Waar crypto kopen?

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die proberen om een passief inkomen te verwerven. Dat wil zeggen: geld verdienen zonder dat jij hier veel voor hoeft te doen. Daarbij wordt vaak gedacht aan bijvoorbeeld affiliate marketing, maar inmiddels is het investeren in cryptomunten de populairste manier. Het is dan namelijk mogelijk om in een erg korte tijd een groot rendement te verdienen. Maar dit is zeker niet eenvoudig om voor elkaar te krijgen. Zo moet je met veel dingen rekening houden en dat begint al bij het begin. Je moet namelijk ten eerste een plek hebben waar je cryptomunten kan kopen. Gelukkig kan dit artikel je daarbij verder helpen. Hierin staat namelijk de volgende vraag centraal: waar crypto kopen? Laten we snel beginnen!

Waar kan ik cryptomunten kopen?

Steeds meer mensen hebben cryptomunten in hun bezit. Wanneer jij er ook over nadenkt om crypto aan te schaffen, moet je eerst kijken waar je dit gaat doen. Je hebt de mogelijkheid om te handelen in digitale valuta bij een exchange. Dat is een online handelsplatform voor de koop en verkoop van cryptomunten.

Inmiddels zijn er veel verschillende exchanges. Dat maakt de keuze voor een platform niet makkelijk. Het gaat namelijk om geld en je wilt dan uiteraard de beste keuze maken. Er zijn daarbij veel verschillende factoren waar je naar zou kunnen kijken. Later in dit artikel zullen we een blik gaan werpen op enkele goede en veilige exchanges in Nederland.

Betrouwbaar cryptomunten kopen: tips

In de wereld van crypto liggen erg veel mogelijkheden, maar helaas kleven er ook mindere kanten aan vast. Het is daarom aan te raden om rekening te houden met het één en ander, zodat jij op de meest betrouwbare manier cryptomunten kunt kopen.

De eerste tip die ik je daarbij mee kan geven is: maak geen impulsieve besluiten. Het is aan te raden om altijd eerst even onderzoek te doen of in ieder geval een tweede keer na te denken of je daadwerkelijk de juiste keuze maakt. Dit geldt ook zeker bij de keuze voor een platform waarop je digitale munten kunt kopen.

De tweede tip: bedenk waar je jouw cryptomunten wilt bewaren. Wanneer je cryptomunten koopt, heb je uiteraard ook een plek nodig om deze te bewaren. Vrijwel alle exchanges bieden de mogelijkheid om de munten op de exchange te bewaren en de platformen doen hun best om dit zo veilig mogelijk te houden. Toch is dit vaak niet de meest veilige optie. Wil je jouw cryptomunten veilig bewaren, dan is het aan te raden om gebruik te maken van een ander type wallet, zoals een hardware wallet.

Daarnaast is het aan te raden om je risico te spreiden. Dat wil zeggen: investeer in verschillende cryptomunten en leg niet al je geld in slechts eentje. Niet iedere munt kan de hoge verwachtingen namelijk waarmaken, en de koers kan dan soms instorten. Heb je alleen in zo’n munt geïnvesteerd, dan ben je dus al snel een groot deel van je geld kwijt. Heb je daarentegen wel je risico gespreid, dan heb je nog de kans dat de andere cryptomunten het verlies kunnen compenseren. Al met al is dit dus ook een belangrijke tip wanneer je veilig cryptomunten wilt kopen.

Wat is de beste crypto exchange?

Wanneer je wilt gaan handelen in crypto, is het vrij logisch dat je gebruik wilt maken van de beste site om cryptocurrency te kopen. Zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen, bestaan er inmiddels veel verschillende exchanges. Hieronder kan je enkele van de beste opties vinden voor jou!

De beste optie voor het handelen in cryptomunten is Bitvavo. Dit is een Nederlands bedrijf en wordt over het algemeen gezien als de beste en meest betrouwbare exchange. Zo is het kopen en verkopen van crypto erg eenvoudig en is het handelen bovendien erg goedkoop. Je betaalt er weinig transactiekosten, waardoor je minder van je rendement in zult moeten leveren. Ook is het platform erg veilig. Bitvavo doet er namelijk veel aan om de cryptomunten van haar klanten te beschermen en veilig te bewaren.

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Mocht je op zoek zijn naar een alternatief voor Bitvavo, dan kan dit natuurlijk ook. Er zijn namelijk meerdere prima alternatieven. Eén daarvan is Bitcoin Meester. Het verschil zit hem in het feit dat dit een crypto broker is, en dus geen exchange. Een broker fungeert als tussenpersoon tussen de koper en een exchange. Hierdoor kan je handelen tegen het voordeligste tarief, maar zal je over het algemeen wel meer transactiekosten moeten betalen. Bitcoin Meester is echter een veilig en fijn platform om te gebruiken met een groot aanbod aan crypto.

Gratis aanmelden bij Bitcoin Meester

Verder is ook Litebit een goede keuze voor het handelen in cryptomunten. Ook Litebit is een crypto broker, dus houdt het rekening met hogere transactiekosten. Hoewel dit platform over het algemeen wat minder scoort dan de eerdergenoemde platformen, is Litebit zeker weten een fijne crypto broker voor het betrouwbaar kopen van crypto.

Gratis aanmelden bij Litebit

Hoe kan ik veilig crypto kopen?

Wanneer men begint met crypto, wordt er vaak gedacht dat dit heel ingewikkeld is. Niets is echter minder waar. Hoewel er zeker veel ingewikkelde dingen zijn in de cryptowereld, is het kopen van crypto al binnen enkele stappen gedaan. Dat zul jij hieronder ook gaan ontdekken in onderstaand stappenplan. Hierin zal Bitvavo aan worden gehouden als platform om te gebruiken.

We beginnen uiteraard met de eerste stap en dat is het maken van een account. Je navigeert naar de website of app van Bitvavo. Daar kan je vervolgens op de knop drukken om een account aan te maken. Hier vul je enkele persoonlijke gegevens in. Zorg ervoor dat deze kloppen en je kunt verder met de volgende stap.

Dat is het verifiëren van het account dat je zojuist hebt gemaakt. Dat is nodig om het platform veilig te houden en het is ook verplicht om dit te doen. Anders kan je namelijk niet vrijuit handelen in crypto bij Bitvavo. Gelukkig is het verificatieproces erg duidelijk en zullen de stappen zich vanzelf wijzen. Je moet bijvoorbeeld denken aan het uploaden van een geldig id-bewijs.

Heb je de verificatie voltooid? Dan is je account gereed voor gebruik. De volgende stap bij het kopen van crypto op Bitvavo, is het storten van geld. Hiervoor heb je meerdere mogelijke manieren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om eenvoudig geld te storten via iDEAL. Ga naar je dashboard en klik op geld storten. Bedenk vervolgens een bedrag waarmee jij wilt gaan investeren in crypto en rond de storting af. Het geld zal nu staan op je Bitvavo-account.

Dat brengt ons alweer bij de laatste stap. Met het gestorte geld ga je nu crypto kopen. Hiervoor navigeer je naar het aanbod van Bitvavo en kies je een munt. Het is verstandig om je risico te spreiden en dus meerdere cryptomunten te kopen van je gestorte geld. Klik op de gewenste munt en bedenk het bedrag dat je erin wilt gaan investeren. Vervolgens rond je jouw aankoop af en je hebt de cryptomunten in je bezit. Je kunt nu enkel nog afwachten en hopen dat de koers zich positief ontwikkeld, zodat jij kunt genieten van een leuk rendement.

Conclusie

Inmiddels heb je weer het einde bereikt van dit artikel. Hierin hebben we gekeken naar waar je cryptomunten kunt kopen. Zo hebben we onder andere ontdekt waar je crypto kunt handelen en wat de beste plek is om dit te doen.

Als het goed is, heb jij nu een duidelijk antwoord op de vraag waar je crypto kunt kopen en weet je ook hoe je dit moet doen. Ik hoop dat dit artikel nuttig is geweest voor jou en dat je een antwoord hebt kunnen vinden op je vraag. Bedankt voor het lezen en ik hoop je uiteraard terug te zien bij het volgende artikel!

Crypto kopen

Nu je weet dat het belangrijk is dat je crypto bij een veilig exchange koopt, is het nu belangrijk om een account aan te maken bij een exchange. Dit is gratis en binnen enkele minuten gedaan.

Of je nou gaat voor Bitvavo, litebit of Bitcoin Meester, bij elk van deze exchanges zit je qua veiligheid en betrouwbaarheid goed. 

Mijn persoonlijke favoriet is Bitvavo, dit vanwege de lage kosten en gebruiksvriendelijkheid. 

Gratis aanmelden bij Bitvavo

  • Inclusief €1000 gratis handelskosten!
Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen