Crypto exchanges

Keuzestress: daar hebben we allemaal wel eens mee te maken gehad. Mensen die handelen in crypto, zullen daarover mee kunnen praten. Zo moet je regelmatig kiezen waarin je gaat investeren, hoeveel je gaat investeren en wanneer je dit gaat doen. Maar wat is de eerste belangrijke keuze om te maken? Juist, de keuze voor een exchange. Anders kan je namelijk niet handelen. Omdat dit een belangrijke en lastige keuze is, kan je hieronder meer ontdekken over crypto exchanges. Zo zul je gaan ontdekken wat het is, hoe het werkt en wat de beste exchanges zijn.

Wat is een crypto exchange?

Hoewel het in eerste instantie wat ingewikkeld kan klinken, is het eigenlijk heel eenvoudig. Simpel gezegd is een crypto exchange een platform waarop jij de mogelijkheid hebt om crypto te handelen. Dat wil zeggen: het kopen en verkopen van cryptomunten. Wanneer jij wilt gaan investeren in cryptomunten, heb je dus een exchange nodig.

Er zijn dus enorm veel verschillende exchanges. Iedere exchange heeft in principe hetzelfde doel, maar allemaal kennen ze genoeg verschillen. Het is belangrijk om een goede keuze te maken, zodat jij eenvoudig van start kunt gaan met het handelen in crypto.

Hoe werkt een crypto exchange?

Een crypto exchange is heel eenvoudig te gebruiken. Toegegeven, het ene platform zit wat ingewikkelder in elkaar dan de ander, maar vaak blijft het in de basis hetzelfde.

Stel: jij wilt gaan beginnen met het handelen in crypto. Je zult dan een account moeten maken bij een exchange. Heb je deze al gekozen? Mooi, dan kan je aan de slag. Weet je nog niet welke exchange je wilt gaan gebruiken, dan kan je verderop in dit artikel onze favorieten vinden. 

Als je een besluit hebt genomen, dan navigeer je naar de website van de gekozen exchange. Op de homepagina vind je een button voor het aanmaken van een account. Daar klik je op en vervolgens vul je de benodigde gegevens in. Zorg ervoor dat deze kloppen om latere problemen te voorkomen. Daarna zul je enkele verificatiestappen moeten doorlopen. Dat is nodig zodat exchanges de veiligheid kunnen garanderen.

Heb jij je aangemeld en het verificatieproces doorlopen, dan is je account gereed voor gebruik. Als je bent ingelogd, kan je geld gaan storten waarmee je daarna crypto kunt kopen. Waardeer je saldo op met een bedrag waar jij je goed bij voelt en waar je mee gaat handelen.

Heb je het geld gestort? Dan kun je cryptomunten gaan kopen. Daarvoor navigeer je naar het aanbod van de exchange en daar kies je een munt uit om in te investeren. Selecteer de munt en vul het bedrag in wat je wilt gaan investeren. Tenslotte rond je de aankoop af.

Nu kan je afwachten tot het een goed moment is om te verkopen. In dat geval log je weer in bij de exchange, navigeer je naar de cryptomunt die je wilt verkopen en volg je de nodige stappen.

Dit zijn de basisfuncties van een crypto exchange. Vaak biedt een platform meer handige functies, zoals het volgen van koersen.

Beste crypto exchanges

Zoals je misschien wel zult weten inmiddels, kan het erg lastig zijn om een keuze te maken voor een exchange. Er zijn er veel en iedere exchange heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Om het je wat makkelijker te maken, delen wij hieronder onze twee favorieten.  

Bitvavo

Onze eerste favoriet is Bitvavo. De kans is groot dat jij, ook als beginner, wel eens van dit platform hebt gehoord. De exchange is namelijk al erg in populariteit gegroeid, en groeit nog steeds. Dat heeft natuurlijk een reden.

Ten eerste staat Bitvavo over het algemeen bekend als de meest betrouwbare en een van de goedkoopste exchanges. Zo betaal je hier een maximum van 0,35% aan transactiekosten, maar dit valt in veel gevallen ook lager uit.

Verder heb je de keuze uit veel verschillende betaalmogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor iDEAL, de meest gebruikte betaalwijze in Nederland.

Dat het een erg goede exchange is, valt terug te lezen in reviews. Op Trustpilot, een platform waar gebruikers een bedrijf kunnen beoordelen, scoort Bitvavo erg goed. Inmiddels zijn er daar meer dan 13.000 reviews achter gelaten. Daaruit komt een gemiddelde beoordeling van een 4,2 op een maximum van 5. Punten die veel naar voren komen, zijn de gebruiksvriendelijkheid en de veiligheid. 

Wij gebruiken Bitvavo nu meerdere jaren, en zijn er erg over te spreken. Het platform werkt snel, eenvoudig en is erg veilig. 

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Bybit 

Onze andere favoriet is Bybit. Deze exchange is onder fanatieke traders zeer geliefd. Het platform beschikt over een breed aanbod aan cryptomunten, en er zijn veel investeringsmogelijkheden. Zo is het bij Bybit ook mogelijk om in derivaten te handelen, met hefbomen tot wel x100. 

Uiteraard is het oppassen geblazen wanneer je met zulke hoge hefbomen werkt, maar als je weet wat je doet is Bybit een platform dat in al je behoeften kan voorzien. Ook is het bij Bybit mogelijk om je in NFT's te verdiepen of om copy trading toe te passen.

Het platform is eenvoudig in gebruik en alles werkt razendsnel. Precies wat je moet verwachten van een exchange als je gaat traden. 

Gratis aanmelden bij Bybit

Welke exchange kies ik? 

Het hebben van trading accounts bij verschillende exxchanges is altijd aan te raden. Op die manier kan je ervoor zorgen dat je van elk platform maximaal kan profiteren van de voordelen die zij bieden. Daarom is het handig om bij zowel Bitvavo als bij Bybit een account te openen. Dit is gratis en binnen enkele minuten gedaan. 

Wij gebruiken Bitvavo voor het investeren voor de "langere termijn" en gebruiken Bybit voor het daytraden en actiever verhandelen van crypto's. 

Mocht je nog geen account hebben bij deze platformen, dan kan je deze aanmaken via de links hieronder.

Gratis aanmelden bij Bitvavo >> 

Gratis aanmelden bij Bybit >> 

Berichten over Crypto exchanges: