Bitvavo of Bitcoin Meester?
07 augustus 2022 
in Bitvavo

Bitvavo of Bitcoin Meester?

Als je gaat handelen in crypto, zul je voor een aantal keuzes komen te staan. Ben je al actief in de wereld van crypto, dan zal je dat kunnen beamen. De keuze voor een platform om op te handelen is bijvoorbeeld een lastige. Ga je voor een broker of een exchange? En welk platform is de beste? Om je hierbij te helpen, zullen we in dit artikel twee platformen met elkaar gaan vergelijken. Zo leer jij het één en ander over deze platformen en kom je er uiteindelijk achter welke de beste keuze is. Laten we snel beginnen met het beantwoorden van de vraag: Bitvavo of Bitcoin Meester?

Verschil tussen de platformen

Hoewel Bitvavo en Bitcoin Meester veel gemeen hebben, zit er een belangrijk verschil tussen de platformen. Bitvavo is namelijk een exchange, waar Bitcoin Meester een broker is.

Een broker fungeert als het ware als een tussenpersoon tussen een exchange en een gebruiker. Zij hebben de cryptomunten dus niet zelf in bezit. Een exchange heeft dat wel. Een handelaar kan direct handelen op een dergelijk platform.

Bitvavo of Bitcoin Meester: betrouwbaarheid

Natuurlijk moet je ervan uit kunnen gaan dat een platform betrouwbaar is. Het ene platform scoort hier echter een stuk hoger op dan het ander. Hoe dat zit met Bitvavo en Bitcoin meester, ontdek je hieronder.

We beginnen met Bitvavo. Zij zijn op dit moment in Nederland de grootste crypto exchange. Het bedrijf bestaat sinds 2018 en is gevestigd in Amsterdam. Ze zijn geregistreerd bij zowel de KvK als de Nederlandsche Bank. Dat benadrukt de betrouwbaarheid van Bitvavo. Als je een probleem of een vraag hebt, kan je eenvoudig contact opnemen. Ze zijn bereikbaar per mail. Er zijn verschillende mailadressen. Zo is er eentje om support te krijgen en eentje om een klacht in te dienen. Ook beschikt het platform over een helpdesk, via waar je zelf problemen op kunt lossen. Het is helaas niet mogelijk om Bitvavo telefonisch te bereiken. Wel kan je ervoor kiezen om live te chatten.

Ook Bitcoin Meester scoort hoog als het gaat om betrouwbaarheid. Zij zijn eveneens in Nederland gevestigd, in Aalsmeer. Het bestaat sinds 2017 en is onderdeel van Coin Meester B.V. Ook Bitcoin Meester staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en de KvK. Wanneer je een probleem of vraag hebt, kan je Bitcoin Meester op meerdere manieren bereiken. De support is beschikbaar op werkdagen van 9:00 uur tot 17:00 uur. Je kan ze bereiken via email, maar ook telefonisch. Die tweede optie is vaak wat sneller, maar ook via de mail zal je meestal binnen een uurtje al een antwoord hebben ontvangen.

Bij deze factor is het wat lastig om een winnaar aan te wijzen. Beide scoren ze qua betrouwbaarheid namelijk erg goed. Echter, de supportmogelijkheden geven voor mij de doorslag en daardoor wint Bitcoin Meester bij deze factor.

Bitvavo of Bitcoin Meester: kosten

Je krijgt bij ieder platform te maken met transactiekosten. Dit is waar de platformen hun inkomsten vandaan halen. Echter, het ene platform is goedkoper om op te handelen dan de ander. Hieronder kom jij erachter of Bitvavo of Bitcoin Meester de goedkoopste optie is.

Laten we eerst kijken naar de kosten van Bitvavo. De transactiekosten bij deze exchange bedragen een maximum van 0,25%. Vergeleken met alle exchanges over de hele wereld, is dat vrij goedkoop. Bitvavo is hiermee de goedkoopste exchange van Nederland. De kosten voor een transactie kunnen zelfs lager uitvallen.

Kijken we vervolgens naar de transactiekosten van Bitcoin Meester, dan liggen deze een stukje hoger. Bij deze crypto broker betaal je namelijk zo’n 2 procent aan transactiekosten. Dat komt dus doordat het een broker is en ze daarom fungeren als tussenpersoon. Voor een broker is dat echter niet duur. Bitcoin Meester is een van de voordeligste brokers.

Kijkend naar deze factor, gaat Bitvavo er dus met de winst vandoor. Als je zoekt naar het goedkoopste platform om op te handelen, kies je dus voor dat platform.

Bitvavo of Bitcoin Meester: gebruiksgemak

Het gebruiksgemak geeft aan hoe eenvoudig een platform is om te gebruiken. Zo zijn er exchanges en brokers die vrij complex in elkaar zitten, maar ook platformen die er juist voor kiezen om alles zo simpel mogelijk te houden. Op die manier kunnen ook beginners eenvoudig handelen in crypto.

Als we kijken naar Bitvavo, kan je eigenlijk maar één ding zeggen. Het gebruiksgemak is enorm hoog. Daar wordt het platform ook vaak om geroemd. Alle processen zitten gewoon goed in elkaar. Of je nu een beginner bent of een expert; iedereen kan Bitvavo goed gebruiken.

Bitcoin Meester scoort echter ook erg hoog qua gebruiksgemak. Net als bij Bitvavo zitten alle processen goed in elkaar en kan iedereen makkelijk wegwijs worden. Daarom is het ook bij deze factor weer een gelijkspel.

Belangrijkste voor- en nadelen

Om een nog wat duidelijker beeld te krijgen van de twee platformen, kan je hieronder een overzicht vinden van de belangrijkste voor- en nadelen.

Bitvavo

Pluspunten:

  • Bitvavo is de goedkoopste exchange van Nederland
  • Meerdere veiligheidsfuncties beschikbaar
  •  Erg gebruiksvriendelijk

Minpunt:

  • De support is telefonisch niet bereikbaar

Bitcoin Meester

Pluspunten:

  • Bitcoin Meester beschikt over het grootste aanbod van Nederland
  • Het gebruiksgemak van Bitcoin Meester is erg groot en het platform is altijd en overal goed bereikbaar.
  • De beloningen voor staking bij Bitcoin Meester liggen hoog.
  • De support van Bitcoin Meester is op meerdere manieren te bereiken, waaronder telefonisch

Minpunt: 

  • Vergeleken met Bitvavo betaal je relatief hoge transactiekosten.

Bitvavo of Bitcoin Meester: ervaringen

De ervaringen van andere gebruikers is vaak een factor die je meeneemt bij de keuze voor een bepaald product of dienst. Bij de keuze van een crypto platform is dit niet anders. Hieronder zullen we een blik gaan werpen op mijn persoonlijke ervaringen met de platformen en de ervaringen van andere gebruikers.

Mijn ervaringen

 Laten we beginnen met mijn eigen ervaringen. Toen ik begon met het investeren in cryptomunten, begon ik met Bitvavo. Dit was dan ook het platform waar ik voor het eerst echt kennismaakte met crypto-investeringen. Als beginner vond ik het in het begin wel wat lastig, maar dankzij het gebruiksgemak van Bitvavo werd ik snel wegwijs en verliep alles vrij soepel. Ik begreep in het begin echter niet helemaal hoe het converteren van cryptomunten in zijn werking ging. Daarvoor heb ik contact opgenomen met de support. Zij waren snel bereikbaar en al gauw had ik een antwoord. Inmiddels ben ik al jarenlang actief op Bitvavo en ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een probleem tegen ben gekomen. Puur uit mijn eigen ervaringen zou ik het platform zeker aanraden.

Een paar jaar nadat ik begon met investeren in cryptomunten, besloot ik dat ik ook andere platformen uit wilde proberen. Ik kwam reclame tegen van Bitcoin Meester en besloot om daar een account te maken. Inmiddels had ik al de nodige ervaring met het investeren in crypto opgedaan. Ik wist niet wat ik van Bitcoin Meester kon verwachten, maar ik werd niet teleurgesteld. Alles verliep soepel en binnen de kortste keren had ik crypto op mijn account staan. Het nadeel vond ik wel de hogere kosten vergeleken met Bitvavo. Echter, ik gebruik het account nog steeds en ben ik zeer tevreden over Bitcoin Meester.

Ervaringen van gebruikers

Dan nu de ervaringen van gebruikers. Om hier een indicatie van te krijgen, nemen we een kijkje op Trustpilot. Dat is een platform waarop gebruikers reviews achter kunnen laten. Ten eerste Bitvavo. Voor deze exchange zijn er inmiddels al meer dan 13.000 reviews achtergelaten. Uit al die reviews is een gemiddelde van 4,2 gekomen op een maximum van 5. Dat laat zien dat mensen over het algemeen erg tevreden zijn over Bitvavo. Het gebruiksgemak scoort voornamelijk hoge ogen, evenals de relatief lage kosten. Als iemand toch een slechte ervaring heeft met het platform, reageert Bitvavo daar netjes op om het op te lossen.

Bitvavo Trustpilot reviews en ervaringen

Als we vervolgens kijken naar Bitcoin Meester, zien we dat ook daar de reviews erg positief zijn. Daar zijn wel een stuk minder reviews achtergelaten, namelijk 1.500+. Daaruit komt een gemiddelde van 3,9 voort op een maximum van 5. Zeker niet slecht, maar Bitvavo scoort beter. Mensen loven Bitcoin Meester om hoe makkelijk het platform in elkaar steekt, maar de relatief hoge kosten scoren minpunten. Ook kan de support niet altijd op goede reviews rekenen. Anderen zijn daar juist heel erg lovend over.

Bitcoin Meester Trustpilot reviews en ervaringen

Op het punt van ervaringen van gebruikers, gaat Bitvavo er met de winst vandoor. Dat geldt zowel voor mijn eigen ervaringen, als de ervaringen van gebruikers.

Conclusie: welk platform is beter?

Inmiddels ben je weer aan het einde gekomen van dit artikel. Hierin hebben we de platformen Bitvavo en Bitcoin Meester met elkaar vergeleken.

Hoewel de platformen aan elkaar gewaagd zijn, is er wel een winnaar aan te wijzen. Bitcoin Meester krijgt de voorkeur qua betrouwbaarheid, omdat de support op meerdere manieren bereikbaar is. Bitvavo wint het echter op de kosten en ervaringen. Het is uiteindelijk Bitvavo die er met de winst vandoor gaat.

Meer weten over Bitvavo? Lees dan hier een uitgebreide review

Bitvavo aanmelden

Wil je juist meer te weten komen over Bitcoin Meester? Lees dan hier een uitgebreide review. 

Bitcoin Meester aanmelden

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen