Bitvavo account garantie

Bitvavo staat bekend als de goedkoopste en gebruiksvriendelijke exchange van Nederland. Echter, ze gooien ook hoge ogen qua veiligheid. Het platform doet er alles aan om haar klanten zo veilig mogelijk gebruik te laten maken van de diensten. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van 2FA, maar Bitvavo komt nu met iets nieuws voor de veiligheid van jouw cryptomunten! Wat dit precies is? Dat ontdek je hieronder.

Garantie op crypto tegoeden tot 100.000 euro

Eerst gaf Bitvavo garantie op de verzekerde custody wallets tot 255 miljoen. Dat heeft het platform nu aangepast. Tegenwoordig geeft het platform garantie op crypto tegoeden tot 100.000, voor alle gebruikers!

Jij hoeft je dus geen zorgen te maken over de veiligheid van je Bitvavo wallet. Indien iemand ongeautoriseerde toegang heeft verkregen tot je account en je ziet dat de cryptomunten weg zijn, dan kan je tot 100.000 euro vergoed krijgen.


Toelichting Bitvavo

De exchange doet dit om haar gebruikers optimaal van veiligheid te kunnen laten genieten. Ze lichten toe: “Ons doel is om het voor u zo makkelijk en veilig mogelijk te maken om altijd en overal uw toegang te krijgen tot uw digitale activa. Onze garantie is geen wettelijke vereiste en maakt geen deel uit van de EU-depositogarantiestelsels. De Bitvavo-accountgarantie is ook geen verzekeringspolis. Als de enige exchange voor digitale activa die gebruikers terugbetalingen biedt tot 100.000 EUR, zijn we er trots op voorop te lopen in veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.”

De geboden garantie is uniek. Bitvavo is de enige exchange die deze mate van garantie aan gebruikers kan bieden. Zoals ze zelf ook zeggen, zijn ze wat dat betreft de voorloper op het gebied van veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Let wel op: de garantie geldt voor het ongeautoriseerd opnemen van crypto of fiat valuta.

Hoe de garantie werkt

Leuk en aardig natuurlijk die garantie, maar hoe werkt het precies?

Ten eerste moet je, om in aanmerking te komen voor de garantie, alle stappen hebben voltooid die Bitvavo van je heeft gevraagd. Je account moet minimaal 30 dagen geleden in staat zijn geweest om te handelen in cryptomunten. Daarnaast kom je maar één keer in aanmerking voor de garantie. Als het vaker gebeurt, word je dus niet meer gedekt. Het is aan te raden om de User Agreement van Bitvavo te lezen voor de volledige details.

Als iemand ongeautoriseerde toegang heeft verkregen tot je account en je balans heeft leeggemaakt (of een deel daarvan), dan heb je recht op de garantie. Om te worden gecompenseerd, neem je contact op met de Bitvavo-support. Zij zullen je helpen bij het vergrendelen van je account en met verdere stappen. Laat de support zo gedetailleerd mogelijk weten wat er is gebeurd. Daarnaast is het nodig om een politierapport te laten zien. Er is namelijk sprake geweest van diefstal.

Vervolgens zal Bitvavo aan de slag gaan en onderzoek doen naar de zaak. Als je in het gelijk wordt gesteld, heb je recht op de garantie en zal je worden gecompenseerd.

Beginnen met investeren in Bitcoin en cryptocurrencies? 

Om in Bitcoin te investeren heb je een account nodig bij een crypto exchange. Dit is een platform waar je Bitcoin kan kopen, verkopen en bewaren. De grootste en veiligste crypto exchange van Nederland is Bitvavo.


Ik maak zelf al 3 jaar gebruik van Bitvavo en ik raad het platform zeker aan. 

Een account aanmaken is gratis en binnen een paar minuutjes gedaan. Daarna kan je veilig Bitcoin kopen, verkopen en bewaren.

Nog geen account bij Bitvavo? Open hier je gratis account. 

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen