Bitvavo

Al begonnen met het investeren in cryptomunten? Dan heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord van Bitvavo. Dat is namelijk een van de vele exchanges waar je uit kunt kiezen als je wilt gaan traden. Hieronder zal er dieper worden ingegaan op het platform. Zo ontdek je wat Bitvavo precies is, wat de voordelen zijn, of het platform betrouwbaar is, enzovoort.

Wat is Bitvavo?

Laten we beginnen bij het begin: wat is Bitvavo precies? Het antwoord dat direct in je op komt, is waarschijnlijk ‘exchange’. Dat klopt, maar het is veel meer van dat.

Bitvavo is namelijk de goedkoopste en meest betrouwbare exchange van Nederland. Het platform stelt je in staat om eenvoudig crypto te kopen en verkopen. Daarnaast krijg je bij het platform te maken met vele verschillende voordelen. Wat de grootste voordelen zijn? Dat kan je in het stukje hieronder ontdekken.

Voordelen Bitvavo

  • Het eerste voordeel van Bitvavo is de gebruiksvriendelijke interface. Vrijwel iedereen kan zijn weg vinden op het platform.
  • Een ander groot voordeel zijn de lage kosten. Wat deze kosten precies zijn, ga je later in dit artikel ontdekken.
  • Wat ook zeker benoemd moet worden: Bitvavo is een exchange gevestigd in Nederland. Dat wil zeggen: support die beschikbaar is en de mogelijkheid om te betalen met iDEAL.
  • De veiligheid is goed in orde bij Bitvavo. Er zijn meerdere functies die ervoor zorgen dat de veiligheid gegarandeerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan 2FA.

Bitvavo kosten

Bij iedere exchange komen er ook kosten kijken. Niet leuk, maar wel noodzakelijk. Alle platformen hebben namelijk inkomsten nodig om het platform te kunnen laten draaien. Bitvavo dus ook.

Gelukkig vallen de kosten bij Bitvavo enorm mee. Het is zelfs een van de goedkoopste exchanges die er zijn! De transactiekosten (de kosten die je betaalt bij het kopen en verkopen van crypto) bedragen namelijk maximaal 0,25%. Dit kan in sommige gevallen ook lager uitvallen.

Bij een exchange betaal je ook een zogeheten deposit fee. Dat betaal je wanneer je geld stort. Dit verschilt per betaalwijze en per exchange. Bitvavo probeert ook deze kosten zo laag mogelijk te houden. Zo hoef je bij iDEAL bijvoorbeeld helemaal geen extra kosten te betalen.

Tenslotte zul je ook te maken krijgen met opnamekosten. Dit verschilt per cryptomunt. Deze kosten moeten betaald worden om de kosten van de transactie te kunnen dragen. Bij Bitvavo liggen deze kosten over het algemeen laag, maar de hoogte van deze kosten is vooral afhankelijk van de cryptomunt.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Als het gaat om betrouwbaarheid, dan zit je bij Bitvavo zeker goed. Het platform doet namelijk veel om gebruikers zo veilig mogelijk gebruik te laten maken van de diensten. Zo moeten nieuwe gebruikers een uitgebreid verificatieproces doorstaan. Op die manier weet het platform dat iemand een legitieme gebruiker is.

Ook heb je bij Bitvavo de mogelijkheid om 2FA in te stellen. Dat betekent dat er nog een bevestiging nodig is wanneer er een poging tot inloggen wordt gedaan. Ook zijn wallets verzekerd tot 255 miljoen.

Bitvavo wallet

Wanneer je cryptomunten koopt, moet je deze ook ergens kunnen bewaren. Maar waar doe je dat, gezien het feit dat cryptomunten niet fysiek zijn?

Daarvoor gebruik je een wallet. Dit kan je zien als een digitale portemonnee om je cryptomunten in te bewaren. Hiervoor bestaan meerdere opties. De makkelijkste optie is de exchange wallet, bij Bitvavo de Bitvavo wallet genoemd. Als je cryptomunten koopt op het platform, dan komen ze automatisch in die wallet terecht.

Een Bitvavo wallet is over het algemeen erg betrouwbaar. Je hoeft je in principe geen zorgen te maken over de veiligheid van je gekochte cryptomunten. Echter, deze veiligheid heb je niet zelf onder controle. Dat heeft het platform namelijk.

Wil jij wel zelf de volledige controle hebben over het beheren van je cryptomunten? Dan kan je beter voor een andere optie gaan. Denk bijvoorbeeld aan een software wallet of een hardware wallet.

Bitvavo ervaringen

Laten we eens een blik gaan werpen op de ervaringen met Bitvavo. Vaak is dit namelijk een belangrijke factor waar we naar kijken als we twijfelen over een bepaald product of dienst.

Ten eerste mijn persoonlijke ervaringen. Toen ik besloot om te beginnen met het handelen in crypto, was Bitvavo het platform dat ik ging gebruiken. Ik had nog vrijwel geen ervaring met investeren, laat staan met crypto. Ik moet zeggen dat Bitvavo een ideaal platform is voor beginners, maar ook voor gevorderden. Vrijwel iedereen kan wegwijs worden en de processen zijn heel simpel. Qua gebruiksvriendelijkheid scoort Bitvavo bij mij dus hoog. Maar ook zeker op de andere gebieden. Zo zijn de kosten laag en voelt het fijn dat het platform zo veel doet om de veiligheid te garanderen.

Dan nu de ervaringen van andere gebruikers. Daar komt eigenlijk hetzelfde naar voren als wat ik hierboven al heb benoemd. Bitvavo kan rekenen op positieve beoordelingen dankzij de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Als we even kijken op Trustpilot (een platform waar gebruikers reviews achter kunnen laten), dan zien we dat duidelijk terug. Er zijn meer dan 13.000 reviews achtergelaten op het moment van schrijven. Bitvavo haalt daarbij een gemiddelde score van 4,2 op een maximum van 5.

Investeren met Bitvavo?

Wil je gaan investeren op Bitvavo, of doe je dat al? Dan is dat zonder twijfel een goede keuze. Als jij op een eenvoudige wijze crypto wilt kunnen kopen en verkopen, is Bitvavo de way to go. Veiligheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid zijn slechts enkele van de vele garanties.

Maak nu jouw account aan en geniet van de vele voordelen van het platform!

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Berichten over Bitvavo:
Bitvavo Review - Beste site om veilig crypto te kopen?
1
Bitvavo Review - Beste site om veilig crypto te kopen?
Bitvavo Review - Beste site om veilig crypto te kopen?
Bitvavo of Litebit
0
Bitvavo of Litebit
Bitvavo of Litebit
Bitvavo of Bitcoin Meester?
0
Bitvavo of Bitcoin Meester?
Bitvavo of Bitcoin Meester?
Bitvavo Learn
0
Bitvavo Learn
Bitvavo Learn
Bitvavo account garantie
0
Bitvavo account garantie
Bitvavo account garantie
Bitvavo uitbetalen
0
Bitvavo uitbetalen
Bitvavo uitbetalen
Bitvavo of Binance?
0
Bitvavo of Binance?
Bitvavo of Binance?
Bitvavo of Coinbase?
0
Bitvavo of Coinbase?
Bitvavo of Coinbase?
Bitvavo kosten
0
Bitvavo kosten
Bitvavo kosten