Bitvavo uitbetalen

De wereld van crypto: enorm veelzijdig, enorm potentieel, enorm veel kansen voor investeerders en ga zo maar door. Er is nog altijd in ieder geval reden genoeg voor beginners om in te stappen. Dat gebeurt dan ook veel. Toch zullen velen van hen er ook achter komen dat het niet zo simpel is als vaak wordt gedacht. Hoe moet je crypto kopen? Waar moet je crypto kopen? Hoe kan ik de vruchten plukken van een stijgende koers? Allemaal vragen waarvan het wel handig is als je daar een antwoord op weet. Ook in dit artikel kan je weer een antwoord vinden en wat bijleren over de wereld van crypto. In dit artikel staat namelijk het volgende onderwerp centraal: Bitvavo uitbetalen.

Wanneer crypto uitbetalen?

Je kunt crypto altijd laten uitbetalen, maar het liefst doe je dat natuurlijk op het moment dat er de meeste winst te halen valt. Dat is echter lastig te bepalen. Je kunt namelijk nooit helemaal zeker weten wat een koers gaat doen.

Om die reden is het aan te raden om vooraf met jouzelf een bepaald rendement af te spreken, waarmee jij tevreden bent. Stel, je wilt een rendement behalen van 20% op je investering in Bitcoin. Je investeert 100 euro. Als je investering in Bitcoin 120 euro waard is (dan heb je de 20% behaald), dan is het verstandig om te verkopen. Je bent dan in ieder geval tevreden met het behaalde rendement.


Uiteraard kun je er ook voor kiezen om nog wat langer te wachten in de hoop op wat meer winst. Maar dan is het mogelijk dat de koers ook weer keldert. Achteraf zul je dan spijt hebben van je keuze.

Als je heel erg twijfelt over het verkopen van crypto, dan is het misschien goed om even de voorspellingen in te duiken. Experts delen regelmatig hun prognose over koersen. Op die manier is het mogelijk om wat gerichter keuzes te maken.

Waarom Bitvavo?

Misschien vraag jij je nog af: waarom Bitvavo? Er zijn natuurlijk veel meer exchanges waar je gebruik van kunt gaan maken. Echter, Bitvavo is gevestigd in Nederland en staat daar bekend als de meest betrouwbare en goedkoopste exchange.


Natuurlijk klinkt dat allemaal erg mooi. Bitvavo biedt je vele voordelen. Hieronder kan je enkele van deze voordelen nog even terugvinden in een overzichtelijk rijtje.

  • Bij Bitvavo krijg je te maken met lage transactiekosten. Waar deze bij andere exchanges nog wel eens aan de hoge kant kunnen zijn, is dat bij Bitvavo niet het geval. Je betaalt hier namelijk maximaal 0,25% aan transactiekosten.
  • Wat een ander groot voordeel is van deze exchange, is het feit dat het erg veilig is. Exchanges zijn vaak het doelwit van hacks, maar Bitvavo heeft over het algemeen haar veiligheidszaken goed op orde. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruikgemaakt van 2FA en zijn er verzekerde wallets tot 255 miljoen euro.
  • Ook de gebruiksvriendelijkheid van Bitvavo scoort hoge ogen. Zoals je zult weten, kan crypto erg ingewikkeld zijn. Echter, handelen in cryptomunten wordt op Bitvavo zo makkelijk mogelijk gemaakt. In principe kan iedereen ermee aan de slag op het platform.

Uitbetalen bij Bitvavo

Dan is het nu tijd om te gaan kijken hoe jij je kunt uit laten betalen bij Bitvavo. Je hebt een account, je hebt cryptomunten gekocht en ziet de koers stijgen. Hoe kun je dan de vruchten plukken van deze stijgende koers en je uit laten betalen? Dat ontdek je hieronder.

De eerste stap die je moet nemen bij het uitbetalen van crypto op Bitvavo, is het verkopen van de desbetreffende cryptomunt. Hiervoor navigeer je naar je dashboard en zoek je naar de munt. Heb je deze gevonden, dan kies je de hoeveelheid die je ervan wilt verkopen en rond je de transactie af. Als het goed is, krijg je dan euro’s gestort op je account. Deze kan je in de volgende stappen op gaan nemen.

100 Euro aan Bitcoin verkopen

Bij de volgende stap ga je ten eerste terug naar jouw dashboard. Daar zie je de mogelijkheid om op ‘tegoed opnemen’ of ‘withdraw euro’ te klikken. Klik daarop en vul de hoeveelheid in die jij van de cryptomunt wilt gaan verkopen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een deel te verkopen en een deel te behouden. Om de transactie af te ronden, klik je op ‘bevestigen’ of ‘confirm’. Wanneer je meerdere bankrekeningen hebt aangesloten, moet je kiezen op welk bankaccount je het geld wilt hebben. Je hebt na deze stap euro’s opgenomen.

Euro opnemen bij Bitvavo

En dat brengt ons alweer bij de laatste stap van het geld opnemen bij Bitvavo. Deze is de simpelste van allemaal. Je hoeft nu namelijk alleen nog maar af te wachten totdat jouw euro’s ook daadwerkelijk op je rekening staan. Houd er rekening mee dat dit een paar werkdagen kan duren voordat het geld erop staat. Bitvavo is echter vaak erg snel en dus zul je meestal de volgende dag al de beschikking hebben over je geld.

100 Euro tegoed opnemen bij Bitvavo

Is het nog verstandig om in crypto te handelen?

Er komen vaak positieve berichten voorbij over crypto. Echter, het is onvermijdelijk dat er ook wel eens een negatief bericht komt. Dan hoor je bijvoorbeeld op de radio dat de cryptokoersen aan het kelderen zijn. Om die reden beginnen veel mensen weer te twijfelen. Is het nog wel zo verstandig om te handelen in crypto? Of moet ik me maar gaan focussen op ‘normale’ aandelen?

Het antwoord op die vraag is simpel. Sinds crypto bestaat, zijn de koersen altijd erg volatiel geweest. De ene keer zit er een stijgende lijn in, de andere keer is er een flinke daling en weer een andere keer is er een periode van vele schommelingen. Sinds de introductie van cryptomunten is het al alle kanten op gegaan. Daarom is het verstandig om je niet altijd te laten leiden door de berichtgeving. Ja, cryptokoersen kelderen wel eens, maar het is goed mogelijk dat de koers na verloop van tijd weer opkrabbelt.

Daarom is het zeker nog verstandig om te handelen in crypto. Er liggen nog altijd vele mogelijkheden en de wereld van crypto is nog lang niet uitgegroeid. Projecten zijn nog volop in ontwikkeling en dit kan betekenen dat we steeds weer nieuwe populaire cryptomunten erbij krijgen.

Beginnen met investeren in Bitcoin en cryptocurrencies?

Om in Bitcoin te investeren heb je een account nodig bij een crypto exchange. Dit is een platform waar je Bitcoin kan kopen, verkopen en bewaren. De grootste en veiligste crypto exchange van Nederland is Bitvavo.


Ik maak zelf al 3 jaar gebruik van Bitvavo en ik raad het platform zeker aan.

Een account aanmaken is gratis en binnen een paar minuutjes gedaan. Daarna kan je veilig Bitcoin kopen, verkopen en bewaren.

Nog geen account bij Bitvavo? Open hier je gratis account. 

Conclusie

Je bent inmiddels alweer aan het einde gekomen van dit artikel. We hebben het hierin gehad over uitbetalen bij Bitvavo. Zo weet je nu wanneer het een goed moment is om je uit te laten betalen, heb je ontdekt waarom je Bitvavo moet gebruiken en heb je een stappenplan kunnen lezen waarin duidelijk staat hoe je crypto kunt opnemen bij Bitvavo.

Als het goed is, ben jij nu voldoende op de hoogte van dit onderwerp. Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad en heb jij kunnen vinden waar je naar op zoek was. Bedankt voor het lezen van dit artikel en ik hoop je natuurlijk weer terug te zien bij een ander blogbericht.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen