Wat is een bull market?

In de wereld van crypto krijgen we regelmatig te maken met termen en afkortingen die misschien niet direct te begrijpen zijn. Bull market is hier een voorbeeld van. Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar ben je niet zeker van de betekenis. Daarom staat dit artikel in het teken van de vraag: wat is een bull market? Zo kom jij achter de betekenis ervan en leer je weer wat bij.

Wat is een bull market?

De term bull market is officieel een Engelse term maar wordt ook in Nederland veelvuldig gebruikt. De betekenis ervan is in principe een markt waar de koersen vooral stijgen.

Beleggen in een bull market

Stijgende koersen zijn natuurlijk voordelig voor je investering, maar wat zou je aanpak moeten zijn als je nog investeringen moet maken op zo’n markt?

Bij een bull market heb je meerdere mogelijkheden als het gaat om investeren. Zo kan je ervoor kiezen om te swingtraden. Hierbij deel je mee in de winsten over een korte periode van een stijgende koers.

Ook zijn er veel beleggers die ervoor kiezen om te daytraden op een bull market. Zij hebben als doel om in te spelen op dagelijkse bewegingen van de koers en heir hun winst uit te halen.

De mogelijkheden zijn op een bull market in elk geval groot.

Bull market vs bear market

Zoals je nu dus weet is een bull market dus een markt met vooral stijgende koersen. Het tegenovergestelde hiervan is een bear market. Dit is een markt waarbij de koersen voornamelijk dalen.

Mensen vragen zich af waarom de vergelijking met een stier en een beer wordt gemaakt. Als een stier aanvalt, maakt deze namelijk met zijn hoorns en kop een opwaartse beweging. Een beer doet het tegenovergestelde en maakt dus een neerwaartse beweging.

Investeren in een bull market 

Nu je weet wat je kan verwachten van een bull- en bear market, is het nu aan jou om van beide marktijden volop te gaan profiteren.
Enerzijds door crypto te kopen als de koersen flink zijn gedaald en anderzijds om volop van jouw investeringen te genieten in tijden van een bull market. 

Voor het investeren in crypto raden wij Bitvavo aan, dit is de grootste en meest veilige exchange in Nederland. Hier kan je meer dan 180 cryptomunten zoals bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum kopen, verkopen en veilig bewaren. 

Mocht je nog geen account hebben bij Bitvavo, kan je die hieronder aanmaken. 

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Meer weten over Bitvavo, bekijk dan onze Bitvavo pagina.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen