Crypto

Tegenwoordig hebben we steeds meer te maken met crypto. Het neemt een steeds grotere rol in ons leven in. Dat had niemand zo’n tien jaar geleden verwacht. Toch zijn we nu op het punt dat we crypto niet meer kunnen negeren. Voor velen geldt het als een interessante optie om in te investeren en er zo financieel van te profiteren, maar eigenlijk is het meer dan alleen dat. Hieronder kan je meer ontdekken over cryptocurrency’s.

Wat is crypto?

De meesten zullen wellicht al wel een idee hebben. De afgelopen jaren heb je er namelijk zoveel over kunnen horen, lezen of zien. Toch blijft het vrij complex. Hieronder kan je daarom lezen wat crypto nu eigenlijk precies is.

In principe zijn cryptomunten een digitaal betaalmiddel. Niet fysiek dus, zoals cash geld. Het zijn een soort munten dat op een groot netwerk van computers staan die constant rekensommen uitvoeren. Dit zijn cryptografische rekensommen, wat dus ook gelijk de naam ‘crypto’ verklaart. Zo kunnen alle digitale valuta veilig bewaard worden op het netwerk. Maar dan heeft iedereen toch toegang tot de cryptomunten? Nee. Heb jij cryptomunten gekocht, dan heb alleen jij de sleutel die toegang geeft tot de gekochte cryptomunten.

Het bijzondere is dat het niet te vervalsen is. Iedere computer aangesloten op het netwerk heeft namelijk dezelfde database (de blockchain). Als er een transactie wordt gedaan, wordt daar een nieuw blok aan toegevoegd. Als er toch iets wordt vervalst, valt dat dus direct op.

Daarnaast is het bijzonder dat er voor het doen van een transactie met cryptomunten geen tussenpersoon nodig is, zoals een bank. Of je nu crypto wilt versturen naar je buurman of aan iemand aan de andere kant van de wereld – een snelle afhandeling is gegarandeerd.

Wat kan je met crypto?

Je weet inmiddels wat crypto precies is. Maar wat kan je er allemaal mee? Het antwoord op die vraag wordt steeds breder. De wereld van crypto is zich namelijk nog altijd volop aan het ontwikkelen en dat levert steeds meer mogelijkheden op. Oftewel: je kan er steeds meer mee.

Ten eerste geldt crypto als een investeringsmogelijkheid. Je kan crypto kopen en vervolgens afwachten tot de koers stijgt, om op die manier geld te verdienen. Dit is tegenwoordig erg populair, omdat de koersen enorm beweeglijk zijn. Het is dus mogelijk om binnen korte tijd veel geld te verdienen.

Daarnaast kan je tegenwoordig op steeds meer plekken betalen met crypto. Dit kan nog lang niet met alle cryptovaluta. Bitcoin is wat dat betreft de voorloper. Er zijn steeds meer bedrijven die deze cryptomunt accepteren als betaalmiddel, zoals Thuisbezorgd. De verwachting is dat in de toekomst je misschien zelfs wel je boodschappen af kunt – of zelfs moet – afrekenen met Bitcoin.

Je kan crypto ook gebruiken als investering in de toekomst. Dat wil zeggen: crypto kopen en deze voor lange tijd vasthouden. Geen gek idee, gezien de verwachting dat we op termijn steeds meer met crypto te maken krijgen.

Waarom investeren in crypto?

Er zijn zo veel mogelijkheden om in te investeren. Denk aan vastgoed, goud of aandelen. Waarom zou je dan specifiek in cryptomunten gaan beleggen? Daarvoor zijn een aantal redenen te bedenken. Deze redenen kan je hieronder overzichtelijk terugvinden.

  • De voornaamste reden is een duidelijke: vanwege geld. Waar je bij andere investeringen in bijvoorbeeld aandelen lang moet wachten op een goed rendement, is dat bij crypto helemaal niet het geval. Omdat de koers zo enorm schommelt, is het mogelijk om in erg korte tijd een grote winst te behalen. Een plotse koersstijging van 100% is bijvoorbeeld geen uitzondering. Let erop dat het ook de andere kant op kan gaan; het is ook mogelijk dat je snel geld verliest.
  • Een investering in crypto is automatisch ook een investering in de toekomst. Het is namelijk geen geheim dat de verwachting is dat de wereld van crypto een steeds grotere rol in gaat nemen in onze samenleving. Als je nu alvast crypto koopt, ben je voorbereid op wat komen gaat.
  • Je hoeft bij crypto maar een klein bedrag te investeren om een leuk bedrag te verdienen. Bij aandelen is het vaak nodig om een wat groter bedrag in te leggen om een goed rendement te halen.

Welke cryptomunten zijn er?

Als we alle cryptomunten in omloop moeten gaan behandelen, zijn we nog wel even bezig. Dit zijn er inmiddels enorm veel. Dat zullen we dus niet gaan doen, maar hieronder kan je wel wat informatie vinden over de twee grootste cryptomunten van dit moment.

Bitcoin

De grootste cryptomunt van dit moment is Bitcoin. De munt is ontwikkeld omdat er vraag was naar een gedecentraliseerd digitaal betaalmiddel. Deze munt wordt ook wel de grondlegger van de cryptowereld genoemd. Het is namelijk niet alleen de grootste, maar ook de eerste cryptomunt die in omloop werd gebracht. Dit gebeurde in het jaar 2009. Niemand had toen kunnen voorspellen dat de munt zo enorm veel waard zou worden. Dat gebeurde wel.

Ethereum

De cryptomunt Ethereum is de munt van het Ethereum-netwerk en is na Bitcoin de grootste cryptomunt. Niet alleen dat, maar Ethereum beschikt ook over het grootste en belangrijkste blockchainnetwerk. Het gehele platform is bedoeld als een soort ruggengraat van een nieuw internet. Geen verrassing dat dit netwerk het meest wordt gebruikt. De verwachting is daarom dat er voor Ethereum een nog grotere toekomst in het verschiet ligt.

Wil jij aan de slag met crypto?

Velen doen het al: investeren in crypto. Ben jij ook iemand die wil beginnen met de vruchten plukken van de mogelijkheden? Ga dan nu zelf aan de slag! 

Het kopen, verkopen en bewaren van crypto doe je via een crypto exchange. Dit is een platform waar je cryptomunten kan verhandelen.

In Nederland is Bitvavo de grootste en meest veilige exchange. Meer dan 1 miljoen Nederlandse crypto investeerders handelen via Bitvavo. 

Dit komt vanwege het grote aanbod aan cryptomunten en de lage handelskosten. 

Je kan hieronder een gratis account aanmaken bij Bitvavo. Zo start je jouw crypto avontuur helemaal goed.  

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Of bekijk eerst onze Bitvavo pagina. 

Berichten over Crypto:
Wat zijn crypto tips?
0
Wat zijn crypto tips?
Wat zijn crypto tips?
Wat zijn crypto assets?
0
Wat zijn crypto assets?
Wat zijn crypto assets?
Wat is een bull market?
0
Wat is een bull market?
Wat is een bull market?
Wat is een cryptomiljonair?
0
Wat is een cryptomiljonair?
Wat is een cryptomiljonair?
Wat is crypto?
0
Wat is crypto?
Wat is crypto?
Crypto tips
0
Crypto tips
Crypto tips
Waar crypto kopen?
0
Waar crypto kopen?
Waar crypto kopen?
Waarom crypto omlaag?
0
Waarom crypto omlaag?
Waarom crypto omlaag?
Crypto in 5 stappen
0
Crypto in 5 stappen
Crypto in 5 stappen