Bitvavo kosten

Handelen in cryptomunten is razend populair. In 2021 is bijvoorbeeld de Bitcoin enorm in waarde gestegen. In het eerste kwartaal van 2021 doorbrak de cryptomunt zelfs voor het eerst de 50.000 dollar grens.

Dit heeft alles te maken met de toenemende acceptatie van cryptovaluta. Er wordt steeds meer mee betaald en ook andere cryptomunten zijn in opmars. Heb je plannen om cryptomunten aan te schaffen en wil je dit doen via het Bitvavo-platform?

Kom alles te weten over de Bitvavo kosten en voorkom eventuele verrassingen. Lees verder en kom alles te weten over de kostenstructuur van het Bitvavo-platform.

Bitvavo kosten account

Starten met kopen en verkopen van cryptomunten is pas mogelijk na het aanmaken van een account op Bitvavo. Wat zijn de Bitvavo kosten account eigenlijk? Goed nieuws: het aanmaken van een account op Bitvavo is helemaal gratis! Met je account is het mogelijk om digitale valuta te verhandelen, verzenden, ontvangen en bewaren.

Bovendien krijg je toegang tot je Bitvavo wallet op zowel je mobiel als desktop. Kortom: maak een account aan op Bitvavo en ontdek op je eigen tempo hoe het platform werkt. Wil je eerst weten over Bitvavo voor je start met handelen in cryptovaluta? Lees dan ons Bitvavo review.

Bitvavo kosten kopen coins

Besluit je om via Bitvavo coins te kopen? De Bitvavo kosten kopen bedragen 0,25 procent per transactie. Bitvavo maakt gebruik van verschillende staffels. Op die manier wordt het uitvoeren van transacties steeds goedkoper. Handelskosten worden altijd direct verwerkt zodra de transactie wordt uitgevoerd.

Handelskosten bij Bitvavo

Bij het afrekenen van je cryptomunten kies je uit een van de verschillende betaalmethodes die Bitvavo aanbiedt. Houd er rekening mee dat bij sommige betaalaanbieders een relatieve kosten in rekening worden gebracht. Wat je exact kwijt bent aan handels- en bankkosten zie je terug in iedere transactie.

Bitvavo kosten verkopen coins

Voor het uitvoeren van transacties via het Bitvavo-platform worden handelskosten in rekening gebracht. Daarom moet je altijd rekening houden met Bitvavo kosten verkopen. Net als bij het kopen van cryptomunten zijn de transactiekosten maximaal 0,25 procent. Dit geldt voor iedere willekeurige cryptomunt. Daarmee behoort Bitvavo tot een van de goedkoopste exchanges en brokers van Nederland.

Bovendien krijg je extra korting door veel te handelen in cryptomunten. De korting die je ontvangt wordt berekend aan de hand van het totale bedrag dat je de afgelopen 30 dagen hebt verhandeld. Het loont dus altijd om te handelen in cryptovaluta, maar onthoud: aan beleggen kleven risico's. Je kan dus ook je inleg volledig kwijtraken.

Staking kosten Bitvavo

Staken is een manier om passief geld te verdienen met cryptomunten waar je een tijdje niets mee doet. Vergelijk het met een spaardeposito. Geld zet je voor een bepaalde tijd apart en in ruil ontvang je rente.

Is er dan ook sprake van staking kosten bij Bitvavo? Wat je verdient aan staking, is afhankelijk van het type cryptomunt. Er zijn verder geen extra kosten aan verbonden om hieraan deel te nemen.

Bitvavo kosten uitbetalen

De Bitvavo kosten uitbetalen verschillen per cryptomunt. Soms is er sprake van druk op een bepaalde blockchain. Dan liggen de opnamekosten meestal een stuk hoger. Zit je hier niet op te wachten, dan doe je er goed aan om nog even te wachten. Ben je klant bij een grote Nederlandse bank? Dan duurt een uitbetaling maximaal 1 werkdag.

Het geld heb je dus binnen een kort tijdsbestek op je rekening staan. Laat je je tegoed storten op een buitenlandse rekening? Houd dan rekening met een verwerkingstijd van 2 werkdagen. Kortom: een tegoed dat je laat uitbetalen, staat relatief snel op je bankrekening.

Kosten Bitvavo vs Binance

Binance behoort tot de grootste handelsbeurs voor cryptovaluta wereldwijd. Hoe verhoudt Bitvavo zich tot deze reus als het aankomt op handelskosten? Wij leggen het je graag uit. De handelskosten via Binance liggen tussen de 0,02 en 0,10 procent. Bij Bitvavo liggen de handelskosten tussen de 0,05 en 0,25 procent. Je kan dus stellen dat je bij Binance goedkoper uit bent, vooral als het gaat om grotere transacties.

Echter, het Bitvavo-platform is daarentegen gebruiksvriendelijk, laagdrempelig en overzichtelijk. Bovendien is het goed om te weten dat Bitvavo support in het Nederlands aanbiedt en bij Binance is alles in het Engels. Je moet de Engelse taal dus wel machtig zijn, wil je met succes kunnen handelen via het Binance-platform.

Alle voordelen van Bitvavo op een rij

Handelen via Bitvavo levert jou als belegger altijd voordelen op. We vertellen je graag waarom het zinvol is een account aan te maken op Bitvavo:

  • De handelskosten bedragen maximaal 0,25 procent per transactie en daarmee is Bitvavo een van de goedkoopste brokers in Nederland
  • Bitvavo beschikt over een gebruiksvriendelijk platform en er is altijd support beschikbaar om jou te helpen als je vragen hebt
  • Transacties vinden te allen tijde plaats via een beveiligde en versleutelde verbinding
  • Je hebt keuze uit meerdere betaalmethodes om cryptomunten te kopen
  • Tegoed dat je opneemt, staat altijd snel op je rekening
  • Naast handelen behoort ook Bitvavo staking tot de mogelijheden
  • Handelen via Bitvavo doe je via zowel je desktop als je smartphone

Kortom: om de Bitvavo transactiekosten hoef je het niet te laten. Ze zijn superlaag en stellen jou als beginnende of ervaren belegger in staat om te handelen in allerlei cryptovaluta.

Maak nu een account aan en start met cryptocurrencies

Heb je nog niet eerder in cryptovaluta gehandeld? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog met kopen en verkopen via Bitvavo. Het is laagdrempelige en gebruiksvriendelijke manier om extra geld te verdienen.

Je hebt altijd de keuze uit een veelzijdig aanbod Bitvavo coins. Bovendien is Bitvavo de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.

  • Veilig en eenvoudig crypto verhandelen? Dat doe je via het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum, bij de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Open hier je gratis Bitvavo account


Liever eerst een uitgebreide review lezen over Bitvavo? Bekijk dan hier mijn ULTIEME Bitvavo review.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen