Bitvavo of Coinbase?

Welke is het beste voor jou?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Wanneer je gaat traden met crypto moet je rekening houden met een aantal dingen. Denk aan in welke crypto investeren, hoeveel investeren in crypto, maar ook zeker welke exchange je gaat gebruiken.

Er zijn inmiddels vele exchanges, wat de keuze niet makkelijker maakt. Iedere exchange heeft ook weer zijn eigen voor- en nadelen. Maar welke is nu het beste en welke past het beste bij jou?

In dit artikel gaan we kijken naar twee populaire exchanges: Bitvavo en Coinbase. In dit artikel gaan we erachter komen welke het beste is. Laten we snel beginnen!

Inhoudsopgave

Voor- en nadelen

Willen we erachter komen welke exchange nu het beste is, dan ontkomen we er niet aan om een blik te werpen op een aantal voor- en nadelen van beide handelsplatformen. Dat is dan ook precies wat we hieronder zullen gaan doen, om te beginnen met Bitvavo.

Voordelen Bitvavo

 • Het eerste grote voordeel van Bitvavo is dat het een exchange is dat gevestigd zit in Nederland. Als Nederlander brengt dat een aantal fijne voordelen met zich mee. Denk dan bijvoorbeeld aan de support die beschikbaar is in het Nederlands, of misschien wel een nóg groter voordeel, de mogelijkheid om geld te storten met iDEAL. Deze optie wordt bij de meeste internationale exchanges namelijk niet geboden.
 • Een ander voordeel van Bitvavo zijn de relatief lage transactiekosten. Zo zijn bijvoorbeeld de eerste 1000 euro aan transacties vrij van extra kosten. Erg fijn wanneer je wilt beginnen met crypto!
 • Ook is Bitvavo gebruiksvriendelijk. Je zult zien dat de interface erg eenvoudig in elkaar zit. Zo hoef je niet eindeloos op zoek te zijn naar de pagina die je aan het zoeken bent.
 • Bitvavo is tenslotte ook erg veilig. Er zijn meerdere opties beschikbaar om jouw account te beveiligen. Daarnaast zijn wallets bijvoorbeeld ook verzekerd tot 255 miljoen.

Nadelen Bitvavo

 • Hoewel Bitvavo een aantal grote voordelen kent, heeft de exchange ook een aantal nadelen. Het eerste nadeel is dat je niet echt een goed overzicht kunt krijgen van je totale winst of verlies. Dit krijg je enkel te zien van de laatste 24 uur. Dat is jammer, want dit is toch wel een statistiek die er toe doet.
 • Het volgende nadeel van Bitvavo is dat ze telefonisch niet bereikbaar zijn. Vaak is dit wel de snelste manier voor het oplossen van een probleem, maar bij Bitvavo is dit dus helaas niet mogelijk.
 • Tenslotte zijn de mogelijkheden en het aanbod bij Bitvavo relatief beperkt. Er zijn veel exchanges die een gevarieerder aanbod hebben en daarnaast meer mogelijkheden.

Voordelen Coinbase

 • Kijken we vervolgens naar Coinbase, is het eerste grote voordeel van deze exchange dat het gebruiksgemak hoog is. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudig om verschillende portemonnees op te zetten.
 • Coinbase heeft ook een mooie mobiele app. Zowel op de site als op de app is het makkelijk om aanpassingen te doen naar jouw eigen wensen.

Nadelen Coinbase

 • Het grootste nadeel van Coinbase zijn de relatief hoge transactiekosten, helemaal wanneer je deze vergelijkt met die van Bitvavo. De handelscommissie bij Coinbase bedraagt namelijk minimaal 1,4%.
 • Verder is het zo dat Coinbase drukte vaak niet zo goed aankan. Wanneer de drukte een piek bereikt, is de site erg lastig te bereiken, laat staan te gebruiken. Wie weet wordt dit wel verbetert in de toekomst.
 • Een enorm nadeel is dat Coinbase surveillance software gebruikt voor het oormerken van transacties en het doorverkopen van gebruikersdata aan de belasting- en opsporingsdiensten.

Bitvavo VS Coinbase: mijn ervaringen

Zelf ben ik al een tijdje actief in de wereld van crypto. Ik heb al vele investeringen gedaan en heb dan ook al meerdere exchanges gebruikt. Bitvavo en Coinbase zijn twee exchanges waarop ik een account heb. Omdat ik ze beide heb gebruikt, leek het mij een goed moment om hieronder de ervaringen op beide exchanges tegen elkaar af te wegen.

Bitvavo

Dit is de eerste exchange ooit waarop ik een account heb gemaakt en daardoor heb ik automatisch al een vrij positieve houding ten opzichte van de exchange. Ik werd aangetrokken door de lage transactiekosten en het feit dat het officieel een Nederlands platform is. De eerste 1000 euro aan transacties waren gratis en dus besloot ik om hier te beginnen.

Bitvavo logo

Hoewel ik dus een beginner was, kon ik vrij makkelijk mijn weg vinden op het platform. Alle stappen die genomen moeten worden voor het kopen van crypto, kon ik gewoon eenvoudig uitvoeren zonder hier lang naar te hoeven zoeken.

Het storten van geld kon erg eenvoudig door middel van iDEAL. Daarna was het makkelijk om met het gestorte geld een cryptomunt uit te kiezen en deze ook aan te schaffen.

Eigenlijk ben ik erg enthousiast over Bitvavo als exchange en de eerder benoemde nadelen ondervond ik zelf niet echt als nadelen. Ik houd er bijvoorbeeld niet van om te bellen, dus voor mij was de support gewoon prima. Ook vond ik het juist fijn dat het aanbod en de mogelijkheden niet super breed zijn. Dit zorgt ervoor dat het lekker simpel wordt gehouden, waardoor ook beginners eenvoudig aan de slag kunnen met het handelen in crypto op Bitvavo. Starten met crypto is namelijk niet makkelijk, maar met Bitvavo wordt het een stukje makkelijker.

Coinbase

Op een gegeven moment kwam ik op het punt dat ik mijn horizon wilde gaan verbreden. Daarom ben ik dus op zoek gegaan naar andere exchanges en heb ik op meerdere een account aangemaakt, om te kijken hoe deze zouden bevallen. Zo heb ik bijvoorbeeld een account aangemaakt op de grootste wereldwijde exchange Binance, maar ook op Coinbase.

Coinbase - BlockSocial

Over Coinbase was ik eigenlijk ook al snel enthousiast. De interface is eenvoudig en makkelijk in gebruik. Ook hier hoef je niet lang te zoeken naar de juiste pagina.

Wel was het een tegenvaller toen ik de transactiekosten zag. Deze zijn aanzienlijk hoger dan bij Bitvavo. Het was dan ook om die reden dat ik niet veel gebruik heb gemaakt van het account dat ik op Coinbase heb gemaakt.

Dat bleek achteraf een goede keuze, want Coinbase bleek helemaal niet zo goed als ik in eerste instantie dacht. Dit heeft mede te maken met de manier waarop zij opereren.

Bitvavo VS Coinbase: reviews

Misschien is dit wel de belangrijkste factor om erachter te komen welke het beste is. De ervaringen van gebruikers tellen hiervoor erg zwaar mee. Ook vind ik het belangrijk om hier aandacht aan te besteden om te voorkomen dat alleen mijn eigen ervaringen worden gedeeld in dit artikel.

Bitvavo reviews

Laten we eerst een blik werpen op Bitvavo reviews. Het valt op dat deze exchange kan rekenen op enorm veel positieve beoordelingen. Dit is vooral te danken aan het gebruiksgemak voor iedereen. Ook de manier waarop transacties af worden gewikkeld is een belangrijke factor in de hoge scores. Al met al scoort Bitvavo, op basis van duizenden reviews, een 4,3 op een maximaal haalbare score van 5.

Coinbase reviews

Kijken we naar Coinbase, valt op dat eigenlijk het tegenovergestelde aan de hand is. De geluiden zijn hier namelijk vooral negatief. Zo zijn er veel geluiden dat deze exchange niet helemaal eerlijk opereert en hun gebruikers eigenlijk vooral tegenwerkt. Het is dan vooral hierom dat er een gemiddelde score is behaald door Coinbase van 1,7 op een maximale score van 5. Dit is ook op basis van duizenden reviews.

Welke crypto kopen?

Beide exchanges hebben een relatief breed aanbod aan cryptomunten. Dat is mooi, maar tegelijkertijd ook lastig. Ik weet namelijk uit ervaring hoe moeilijk het kan zijn om een cryptocurrency uit te kiezen met potentie. Je weet namelijk nooit wat de koers zal gaan doen. Wel zou je een aantal voorspellingen kunnen doen. Ben je daarom benieuwd welke cryptocurrencies dit jaar nog gaan stijgen? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Wil je meer halen uit jouw investeringen in crypto? Neem dan zeker een kijkje bij Crypto Signals.

Conclusie

We zijn inmiddels aan het einde van het artikel gekomen en dat betekent dat het tijd is om een conclusie te trekken. Welke exchange is nu beter: Bitvavo of Coinbase?

Het trekken van een uiteindelijke conclusie blijkt best eenvoudig, op basis van alle factoren waar we in dit artikel naar gekeken hebben.

We kunnen dus een duidelijke winnaar aanwijzen. Kijkend naar alle voor- en nadelen is het, zeker voor Nederlanders, een betere optie om Bitvavo te gebruiken. Je bent er goedkoper uit en het gebruiksgemak is hier toch net even wat beter. Daarnaast geniet je hier meer privacy en daarom raad ik je aan om het lekker dichtbij huis te zoeken en gewoon te kiezen voor Bitvavo!

Bitvavo

Mijn favoriete Nederlandse crypto exchange

Handel, koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij het grootste en goedkoopste cryptocurrency handelsplatform van Nederland.

Meer info over Bitvavo

Nu met een tijdelijke welkomstbonus t.v.w. 1000 euro commissie vrij handelen in de eerste week.

Let op: deze bonus is alleen geldig via de knop hierboven of via de linkjes in de tekst. Je kunt deze ook delen met je familie of vrienden.

Veel gestelde vragen over Bitvavo (FAQ)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een zogeheten exchange. Dit is een soort online handelsplatform waar je crypto op kunt kopen en verkopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op Bitvavo jouw gekochte cryptomunten te bewaren.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is één van de vele exchanges. Veel van deze exchanges zijn internationaal, ook Bitvavo. Echter is het verschil dat Bitvavo in Nederland gevestigd is.

Dit wil zeggen dat Bitvavo Nederlanders een aantal belangrijke voordelen kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen met iDEAL. Dit is op de meeste exchanges niet mogelijk. Ook is de support beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is als jij hulp nodig hebt.

Daarnaast zijn ook de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges.

Bitvavo wordt gezien als één van de meest betrouwbare exchanges die er zijn. Dit kan worden geconcludeerd wanneer je kijkt naar ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat de exchange erg makkelijk is in gebruik. Je maakt eenvoudig een account aan door het invullen van wat gegevens en dit account verifieer je vervolgens.

Daarna kan je eenvoudig geld storten op je account en met deze balans heb je vervolgens de mogelijkheid om crypto te kopen.

Wil je graag aan de slag met Bitvavo, klik dan hier en ontvang een welkomstbonus t.w.v. €1000 commissievrij handelen.

Lars Provoost
Welkom op mijn blog! Heb je interesse in Bitcoin of andere crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Lars Provoost en ik ben al enkele jaren actief in de wondere wereld van de Bitcoin. Met veel plezier deel ik mijn kennis over Bitcoin en crypto met jou. Elke week kun je op mijn website een nieuwe crypto blog verwachten, ook maak ik daar gelijk een leuke Youtube-video bij. Zo kan je dus zowel lezend als luisterend genieten van mijn waardevolle content over Bitcoin en andere crypto. Naast het onderhouden van mijn website haal ik ook veel plezier uit lekker wandelen, fietsten, lezen en banen zwemmen. Dit doe ik dan ook volop 😀

Disclaimer:

Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Dit artikel bevat dan ook helemaal geen advies, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe steeds je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Meer lezen over crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *