deel te nemen aan het bestuur van het Ape-ecosysteem en geeft het je toegang tot games en andere producten en diensten die alleen beschikbaar zijn voor apecoin-houders.

ApeCoin is de token van Otherside, een metaverse game van YogaLabs, die ook achter de welbekende BoredApes NFT’s zitten. Investeren in deze munt is echter wel een risico. Er zijn namelijk problemen met het muntproces en daardoor is de vraag sterk verminderd en de koers gekelderd. Echter kan het een interessante gok zijn wanneer je de munt tegenover een erg lage prijs kan kopen.

ApeCoin kopen

Decentraland

Verder is Decentraland ook een coin om in de gaten te houden. De kans bestaat dat je wel eens van deze cryptomunt hebt gehoord, hij is namelijk wel vaker in het nieuws geweest.

De munt bestaat al sinds 2017 en doet het sindsdien beter dan verwacht. Toch zit de munt momenteel in een mindere periode en kan het zijn dat de koers verder daalt. Echter geldt hier wederom dat het ook een gouden mogelijkheid kan zijn als je de cryptocoin tegen een lage prijs op de kop weet te tikken.

Decentraland kopen

Hoe investeren in metaverse?

Nu je alle bovenstaande informatie hebt gelezen, lijkt het je misschien interessant om in de metaverse te gaan investeren. Maar hoe doe je dit dan precies? Dat kan je hieronder lezen in een overzichtelijk stappenplan.

Ten eerste is het nodig om een account te hebben bij een exchange waar ze metaverse cryptocurrencies verkopen. Bitvavo is hiervoor een goede optie met hun ruime aanbod.

Hiervoor navigeer je naar de website van de exchange en meld jij je aan. Hier vul je de benodigde gegevens in en rond je het maken van je account af. Let erop dat deze nu nog niet gereed is voor gebruik.

Dat is het account namelijk pas als deze is geverifieerd. Dit kan worden gedaan in slechts een paar stappen die zichzelf zullen wijzen. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan het uploaden van een geldig identiteitsbewijs. Wanneer je deze stappen hebt voltooid is je account gereed voor gebruik.

De volgende stap die je moet nemen om te investeren in de metaverse, is het storten van geld op het account. Dit kan op de meeste exchanges eenvoudig met iDEAL. Heb jij je balans opgewaardeerd, navigeer je naar het aanbod van de exchange en zoek je naar een metaverse-coin. Heb je deze gevonden, klik je erop en vul je het bedrag in dat je wilt gaan investeren. Rond je aankoop af en je hebt geïnvesteerd in de metaverse!

Investeren in de metaverse

Conclusie

Inmiddels ben je weer aan het einde gekomen van dit artikel. We hebben hierin uitgebreid gekeken naar de metaverse. Als het goed is weet je nu wat het is, waarom het interessant kan zijn om in te investeren en hoe je dit dan kunt doen.

Hopelijk heb jij iets gehad aan dit artikel en heb je kunnen vinden waar je naar op zoek was. Bedankt voor het lezen en ik hoop je terug te zien bij het volgende artikel!

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen