Wat is uitbetalen bij Bitvavo?

Inmiddels zal ook jij wel ontdekt hebben dat de wereld van crypto enorm veelzijdig is. Als beginner zul jij je veel dingen afvragen. Toch wil je ook de vruchten gaan plukken van stijgende cryptomunten. Maar waar hoe je dat? In dit kennisbankartikel gaan we kijken naar de vraag: wat is uitbetalen bij Bitvavo?

Wat is uitbetalen bij Bitvavo precies?

Laten we hiervoor eerst even een blik werpen op wat Bitvavo eigenlijk precies is. Dit is een platform waar je cryptomunten kunt kopen en verkopen, ook wel een exchange genoemd. Bitvavo is het de goedkoopste en meest betrouwbare exchange van Nederland.

Goed, nu je dat weet: wat is uitbetalen bij Bitvavo? Het is heel simpel. Dit is wat je doet wanneer je tevreden bent met je behaalde winst bij een bepaalde koers van een cryptomunt en je ze wil gaan verkopen. Je hebt ze op een bepaald moment ingekocht, en er zal ook een bepaald moment komen dat je ze weer wilt verkopen. Bij het uitbetalen op Bitvavo, verkoop je dus je eerder verkochte cryptomunten. Vervolgens neem je de balans in euro’s die je hebt gekregen op. Deze worden dan op jouw bankrekening gestort. Voilà, je hebt cryptowinst uit laten betalen.

Hoe kan ik uitbetalen bij Bitvavo?

Uitbetalen bij Bitvavo is enorm makkelijk. Je navigeert naar jouw portfolio en klikt dan op de cryptomunt die je wilt verkopen. Klik op ‘verkopen’ en je zult nu euro’s in je portfolio krijgen. Daarna navigeer je weer naar je dashboard en klik je op ‘tegoed opnemen’. Je volgt simpelweg de stappen en Bitvavo zal het geld naar je over gaan maken. Let wel op dat dit enkele werkdagen kan duren. Bitvavo is hier echter over het algemeen erg snel mee.

Meer lezen over Bitvavo uitbetalen? Lees dan mijn blog over: Bitvavo uitbetalen

  • Hoe koop ik crypto?

    Ik koop crypto via Bitvavo. Dit is de grootste crypto exchange van Nederland. Via Bitvavo koop, verkoop en bewaar ik mijn cryptomunten. Je hebt bij Bitvavo een aanbod van 177 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum. Ook crypto kopen? Dan raad ik Bitvavo zeker aan. 

  • Benieuwd naar mijn algehele ervaringen met Bitvavo + een uitleg hoe te beginnen met crypto? Lees dan hier mijn Bitvavo review.
Reactie plaatsen