Bitvavo of Litebit?

Ontdek welke crypto exchange het beste is!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Bitvavo vs Litebit

Het is geen geheim dat de wereld van crypto de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Niet alleen zijn cryptomunten enorm gestegen in waarde, er zijn er ook steeds meer bijgekomen. Als resultaat zijn er ook steeds meer websites en platformen bijgekomen die te maken hebben met crypto.

Inmiddels zijn er dan ook al vele exchanges. Dit zijn platformen voor het kopen en verkopen van crypto. Bitvavo en Litebit zijn voorbeelden van exchanges. Dat zijn ook de twee platformen die in dit artikel centraal staan. Welke exchange past het beste bij jou: Bitvavo of Litebit? Laten we snel beginnen om daar achter te komen!

Inhoudsopgave

Bitvavo of Litebit: voor- en nadelen

Laten we beginnen met het in kaart brengen van de voor- en nadelen van beide exchanges. Op die manier krijg je hopelijk direct een beeld van wat de exchanges jou allemaal te bieden hebben.

Bitvavo voordelen

Eerst zullen we gaan kijken naar de voordelen van Bitvavo. Het is belangrijk om meteen het volgende voordeel te benoemen: omdat Bitvavo een exchange die gevestigd zit in Nederland, is de support beschikbaar in het Nederlands. Bij de meeste internationaal opererende exchanges is dit niet het geval. Erg handig wanneer je een vraag hebt of met een probleem zit.

Bitvavo logo

Daarnaast zijn de kosten die je betaald bij Bitvavo erg laag. Zo betaal je maximaal 0,25% aan transactiekosten. Dit is vergeleken met andere exchanges laag. Vaak zijn ook de eerste 1000 euro aan transacties vrij van extra kosten. Verder hoef je ook geen groot startkapitaal te hebben. Je kan bij Bitvavo namelijk al starten vanaf 5 euro.

Er moet ook gezegd worden dat de veiligheid van Bitvavo erg goed is. Je kan bij deze exchange besluiten om hier je crypto te bewaren in een wallet. De Bitvavo wallet wordt over het algemeen gezien als veilig. Het platform biedt daarnaast verzekerde wallets tot 255 miljoen.

Nadelen

Nu we de voordelen van Bitvavo hebben gehad, zoals een veilige Bitvavo wallet, is het tijd dat we een blik gaan werpen op enkele nadelen van de exchange.

Het eerste nadeel is dat er relatief weinig mogelijkheden zijn, wanneer je dit vergelijkt met andere grote internationaal opererende exchanges. Dit zie je terug in bijvoorbeeld het aanbod.

Verder is het erg jammer dat je bij Bitvavo niet een goed inzicht hebt van je totale winst of verlies. Het is enkel mogelijk om je winst en verlies in te zien van de afgelopen 24 uur per token.

Tenslotte is het een nadeel dat het niet mogelijk is om Bitvavo telefonisch te bereiken. Jammer, want vaak is dit toch de snelste manier voor het oplossen van een bepaald probleem.

Litebit voordelen

De voor- en nadelen van bitvavo hebben we inmiddels gehad, dus nu is het tijd dat we gaan kijken naar Litebit.

LiteBit.eu reviews| Lees klantreviews over litebit.eu

Het eerste voordeel van Litebit is het gebruiksgemak. Sinds 2013 is het al mogelijk om eenvoudig crypto te kopen en te verkopen. Dit kan je ook makkelijk doen door middel van de Litebit app. Ook beschikt Litebit inmiddels over een groot aantal klanten. De gebruiksvriendelijkheid van Litebit is iets wat veel wordt geprijsd.

Waar het bij Bitvavo niet mogelijk is om de support telefonisch te bereiken, kan je dat bij Litebit wel. Nog mooier: niet alleen in het Engels, maar ook in het Nederlands.

Nadelen Litebit

Hoewel Litebit beschikt over een aantal leuke voordelen, heeft ook deze exchange helaas te maken met nadelen.

Het grootste nadeel van Litebit is toch wel de veiligheid. Sinds ze begonnen zijn als exchange zijn ze namelijk al 3 keer gehackt. Niet echt een fijn idee en voor velen is dit een reden om op zoek te gaan naar een Litebit alternatief.

Een ander nadeel is ook een reden voor mensen om op zoek te gaan naar een Litebit alternatief. Dat zijn namelijk de servicekosten en andere kosten die op de exchange komen kijken. Voor iedere aankoop betaal je namelijk hoge servicekosten. Hier ben je bij bitvavo een stuk beter af. Ook is Litebit niet transparant over de servicekosten in euro.

Mijn ervaringen

Inmiddels ben ik zelf al een aantal jaren actief in de wereld van crypto. Gedurende die periode heb ik ook gebruik gemaakt van verschillende exchanges, waaronder Bitvavo en Litebit. In de tijd dat ik gebruik heb gemaakt van deze twee exchanges, zijn me meerdere dingen opgevallen. Hieronder zal ik proberen om mijn ervaringen zo goed mogelijk te schetsen.

Bitvavo ervaring

Bitvavo is de exchange waar ik op begonnen ben. Als beginner viel me eigenlijk direct op dat deze exchange vrij makkelijk is in gebruik. Ik had het namelijk een stuk ingewikkelder verwacht. Navigeren op de site is makkelijk en het proces van het handelen in crypto kost ook niet veel moeite.

Daarnaast vond ik het fijn dat Bitvavo beschikt over Nederlandse support en de mogelijkheid om crypto te kopen met iDEAL. Ik had namelijk gelezen dat dit vaak niet het geval was.

Inmiddels maak ik jarenlang gebruik van Bitvavo en ben ik nog altijd tevreden. Nooit heb ik te maken gehad met rare dingen. Wanneer ik een probleem heb, wordt deze snel opgelost door de goede klantenservice.

Als ik een cijfer moet binden aan mijn ervaringen met bitvavo dan is dat een 8,5 van de 10.

Litebit ervaring

Nadat ik een tijdje gebruik maakte van Bitvavo, ben ik andere exchanges gaan ontdekken en Litebit was er hier dus één van. Als ik heel eerlijk ben, was mijn ervaring met Litebit over het algemeen ook best goed. Na het aanmaken en verifiëren van mijn account was ik blij verrast over de mate van gebruiksvriendelijkheid. Het handelen in crypto is erg makkelijk op de exchange naar mijn mening.

Bij het kopen van crypto kwam ik bij Litebit wel voor een onaangename verrassing te staan: de hoge servicekosten. Ik had niet verwacht dat deze zo hoog zouden zijn en kon hier van tevoren ook niet echt iets over vinden als het gaat om aankopen met euro. Voor mij was dit een reden om niet veel meer gebruik te maken van de exchange en op zoek te gaan naar een Litebit alternatief.

Verder ben ik wel gewoon te spreken over Litebit als exchange en zou het ook zeker niet afraden. Wel moet ik zeggen dat mijn algehele ervaring bij Bitvavo wel wat fijner was en nog altijd is.

Om bovenstaand genoemde redenen is het cijfer wat ik op basis van mijn ervaringen met Litebit een 7 van de 10.

Bitvavo of Litebit: ervaringen van gebruikers

Ervaringen van gebruikers zijn essentieel om een inzicht te krijgen in de betrouwbaarheid van een bedrijf of platform. Daarom zullen we hieronder gaan kijken naar de gebruikerservaringen van zowel Litebit als Bitvavo.

Bitvavo ervaringen

Laten we beginnen met kijken naar Bitvavo ervaringen. Om een eerste indruk hiervan te krijgen, werpen we een blik op Trustpilot. Hier kunnen gebruikers een review achterlaten en een beoordeling geven van 1 tot 5 sterren.

Inmiddels zijn er op Trustpilot maar liefst meer dan 10.000 beoordelingen te vinden over Bitvavo. Het gemiddelde cijfer wat uit deze beoordelingen voortkomt is een 4,3. Dat is een erg goed gemiddelde en ik kan me hier eigenlijk wel in vinden.

Waar die goede beoordelingen vandaan komen? Eigenlijk met name ook van de redenen die ik eerder in het artikel al heb genoemd. De klantenservice wordt geprijsd en ook het gebruikersgemak mag op complimenten rekenen. Over het algemeen wordt Bitvavo beschreven als een snel en up-to-date platform.

Litebit ervaringen

Nu we hebben gekeken naar de ervaringen van mensen met Bitvavo, gaan we nog kijken naar de ervaringen van mensen met Litebit. Wederom werpen we eerst een blik op de gemiddelde beoordeling die te vinden is op Trustpilot.

Voor Litebit zijn er een stuk minder reviews achtergelaten dan bij Bitvavo, namelijk meer dan 2500. Het valt direct op dat de score een stuk lager uitvalt. De gemiddelde beoordeling van Litebit is namelijk slechts 2,6. Ik weet niet of ik mijzelf hier helemaal in kan vinden, maar het laat wel zien dat mensen over het algemeen een stuk meer tevreden zijn over Bitvavo dan Litebit.

De redenen die voornamelijk worden gegeven bij de lage beoordelingen, zijn de hoge servicekosten. Ook blijkt er wel eens iets mis te gaan bij transacties, waarbij soms de cryptomunten helemaal niet worden ontvangen. Gelukkig zijn er ook een hele hoop positieve reviews te vinden over Litebit. Bij deze reviews wordt vooral de service die geboden wordt aan klanten geprijsd.

Bitvavo of Litebit: veiligheid

Wanneer je crypto koopt, maak je een investering. Het is dan niet meer dan logisch dat je wilt dat deze investeringen veilig gedaan kunnen worden. Ook omdat het online is, wat het gevoelig maakt voor hackers. Reden genoeg om aandacht te besteden aan de veiligheid van zowel Bitvavo als Litebit.

Kijken we puur naar veiligheid, dan scoort Bitvavo toch wel een stukje hoger. Niet alleen is een Bitvavo wallet veiliger, maar ook de algehele beveiliging van de website scoort hoger.

In het verleden is namelijk gebleken dat Litebit relatief gevoelig is voor hackers. Sinds het bestaan is de exchange namelijk al 3 keer gehackt.

Veiligheid staat bij Bitvavo hoog in het vaandel. Dit is terug te zien in onder andere de verzekerde wallets tot een bedrag van 255 miljoen.

Bij deze factor is het dus duidelijk wie de winnaar is, namelijk Bitvavo.

Conclusie: welke exchange is beter?

Inmiddels zijn we dan aan het einde gekomen van dit artikel. Dat betekent dat het tijd is om een conclusie te trekken: Bitvavo of Litebit? Het antwoord op die vraag is lastiger dan gedacht. Beide exchanges hebben namelijk zo hun voor- en nadelen.

Echter is het aanwijzen van een winnaar wel mogelijk. Kijkend naar alle factoren, is het Bitvavo die de winst verdient. Dit is vooral op basis van veiligheid en de gemiddelde beoordeling van gebruikers.

Bitvavo

Mijn favoriete Nederlandse crypto exchange

Handel, koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij het grootste en goedkoopste cryptocurrency handelsplatform van Nederland.

Meer info over Bitvavo

Nu met een tijdelijke welkomstbonus t.v.w. 1000 euro commissie vrij handelen in de eerste week.

Let op: deze bonus is alleen geldig via de knop hierboven of via de linkjes in de tekst. Je kunt deze ook delen met je familie of vrienden.

Veel gestelde vragen over Bitvavo (FAQ)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een zogeheten exchange. Dit is een soort online handelsplatform waar je crypto op kunt kopen en verkopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op Bitvavo jouw gekochte cryptomunten te bewaren.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is één van de vele exchanges. Veel van deze exchanges zijn internationaal, ook Bitvavo. Echter is het verschil dat Bitvavo in Nederland gevestigd is.

Dit wil zeggen dat Bitvavo Nederlanders een aantal belangrijke voordelen kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen met iDEAL. Dit is op de meeste exchanges niet mogelijk. Ook is de support beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is als jij hulp nodig hebt.

Daarnaast zijn ook de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges.

Bitvavo wordt gezien als één van de meest betrouwbare exchanges die er zijn. Dit kan worden geconcludeerd wanneer je kijkt naar ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat de exchange erg makkelijk is in gebruik. Je maakt eenvoudig een account aan door het invullen van wat gegevens en dit account verifieer je vervolgens.

Daarna kan je eenvoudig geld storten op je account en met deze balans heb je vervolgens de mogelijkheid om crypto te kopen.

Wil je graag aan de slag met Bitvavo, klik dan hier en ontvang een welkomstbonus t.w.v. €1000 commissievrij handelen.

Lars Provoost
Welkom op mijn blog! Heb je interesse in Bitcoin of andere crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Lars Provoost en ik ben al enkele jaren actief in de wondere wereld van de Bitcoin. Met veel plezier deel ik mijn kennis over Bitcoin en crypto met jou. Elke week kun je op mijn website een nieuwe crypto blog verwachten, ook maak ik daar gelijk een leuke Youtube-video bij. Zo kan je dus zowel lezend als luisterend genieten van mijn waardevolle content over Bitcoin en andere crypto. Naast het onderhouden van mijn website haal ik ook veel plezier uit lekker wandelen, fietsten, lezen en banen zwemmen. Dit doe ik dan ook volop 😀

Disclaimer:

Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Dit artikel bevat dan ook helemaal geen advies, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe steeds je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Meer lezen over crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *