Ethereum kopen?

Lees hier hoe je het beste Ethereum kan kopen!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Rijk worden met crypto. Dat is iets wat jij waarschijnlijk ook wel graag zult willen. Dan is er goed nieuws, want iedereen kan dit voor elkaar krijgen wanneer als je het op de goede manier aanpakt. Er zijn enorm veel cryptocurrencies in omloop op het moment. Het kopen en verkopen van de juiste cryptomunt op het juiste moment kan ook jou enorm veel geld opleveren. Ethereum is een voorbeeld van zo’n cryptomunt. Velen die actief zijn in de cryptowereld zullen kunnen bevestigen dat dit één van de meest populaire cryptovaluta is. Reden genoeg dus om in dit artikel te kijken naar Ethereum en hoe jij het kan kopen. Laten we er dus snel in duiken.

Inhoudsopgave

Wat is Ethereum?

Wanneer je nog niet zo heel goed bekend bent met de wereld van crypto, bestaat de kans dat je niet weet wat Ethereum is. Daarom zal hieronder een korte uitleg volgen hierover.

In de cryptowereld onderscheiden we de verschillende cryptomunten in twee categorieën. Dit zijn namelijk de Bitcoins en de altcoins.

Ethereum

Ether is een zogeheten altcoin van het platform Ethereum. Altcoins staat voor ‘alternative coins’. Je zou het kunnen zien als alternatief voor de Bitcoin, de meest populaire cryptomunt en de grondlegger van de cryptocurrencies.

Ethers zijn slechts een deel van Ethereum. Het hele platform is namelijk bedoeld als een soort ruggengraat van een nieuw soort internet. De blockchain van Ethereum is de meest gebruikte blockchain van allemaal. Daarom wordt er ook verwacht dat er nog een grote toekomst voor het Ethereum netwerk in het verschiet ligt. 

Ethereum en ethers

De woorden Ethereum en ethers worden erg vaak door elkaar gehaald. Dat is in principe niet erg, de verwarring is te begrijpen. Er zitten echter wel wezenlijke verschillen tussen de twee. Om deze verwarring te verhelpen zal hieronder worden uitgelegd wat precies de verschillen zijn.

Wanneer er gesproken wordt over Ethereum, wordt er gesproken over het gehele netwerk. Op dit netwerk is een token beschikbaar. Deze vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Dit omdat er op het netwerk een manier aanwezig moet zijn die jou de mogelijkheid biedt om een betaling uit te voeren. Ook is het zo dat zogeheten miners een beloning moeten kunnen verdienen voor het werk dat zij verrichten.

De tokens die waarde vertegenwoordigen op het netwerk van Ethereum worden ethers genoemd. Het is dus begrijpelijk wanneer de twee door elkaar worden gehaald, maar toch is het belangrijk om te begrijpen waar het verschil in zit.

Wanneer jou dus wordt verteld dat iemand Ethereum heeft gekocht, wordt er eigenlijk bedoelt dat de persoon in kwestie ethers heeft gekocht. 

Wat kun je met ethers?

Nu je weet wat ethers zijn, is het tijd om te gaan kijken naar wat jij ermee kunt.

Ten eerste kun jij ethers natuurlijk gebruiken als betaalmiddel. Ze vertegenwoordigen immers een bepaalde waarde. Er komen steeds meer online winkels bij waar je af kunt rekenen met ethers en er zijn ook meerdere organisaties die het accepteren als donatie. Door de grote potentie van crypto in het algemeen is het ook goed denkbaar dat je op de lange termijn misschien wel jouw boodschappen af moet rekenen met ethers.

Daarnaast heb je met ethers de mogelijkheid tot het doen van snelle en wereldwijde transacties, net als bij de andere cryptomunten. Het maakt dus niet uit of jij een betaling moet doen aan je buurman of aan iemand die aan de andere kant van de wereld woont, een snelle afwikkeling van de transactie is gegarandeerd.

Tenslotte kun jij ethers gebruiken als investering. Dit brengt risico’s met zich mee, maar wanneer de markt zich positief ontwikkelt, kun jij hier goed aan verdienen.

Ethereum VS Bitcoin

Iedereen kent Bitcoins wel. Het afgelopen decennia zijn deze meerdere keren in het nieuws geweest omdat mensen er enorm veel geld uit halen en het wordt gezien als iets voor de toekomst. Voor Ethereum geldt eigenlijk hetzelfde, alleen is er hiervoor een stuk minder aandacht geweest. Op dit moment is Ethereum na Bitcoin de grootste cryptocurrency. Hoewel ze in veel aspecten best wel op elkaar lijken, zitten er toch grote verschillen tussen Bitcoin en Ethereum. Dat is dan ook de reden dat we de twee hieronder even met elkaar zullen gaan vergelijken.

Ethereum en Bitcoin

Het grote verschil tussen Bitcoin en Ethereum is dat je Ethereum je meer mogelijkheden hebt dan slechts het doen van transacties, zoals dat bij Bitcoin het geval is.

Je investeert bij Ethereum dus niet alleen in een platform waar je transacties kunt doen, maar ook waar applicaties gemaakt kunnen worden en contracten kunnen lopen, de zogeheten smart contracts.

Waarom Ethereum kopen?

Wanneer jij ergens in investeert, wil je er zeker van zijn dat je geld goed terecht komt en jij later goed kunt verdienen aan deze investering. Gezien de wisselvalligheid van cryptovaluta, is het namelijk lang niet altijd zeker dat je winst maakt. Aan de andere kant is het weer zo, dat als jij winst maakt, het ook een hele grote winst kan zijn. Er zijn veel verhalen bekend van mensen die winst hebben gemaakt op Ethereum. Een goede reden voor het aanschaffen van Ethereum. Echter is dit niet de enige reden. Hieronder zullen we daarom gaan kijken naar meer redenen waarom je Ethereum zou moeten kopen.

Wanneer jij investeert in Ethereum, investeer je niet alleen in een cryptomunt. Je draagt namelijk bij aan een geheel netwerk dat wil fungeren als ruggengraat voor een nieuw soort internet. Dit wordt gezien als de toekomst. Je zou dus kunnen zeggen dat een investering in Ethereum ook indirect een investering is in de toekomst van de maatschappij.

Door de introductie van Ethereum is de verwachting dat over een aantal jaar in zo’n 80% van alle gevallen geen notarissen of advocaten meer nodig zullen zijn. Door de grote mogelijkheden van de techniek die Ethereum biedt, heeft het een enorme koersstijging doorgemaakt. De verwachting is dat de koers in de toekomst nog meer zal stijgen, dus wanneer jij investeert in Ethereum/ethers, heb je de mogelijkheid tot het verdienen van veel geld.

Tenslotte is de token van Ethereum ook relatief stabiel wanneer je het vergelijkt met andere cryptomunten. Dit komt ook door de mogelijkheden van Ethereum.

Waar kan ik Ethereum (ethers) kopen?

Zoals je inmiddels misschien al wel weet, is het mogelijk om crypto te kopen en te verkopen op zogeheten exchanges. Dit kun je zien als een soort online handelsplatform. Er zijn inmiddels al vele exchanges, dus is het altijd maar de vraag welke nu het beste is.

Bitvavo is een voorbeeld van zo’n exchange. Deze is gevestigd in Nederland en kent daarom voor Nederlanders voordelen, zoals de mogelijkheid om crypto te kopen met iDEAL. Ook kun je met Bitvavo eenvoudig ethers kopen. Later in het artikel zullen we kijken naar hoe jij dit kunt doen.

Zoals je hebt gelezen is het dus mogelijk om ethers te kopen op Bitvavo. De kans bestaat dat dit niet de enige cryptomunt is die je graag aan wilt schaffen. Ben je dus benieuwd naar welke cryptomunten je nog meer kan kopen op Bitvavo? Neem dan een kijkje bij dit artikel.

Hoe kan ik Ethereum kopen?

Nu je een antwoord hebt gekregen op de vraag waar je Ethereum zou kunnen kopen, is het nu tijd om te gaan kijken naar hoe je dit zou kunnen doen. Bitvavo is een populaire exchange en kent grote voordelen voor Nederlanders. Daarom zullen we Bitvavo als voorbeeld nemen en kijken hoe jij op deze exchange ethers kan kopen.

Registreren Bitvavo
Account aanmaken Bitvavo

Ten eerste heb je natuurlijk een account nodig. Dat kun je doen door op deze link te klikken. Het aanmaken van een account is erg simpel en kost weinig tijd. Na het invullen van je gegevens ben je in principe klaar. Houd er wel rekening mee dat je jouw echte naam gebruikt, zodat deze naam en de naam gekoppeld aan jouw bankaccount met elkaar overeenkomen.

Na het maken van jouw account, moet je ieder apparaat bevestigen. Dit kan eenvoudig door middel van een bevestigingslink op jouw email.

Vervolgens is het aan te raden om jouw account extra te beveiligen en gebruik te maken van 2 factor authenticatie. Via de veiligheidsinstellingen op jouw account kun je dit makkelijk inschakelen.

Hierna kun jij aan de slag met het storten van geld op jouw account. Met Bitvavo is dit mogelijk door middel van iDEAL. Je kunt hiermee gratis tegoed storten, in tegenstelling tot verschillende andere betaalmethoden. Stort nu het gewenste bedrag op jouw account.

Je hebt nu geld op jouw account, maar nog geen crypto gekocht. Dat is dan de stap die je nu gaat nemen. Wil je Ethereum kopen, zoek je dit op bij het aanbod van cryptovaluta. Bedenk hoeveel je wilt investeren en ga door met de stappen om de aankoop af te ronden. Nu heb je jouw eerste ethers gekocht.

Conclusie

Inmiddels zijn we alweer aan het einde gekomen van dit artikel. We hebben gekeken naar Ethereum, een populaire altcoin en in potentie misschien wel groter als Bitcoin. Je bent op de hoogte van wat Ethereum is, waar je het kunt kopen en hoe jij dit kunt doen. Hopelijk heb jij iets aan dit artikel gehad en ga jij in de toekomst ook goed verdienen aan de potentie van Ethereum!

Bitvavo

Crypto kopen, verkopen en bewaren?

Dit doe je bij Bitvavo, de grootste exchange van Nederland.

Bekijk Bitvavo

Veel gestelde vragen over Bitvavo (FAQ)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een zogeheten exchange. Dit is een soort online handelsplatform waar je crypto op kunt kopen en verkopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op Bitvavo jouw gekochte cryptomunten te bewaren.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is één van de vele exchanges. Veel van deze exchanges zijn internationaal, ook Bitvavo. Echter is het verschil dat Bitvavo in Nederland gevestigd is.

Dit wil zeggen dat Bitvavo Nederlanders een aantal belangrijke voordelen kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen met iDEAL. Dit is op de meeste exchanges niet mogelijk. Ook is de support beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is als jij hulp nodig hebt.

Daarnaast zijn ook de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges.

Bitvavo wordt gezien als één van de meest betrouwbare exchanges die er zijn. Dit kan worden geconcludeerd wanneer je kijkt naar ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat de exchange erg makkelijk is in gebruik. Je maakt eenvoudig een account aan door het invullen van wat gegevens en dit account verifieer je vervolgens.

Daarna kan je eenvoudig geld storten op je account en met deze balans heb je vervolgens de mogelijkheid om crypto te kopen.

Wil je graag aan de slag met Bitvavo, klik dan hier en ontvang een welkomstbonus t.w.v. €1000 commissievrij handelen.

Lars Provoost
Welkom op mijn blog! Heb je interesse in Bitcoin of andere crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Lars Provoost en ik ben al enkele jaren actief in de wondere wereld van de Bitcoin. Met veel plezier deel ik mijn kennis over Bitcoin en crypto met jou. Elke week kun je op mijn website een nieuwe crypto blog verwachten, ook maak ik daar gelijk een leuke Youtube-video bij. Zo kan je dus zowel lezend als luisterend genieten van mijn waardevolle content over Bitcoin en andere crypto. Naast het onderhouden van mijn website haal ik ook veel plezier uit lekker wandelen, fietsten, lezen en banen zwemmen. Dit doe ik dan ook volop 😀

Disclaimer:

Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Dit artikel bevat dan ook helemaal geen advies, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe steeds je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Meer lezen over crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *