Bitvavo Learn

Tegenwoordig is iedereen eigenlijk wel bekend met de term ‘crypto’. Datzelfde kan ook gezegd worden over de plekken waar je in crypto kan handelen. Een erg goed voorbeeld daarvan is natuurlijk Bitvavo. Maar wat heb je eigenlijk aan Bitvavo als je niet weet waar je mee bezig bent? Het antwoord op die vraag is vrij simpel, namelijk: helemaal niets. De wereld rondom crypto is behoorlijk ingewikkeld en je zult er ook echt de nodige kennis en ervaring voor moeten hebben om het helemaal te kunnen begrijpen. Om die reden heeft Bitvavo sinds kort iets nieuws. Ze zijn namelijk begonnen met Bitvavo Learn. Wil jij nu meer weten over Bitvavo Learn? Dan ben je hier op de juiste plek. In deze review gaat namelijk meer dan genoeg besproken worden. Lees dus snel verder om meer te weten te komen over het nieuwe Bitvavo Learn.

Wat is Bitvavo Learn?

Allereerst is het handig om een kijkje te nemen in wat Bitvavo Learn nu eigenlijk precies is. Daardoor ga je namelijk nog veel meer hebben aan de rest van de review. Hieronder staat informatie over wat Bitvavo Learn precies is.

De inhoud van Bitvavo Learn

Eigenlijk kan je van de naam al wel enigszins afleiden wat het is. Bitvavo Learn draait namelijk om het leren van allerlei verschillende dingen. Bij Bitvavo Learn leer je alles over de digitale assets en blockchain. Hiervoor gebruiken ze onder andere cursussen en praktische tips. Je krijgt de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende niveaus, namelijk ‘beginner’, ‘gevorderd’ en ‘expert’. Voor zowel de beginnende als ervaren cryptohandelaar valt er meer dan genoeg te leren bij Bitvavo Learn.

Bitvavo learn beginner

Het beginnersniveau bestaat uit 14 lessen, het gevorderde niveau heeft er ook 16 en het expertniveau heeft momenteel 2 lessen. Iedere les bestaat uit een tekst, waarin een bepaald onderwerp wordt besproken dat een bepaalde band heeft met de wereld van crypto. Je bent ook niet verplicht om te beginnen bij het beginnersniveau. Je kan namelijk zelf kiezen op welk niveau je wilt leren. Zo kan je dus ook beginnen bij het moeilijkste niveau. Als je nog niet zo bekend bent met crypto, is dat echter niet aan te raden. Het is ook mogelijk om de verschillende lessen te filteren. Je krijgt namelijk de mogelijkheid om een bepaald onderwerp te selecteren waar je meer over te weten wilt komen. Vervolgens krijg je alleen nog maar de lessen te zien waarin dat onderwerp ter sprake komt. Op die manier kan je een stuk gerichter leren en kan je ook het heft in eigen handen houden. Dat is een erg fijne ervaring om te hebben.


Is Bitvavo Learn gratis?

Vaak is het zo dat je voor dit soort dingen moet betalen. Het grote nadeel daarvan is dat het dan meteen erg veel geld moet kosten. Bij Bitvavo Learn hebben ze dat echter anders aangepakt. Er zijn namelijk geen kosten verbonden aan het gebruiken van Bitvavo Learn. Het is namelijk volledig gratis. Dit komt je weer ten goede. Het enige wat je nu moet investeren, is een beetje van je tijd. Je zult er dan al snel achter komen dat dat meer dan de moeite waard is. Bij Bitvavo Learn kan je dus gratis meer te weten komen over de wereld van crypto. Wie weet heb je er nog wel veel aan tijdens het handelen in de crypto.

Moet je een account aanmaken bij Bitvavo Learn?

Ook op dit gebied is Bitvavo Learn afwijkend. Over het algemeen zie je namelijk dat je een account moet aanmaken voordat je kan beginnen aan een cursus of iets dergelijks. Bij Bitvavo Learn hebben ze ervoor gekozen om dit niet te doen. Iedereen die wilt kan gebruikmaken van de handige teksten die geplaatst zijn. Als je nog niet zeker weet of het handelen in crypto iets voor je is, dan komt dat erg goed van pas. Op deze manier kan je namelijk vast kennismaken met crypto en alles wat daar omheen speelt. Je kan het ook gebruiken als een bron om nog meer kennis op te doen en zo je algemene kennis verbreden.

Waar kan ik Bitvavo Learn vinden?

Het vinden van Bitvavo Learn is vrij eenvoudig. Je kan het namelijk vinden door naar de website van Bitvavo te gaan. Bovenin zie je dan een menu staan. In dat menu staat ook een kopje met Learn. Door op dat kopje te klikken kom je op de pagina van Bitvavo Learn terecht. Uiteraard kan je er ook nog altijd voor kiezen om naar Google te gaan en daar te zoeken naar Bitvavo Learn.

Of nog makkelijker, gebruik deze link: Ga naar Bitvavo learn. 

Uiteindelijk kom je bij beide manieren op dezelfde pagina terecht, dus veel verschil is er eigenlijk niet. Via Google kan je ook direct bij een bepaald onderwerp terechtkomen. Als je de website van Bitvavo zelf gebruikt, gaat dat iets lastiger. Het kost je dan iets meer tijd, maar dat is eigenlijk niet noemenswaardig. Welke manier je ook kiest, je komt uiteindelijk wel terecht op de juiste pagina. Het kost je hooguit iets meer tijd en je moet misschien ook op wat meer dingen klikken. Het eindresultaat is hetzelfde en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Het is dus absoluut niet moeilijk om Bitvavo Learn te vinden, wat natuurlijk een voordeel is als je het gaat gebruiken.

Mijn persoonlijke ervaringen met Bitvavo Learn

Zelf heb ik al enkele jaren ervaring met het handelen in crypto. Dit zorgt ervoor dat ik eigenlijk geen cursus of training meer nodig heb. Toch heb ik besloten om eens een kijkje te gaan nemen bij Bitvavo Learn. Het is vrij nieuw en dat zorgde ervoor dat mijn nieuwsgierigheid werd gewekt. Zeker ook omdat Bitvavo erbij betrokken is en Bitvavo is natuurlijk een erg bekende naam. Zoals gezegd, zijn de lessen ingedeeld op drie verschillende niveaus. Op ieder niveau leer je ook daadwerkelijk van alles. Ik kan me goed voorstellen dat je als beginner in de wereld van crypto erg veel aan Bitvavo Learn kunt hebben.

De informatie is ook niet op een hele moeilijke manier verwoord. Dat zorgt ervoor dat je makkelijk de wereld van crypto binnen kunt rollen. Het is voor iedereen handig om te gebruiken. Je vergeet zelfs als ervaren persoon nog wel eens het een en ander. Dankzij Bitvavo Learn heb je er een goede plek bij waar je even je geheugen op kunt frissen. Voor mij persoonlijk voelde het ook erg prettig om alles nog weer eens door te kunnen lezen. Persoonlijk denk ik dat Bitvavo Learn zeker iets is om rekening mee te houden. Als je net nieuw bent in de crypto, is het zeker aan te raden om er eens een kijkje te nemen, want je zult er absoluut erg waardevolle informatie aantreffen.

Voor- en nadelen van Bitvavo Learn

Je krijgt bij alles in het leven te maken met voordelen, maar ook met nadelen. Bij Bitvavo Learn is dat niet heel anders. Om voor jou duidelijk te maken wat precies de voor- en nadelen zijn, staan ze hieronder allemaal voor je op een rijtje.

Voordelen van Bitvavo Learn

  • Bitvavo Learn is gratis te gebruiken: in tegenstelling tot veel andere cursussen, hoef je hier niet eerst een groot geldbedrag neer te leggen, maar kan je gratis de nieuwe kennis opdoen.
  • Je hebt geen account nodig: ook hier wijkt Bitvavo Learn af van de rest. Je kan meteen beginnen met leren, want je hebt geen account nodig. Het is echter wel handig om  een account aan te maken bij Bitvavo, want zo kan je gelijk de theorie toepassen in de praktijk. Een account aanmaken is gratis en kan je hier doen.
  • Opgebouwd in drie verschillende niveaus: je kan beginnen met leren op een zeer eenvoudig niveau en langzamerhand je weg omhoog werken. Doordat dit zo geregeld is, kan je eerst op een simpel niveau kennismaken met soms toch vrij lastige onderwerpen.

Nadelen van Bitvavo Learn

  • Niet heel geschikt voor de ervaren personen: hoewel het leuk is om je geheugen een beetje op te frissen, heb je er als ervaren handelaar eigenlijk maar weinig aan. Je weet namelijk al erg veel en nieuwe dingen leer je er zeer waarschijnlijk niet. Het is daardoor met name gericht op de nog onervaren handelaren. In principe logisch, maar niet fijn voor de personen die meer ervaring hebben.

Wat is het voordeel van Bitvavo Learn voor Bitvavo zelf?

Bitvavo is natuurlijk erg slim geweest door te starten met Bitvavo Learn. Bitvavo is namelijk een vrij bekende naam als je gaat kijken naar plekken waar je kunt handelen in crypto. Op het internet is er meer dan genoeg informatie te vinden over Bitvavo, waardoor mensen precies weten wat ze aan het platform hebben.

Door met Bitvavo Learn te beginnen, hebben ze ervoor gezorgd dat ze niet alleen een platform zijn waar je kunt handelen in crypto. Je kan er nu namelijk ook meer leren over het onderwerp. Hierdoor zijn mensen al wat bekender met Bitvavo en bovendien maken ze ook continu gebruik van de website van Bitvavo. Dat is ook waar het grote voordeel voor Bitvavo zelf in zit. De kans dat mensen Bitvavo gaan gebruiken als platform om te handelen in crypto is nu namelijk een stuk groter geworden. Je kan het zien als een poging om potentiële handelaren weg te houden bij andere handelsplatformen. Hierdoor kunnen ze als platform nog verder gaan groeien, waardoor ze in de toekomst nog meer kunnen gaan bieden aan hun gebruikers.

Al met al hebben ze dus een tactisch slimme zet gedaan met Bitvavo Learn. Het gaat ze zeer waarschijnlijk ook wel de nodige nieuwe gebruikers opleveren en dat is hoogstwaarschijnlijk ook een van de redenen voor ze geweest om te beginnen met Bitvavo Learn.

Valt Bitvavo Learn aan te raden?

Een goed antwoord geven op deze vraag, is eigenlijk best lastig. Het hangt namelijk af op wat voor manier je ernaar kijkt. Mensen die eigenlijk nog helemaal geen kennis hebben over crypto of alles daaromheen, hebben namelijk erg veel aan Bitvavo Learn. Als je al wat meer ervaring hebt met crypto, dan is het misschien iets minder interessant. Toch kan het je dan ook nog wel helpen. Je kan je geheugen er namelijk mee opfrissen. Zo af en toe is dat ook zeker nodig en dat kan je ook goed van pas komen als je wilt blijven handelen in crypto.

Conclusie – moet je Bitvavo Learn gebruiken of toch niet?

Je hebt nu meer dan genoeg informatie gekregen over Bitvavo Learn. Het moet daarom eigenlijk al wel mogelijk zijn om je eigen conclusie te trekken over het leerplatform. Toch help ik je graag nog een handje daarbij. Zoals je eigenlijk al uit de rest van de review hebt kunnen halen, is Bitvavo Learn erg handig om te gebruiken. Zeker voor de mensen die net nieuw zijn en nog kennis aan het maken zijn met alles wat de wereld van crypto te bieden heeft. Je leert zo namelijk stap voor stap meer over de wereld van crypto en dat is natuurlijk erg voordelig.

Voor de personen met meer ervaring is het misschien niet heel nuttig meer. Toch kan het wel helpen om je geheugen nog weer even op te frissen en dat is af en toe ook meer dan welkom. Het grote voordeel is dat het allemaal gratis is en je ook geen account hoeft aan te maken. Je krijgt dus niet te maken met allerlei hoge kosten of vervelende mailtjes die je er maar aan blijven herinneren dat je ooit een account hebt aangemaakt. Het bekijken van de handige lessen kan dus wanneer jij dat wilt en je zit niet vast aan het gebruiken van Bitvavo.

Voor Bitvavo zelf kan het nog wel eens handig van pas komen, want het kan ze wellicht de nodige extra gebruikers opleveren. Al met al is Bitvavo Learn zeker niet verkeerd om te gebruiken. Voor nieuwe mensen in de crypto is het handig om stap voor stap alles rustig te leren, terwijl het voor de ervaren mensen een mooie manier is om even het geheugen op te frissen. Bovendien kan Bitvavo er zelf ook nog eens van profiteren. Je zou dus kunnen zeggen dat er dankzij Bitvavo Learn alleen maar winnaars zijn.

Bitvavo learn bekijken? Klik hier.

Beginnen met het handelen in crypto?

Als je wilt beginnen met het investeren in crypto, kan je dat doen via een crypto exchange. Dit is een platform die het mogelijk maakt om crypto te kopen, verkopen en bewaren. De grootste en bovenal meeste veilige exchange in Nederland is Bitvavo.

Via Bitvavo kan je meer dan 175 cryptomunten verhandelen. Waaronder Bitcoin en Ethereum, dat zijn de twee grootste cryptomunten.

Je kan bij Bitvavo een gratis account aanmaken en dan kan je direct beginnen.

Daarnaast krijg je ook nog een welkomstbonus t.w.v. €1000 commissievrij handelen.

Maak een gratis Bitvavo account aan

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen