Bitvavo of Binance?

Trade jij al in crypto? Dan zul je ongetwijfeld weten dat je voor jouzelf vele keuzes moet maken. Hoeveel ga ik investeren, waarin ga ik investeren en hoe vaak ga ik investeren zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die jij jezelf waarschijnlijk wel eens stelt.

Echter is er voor deze vragen, een andere belangrijke vraag die beantwoord moet worden. Dat is namelijk: welke exchange ga ik gebruiken? De keuze hierin is breed, waardoor het soms lastig kiezen is. In dit artikel gaan we kijken naar twee grote exchanges; Bitvavo en Binance. Je komt er achter welke beter is en het beste bij jou past.

Bitvavo VS Binance: de voordelen

Om een duidelijk beeld te krijgen van hoe goed een exchange nu daadwerkelijk is, is het van belang dat we een blik werpen op zowel de voor- als nadelen.

Bitvavo voordelen

 • Het grootse voordeel van Bitvavo is waarschijnlijk dat het een exchange is dat gevestigd is in Nederland. Als Nederlander kan je daarom genieten van diverse voordelen. Bij veel grote internationale exchanges heb je namelijk niet de mogelijkheid om te betalen met iDEAL, terwijl dit bij Bitvavo wel een optie is. Wel zo handig, aangezien het de meest gebruikte manier is in Nederland voor het doen van online betalingen. Daarnaast is de support ook beschikbaar in het Nederlands, wanneer je ergens hulp bij nodig hebt.
 • Ook heeft Bitvavo lage transactiekosten. Een nadeel van het traden in crypto is dat de transactiekosten wel eens hoog kunnen zijn, maar bij Bitvavo valt dit eigenlijk wel mee. Ook zijn de eerste 1000 euro die jij investeert vrij van kosten.
 • Gebruiksvriendelijkheid staat hoog in het vaandel bij Bitvavo en dat is terug te zien. De interface is erg simpel en je hoeft nooit lang te zoeken voordat je op de juiste pagina bent. Starten met traden in crypto is zeker niet altijd eenvoudig, waardoor dit echt een pluspunt is. Ook voor beginners is Bitvavo dus uitstekend geschikt.
 • Ga je voor veiligheid, ook dan zit je bij Bitvavo goed. Er zijn voldoende opties beschikbaar om jouw account goed te beveiligen en daarnaast zijn wallets ook verzekerd tot 255 miljoen.

Bitvavo nadelen

 • Hoewel de support van Bitvavo beschikbaar is in het Nederlands, zijn ze niet telefonisch bereikbaar. Dat is een nadeel, want veelal wordt dit gezien als de snelste manier voor het oplossen van een probleem.
 • Vergeleken met sommige andere exchanges, zou je kunnen zeggen dat Bitvavo beschikt over minder aanbod en mogelijkheden. Dat hoeft niet per se een probleem te zijn, wanneer je het liever simpel wil houden.
 • Een ander nadeel van Bitvavo dat het waard is om te benoemen, is dat je niet echt een duidelijk overzicht hebt van je totale winsten of verliezen. Dit kan je enkel zien van de afgelopen 24 uur.

Binance voordelen

 • Het eerste grote voordeel van Binance is dat ze een grote mate van naamsbekendheid genieten. Inmiddels heeft dit ze ook geholpen tot het opbouwen van aan goede reputatie.
 • Ook bij Binance heb je relatief lage transactiekosten. Echter zit je hiervoor bij Bitvavo nog wat beter.
 • Het aanbod van Binance is aardig breed. Wil je een zo groot mogelijke selectie hebben qua altcoins, dan is Binance de betere keuze.
 • Een transactie is bij Binance relatief snel verwerkt over het algemeen.

Binance nadelen

 • Een nadeel van Binance is dat de kosten voor het storten van geld vaak wat hoger zijn, met name voor iDEAL en Bancontact. Soms is het zelfs helemaal niet mogelijk om met iDEAL te betalen.
 • Heb je de support nodig omdat je met een probleem zit, dan is deze ook niet telefonisch bereikbaar en daarnaast ook niet in het Nederlands.
 • De withdrawal fees van Binance zijn wat aan de hoge kant.

Bitvavo VS Binance: mijn ervaringen

Zelf heb ik sinds ik actief ben in de wereld van crypto al gebruik gemaakt van meerdere exchanges, hieronder vallen ook Bitvavo en Binance. Een goed moment om in dit artikel mijn ervaringen met beide exchanges te delen.

Bitvavo

Zoals ik in dit artikel ook al vertelde, was Bitvavo een van de eerste Nederlandse exchanges die ik heb gebruikt. Deze keuze heb ik gemaakt omdat ik nog niet volledig zeker was of ik wel wilde investeren in crypto. Bitvavo bood mij de optie om de eerste 1000 euro te investeren zonder transactiekosten.

Ik kan eigenlijk niet anders dan positief zijn over mijn ervaringen met Bitvavo. Toen ik er begon, was ik een complete beginner en het gebruiksgemak van Bitvavo maakte het voor mij wat makkelijker. Het was erg makkelijk om door de website te navigeren en ik had dan ook al snel door hoe het werkte.

Bitvavo

De stappen die genomen moeten worden voor het kopen van crypto had ik binnen de kortste keren doorlopen en het bewaren van de cryptomunten kan ook eenvoudig via Bitvavo.

Al met al is het denk ik de exchange waar ik verreweg het meest gebruik van heb gemaakt. De lage transactiekosten en de gebruiksvriendelijke interface zijn voor mij enorme pluspunten, waardoor Bitvavo erg hoog scoort voor mij.

Binance

Binance heeft sinds zijn introductie een explosieve groei doorgemaakt. Inmiddels is dit de exchange die het meest wordt gebruikt wereldwijd. Toen ik de toenemende populariteit zag, besloot ik om ook eens een account te maken op deze exchange om te kijken hoe deze beviel.

Na het maken van een account was ik eigenlijk positief verrast. Het was op het eerste gezicht wel allemaal even wat ingewikkelder dan Bitvavo, maar al snel had ik ook op deze exchange mijn eerste crypto gekocht.

Download Binance Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

Naast de website heb ik ook de app gedownload en hier ben ik eigenlijk het meest enthousiast over. Wil je beginnen met crypto, dan kan ik je dit echt aanraden. Zet je de app vervolgens in de Lite versie, is het enorm overzichtelijk en kan iedereen aan de slag.

Ik heb een korte periode gebruik gemaakt van Binance. Hoewel mijn ervaringen grotendeels positief waren, ben ik toch weer teruggevallen op Bitvavo. Deze werkt in mijn ogen toch net even wat fijner.

Bitvavo VS Binance: reviews

Ik wil voorkomen dat het artikel een beetje eenzijdig lijkt en daarom zal ik hieronder ook aandacht gaan besteden aan reviews van andere gebruikers. Op die manier krijg jij ook een beter inzicht van welke exchange het beste is.

Bitvavo reviews

Voor mij persoonlijk scoort Bitvavo dus erg hoog, maar hoe zit dat met andere gebruikers? Kijkende naar hun beoordelingen zouden we kunnen concluderen dat ze het met me eens zijn. Ook hierin komt namelijk naar voren dat Bitvavo erg gebruiksvriendelijk is en dat je ook niet mag klagen over de transactiekosten. De ervaringen van gebruikers zijn dus erg positief.

Op Trustpilot zijn er duizenden reviews gegeven van Bitvavo gebruikers over de exchange. De maximaal haalbare score is hier 5. Bitvavo scoort een 4,3 als gemiddelde. Kijkende naar het aantal gegeven reviews is dat dus een indrukwekkende score.

Bitvavo op trustpilotBitvavo reviews op trustpilot

Binance

Kijken we vervolgens naar Binance, zien we dat deze exchange een stuk slechter scoort als het gaat om reviews van gebruikers. Op Trustpilot zijn ook voor Binance enkele duizenden reviews te vinden. Echter scoren zij maar een gemiddelde van een 2,1 op een maximaal te behalen score van 5.

Binance op TrustpilotBinance reviews op Trustpilot

Dit heeft onder andere te maken met het feit dat het wel eens voor wil komen dat een transactie niet goed gaat. Sommigen maken hierdoor forse verliezen. Ook de service is lang niet iedereen tevreden over.

Zelf kan ik me niet echt vinden in de gemiddelde beoordeling van Binance. Mijn ervaringen zijn ogenschijnlijk een stuk beter. Gelukkig zijn er ook nog genoeg positieve reviews te vinden over Binance. Het is namelijk niet voor niks de grootste wereldwijde exchange.

Al met al zou ik willen concluderen dat beide exchanges erg goed zijn, maar dat je bij Bitvavo toch nét even wat beter zit.

Bitvavo VS Binance: welke is de winnaar?

Het is dan inmiddels alweer het einde van dit artikel waarin Bitvavo en Binance het tegen elkaar op hebben genomen. Dat betekent dat het nu tijd is om een winnaar aan te wijzen.

Dit bleek nog best wel lastig. Beide exchanges hebben namelijk goede voordelen te bieden en daardoor houden ze elkaar redelijk in balans.

Echter is het toch wel mogelijk om een verdiende winnaar aan te wijzen. Dat is namelijk Bitvavo. Helemaal vanuit een Nederlands oogpunt kan je er eigenlijk niet omheen dat Bitvavo nét wat fijner is om te gebruiken en nét wat betere voordelen kan bieden.

Twijfelde jij nog om te beginnen met crypto, of zocht je nog een exchange die bij jou past? Neem dan zeker een kijkje bij de Nederlanse partij Bitvavo.

Maak via hier een Binance account aan. - Binance

Maak via hier een Bitvavo account aan. - Bitvavo

 • Veilig en eenvoudig crypto verhandelen? Dat doe je via het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum, bij de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Open hier je gratis Bitvavo account


Liever eerst een uitgebreide review lezen over Bitvavo? Bekijk dan hier mijn ULTIEME Bitvavo review.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen