Wat is Litebit?

De afgelopen jaren heeft de wereld van crypto enorme ontwikkelingen doorgemaakt. Niet alleen stijgende koersen, maar ook de introductie van steeds meer platformen zijn hier een resultaat van. Voorbeelden van zulke platformen zijn exchanges. Hiervan is Litebit een voorbeeld. Maar wat is Litebit nu precies?

Wat is Litebit?

Zoals je al hebt kunnen lezen is Litebit dus een exchange. Dit is een platform waarop je zowel crypto kunt kopen als verkopen. Vaak kan je op een exchange kiezen uit veel verschillende cryptomunten.

Je kan bij Litebit eenvoudig een account aanmaken om vervolgens te handelen in crypto.

Litebit voordelen

Iedere exchange heeft zo zijn voor- en nadelen en zo ook Litebit dus. Laten we eerst een blik werpen op de voordelen die Litebit te bieden heeft.

Het eerste voordeel van Litebit is dat ze voor een exchange al relatief lang bestaan, namelijk sinds 2013. Inmiddels hebben ze dan ook aardig wat klanten, namelijk meer dan 800.000.

Een ander voordeel van Litebit is het gebruiksgemak. Het is eenvoudig om te navigeren over de website en het handelen in cryptomunten verloopt al net zo makkelijk.

Ook waard om te benoemen: de klantenservice. Deze kan je telefonisch bereiken wanneer je een probleem of een vraag hebt. De support is ook in het Nederlands beschikbaar.

Litebit nadelen

Litebit kent ook een aantal nadelen. Het eerste nadeel is dat de veiligheid in het verleden best wel wat te wensen over heeft gelaten. Sinds dat ze bestaan, hebben ze namelijk al 3 keer te maken gekregen met een hack.

Een ander nadeel van Litebit zijn de servicekosten. Wanneer je deze vergelijkt met bijvoorbeeld Bitvavo, vallen deze erg hoog uit. Litebit is helaas ook niet erg transparant over deze kosten in euro.

Wil je meer te weten komen over Litebit in vergelijking met een andere crypto exchange? Lees dan: Bitvavo of Litebit? 

Reactie plaatsen