Bitvavo of Bitcoin Meester?

Welke past het beste bij jou?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Bitvavo of Bitcoin Meester

De laatste jaren is het een term geworden die je steeds vaker voorbij ziet komen in het nieuws. Je kan eigenlijk niet meer om crypto heen. Vrijwel iedereen weet wat crypto is en ook veel mensen hebben interesse gekregen in het investeren in crypto. Dat is natuurlijk ook niet zo gek als je kijkt naar de mogelijkheden die er zijn met het investeren in crypto.

Er zijn zelfs enkele voorbeelden van mensen die dankzij het investeren in crypto miljonair zijn geworden. Met het feit dat je miljonair kan worden ergens in je achterhoofd weggestopt ben jij misschien ook wel geïnteresseerd geraakt in het investeren in crypto.

Het investeren in crypto is ook helemaal niet zo’n heel gek idee. Voor het investeren in crypto heb je dan ook wel een platform nodig. Er zijn meerdere platformen te vinden op het internet. Twee daarvan zijn Bitvavo en Bitcoin Meester. In dit artikel ga je meer kunnen lezen over deze twee.

Inhoudsopgave

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is dus één van de vele platformen op het internet via waar je in crypto kunt handelen. Deze broker biedt je erg veel verschillende crypto aan en is bovendien niet alleen in Nederland te gebruiken. Ook voor mensen uit het land België is dit een geschikt platform om te gebruiken om te handelen in crypto.

Bitvavo logo

De handelskosten bij het platform zijn erg laag en dat is vrij uniek. Daarnaast is Bitvavo ook erg gebruiksvriendelijk. Voor minder ervaren gebruikers is er namelijk een eenvoudige interface, terwijl er voor de wat meer ervaren handelaren een wat geavanceerdere interface te vinden is.

De voordelen van Bitvavo

 • Bitvavo is één van de weinige exchanges die in Nederland gevestigd is. Dit is voor Nederlanders erg makkelijk, vooral als het op betalen aankomt. Bij Bitvavo heb je namelijk de mogelijkheid om te betalen met iDEAL. Aangezien dit bij lange na niet overal mogelijk is, is dit voor Nederlanders een groot voordeel. Als je ondersteuning nodig hebt kan dit ook in het Nederlands.
 • Zoals gezegd zijn er erg lage transactiekosten bij het gebruiken van Bitvavo. Bij veel brokers zijn de transactiekosten aan de hoge kant, maar bij Bitvavo is dat dus niet het geval. De eerste 1000 die je investeert zijn volledig vrij van kosten.
 • Het is voor Bitvavo erg belangrijk om gebruiksvriendelijk te zijn. Dit is onder andere terug te vinden in de verschillende interfaces waar je uit kunt kiezen. Zo kan je als beginner ook makkelijk beginnen aan het investeren met crypto. Het kan soms nogal lastig zijn om hiermee te beginnen, maar dankzij de eenvoudige interface van Bitvavo zal het je hier weinig problemen opleveren. Voor zowel ervaren handelaren als voor beginners is Bitvavo dus een geschikt platform om te gebruiken.
 • Bij het handelen in crypto is het ook erg belangrijk dat er sprake is van veel veiligheid. In sommige gevallen kan het om erg veel geld gaan en dan wil je natuurlijk niet dat daar rare dingen mee gaan gebeuren. Gelukkig is Bitvavo erg veilig. Je kan je account op meerdere manieren goed beveiligen en er is ook sprake van een verzekering. Tot 255 miljoen zijn namelijk je wallets verzekerd bij Bitvavo. Er zijn dus meer dan genoeg maatregelen getroffen om te zorgen voor een omgeving waarin je veilig kunt handelen in crypto.

De nadelen van Bitvavo

 • Bitvavo is een Nederlands platform, waardoor je eventuele ondersteuning ook in het Nederlands kunt krijgen. Deze ondersteuning kan je alleen niet via telefonisch contact krijgen, want op die manier zijn ze niet te bereiken. Aangezien dit vaak de makkelijkste manier is om problemen op te lossen is dit wel een flink minpunt.
 • Op het internet zijn er nog veel meer andere brokers te vinden die van alles en nog wat aanbieden. Vanzelfsprekend ga je al deze verschillende platformen met elkaar vergelijken. Als je Bitvavo gaat vergelijken met een aantal andere platformen zou je op kunnen merken dat er bij Bitvavo minder aanbod is en ook minder mogelijkheden. Voor sommige mensen is dit een probleem, voor anderen niet, omdat het platform hierdoor wel simpel te gebruiken is.
 • Als je gaat handelen in crypto dan wil je winst maken. Het is dan ook fijn om af en toe eens te kijken naar hoeveel winst je nou precies hebt gemaakt. Bij Bitvavo heb je wel de mogelijkheid om te kijken naar je winst, of verlies, maar dit is slechts van 24 uur. Je hebt er geen overzicht van de gehele periode waarin je aan het investeren bent geweest. Dit kan nadelig zijn, omdat je zo niet echt een goed overzicht hebt van hoeveel je nou precies verdiend hebt of verloren hebt.

Wat is Bitcoin Meester?

Een ander platform waar je kunt onderhandelen in crypto is Bitcoin Meester. Dit platform is ook vrij bekend en wordt ook door veel mensen gebruikt om te handelen in crypto. De kans is dan ook groot dat je Bitcoin Meester al eens tegen bent gekomen tijdens het zoeken van een plek om te investeren in crypto.

Bitcoin Meester review - Betrouwbaar om cryptocurrency te kopen?

In zekere zin zou je kunnen zeggen dat Bitcoin Meester een concurrent is van Bitvavo. Bitcoin Meester is net als Bitvavo een erg geschikt platform om te gebruiken. Hieronder zul je een beter beeld krijgen van Bitcoin Meester, omdat alle voordelen en nadelen van dit platform voor je op een rijtje staan.

De voordelen van Bitcoin Meester

 • Crypto zelf zijn er enorm veel te vinden. Er zijn honderden, zo niet nog meer, voorbeelden van crypto te vinden. Bij Bitcoin Meester vind je een erg groot aanbod van crypto. Dit platform geeft je namelijk de mogelijkheid om te investeren in maar liefst 195 crypto. Er is dus meer dan genoeg keuze en er zit vast wel een crypto tussen die je aanspreekt.
 • Als Nederlander kan het soms vervelend zijn om in crypto te investeren, omdat veel websites en alles wat daarbij komt kijken in het Engels zijn. Bij Bitcoin Meester is dit niet het geval. De website is namelijk in het Nederlands en ook bij de klantenservice zal je in het Nederlands te woord worden gestaan. Je kan dus gemakkelijk in je eigen taal communiceren, waardoor het investeren via Bitcoin Meester gemakkelijk gaat.
 • In Nederland is iDEAL een veelgebruikte methode om te gebruiken bij het verrichten van online betalingen. Op buitenlandse websites is het niet mogelijk om deze methode te gebruiken als je wilt investeren in crypto. Bij Bitcoin Meester is dit probleem er niet, want je kan er gewoon met iDEAL betalen. Erg handig voor als je als Nederlander in crypto wilt investeren.
 • Met het investeren in crypto kan veel geld gemoeid zijn. Het is dan ook belangrijk dat alles veilig verloopt. Transacties bij Bitcoin Meester verlopen dan ook erg veilig. Dit komt omdat er gebruik wordt gemaakt van de SSL-encryptie.

De nadelen van Bitcoin Meester

 • Sommige mensen zijn op zoek naar een platform waar ze niet alleen in crypto kunnen investeren, maar ook nog in andere dingen. Hierbij kan je dan bijvoorbeeld denken aan financiële producten zoals forex en CFD. Bij Bitcoin Meester hebben deze mensen geen geluk, want het is daar niet mogelijk om in dit soort producten te investeren. Voor die mensen is dit dus een negatief punt, terwijl voor veel andere mensen dit geen probleem zal zijn.
 • In Nederland, en uiteraard ook de rest van de wereld, zijn er veel mensen die gebruik maken van producten van het merk Apple. Bitcoin Meester heeft geen app die gebruikt kan worden op deze apparaten. Dit is natuurlijk wel een vrij groot minpunt, aangezien er veel mensen zijn die deze producten hebben. Je zult dan gebruik moeten maken van het internet, want een app downloaden is dus niet mogelijk.
 • Je wilt het liefst zo min mogelijk kosten maken. Bij Bitcoin Meester is er echter sprake van aardig wat kosten. Vergeleken met andere platformen zijn de transactiekosten hier namelijk aan de hoge kant. Dit is natuurlijk erg jammer, omdat het een vrij goed platform is verder.

Moet ik kiezen voor Bitvavo of voor Bitcoin Meester?

Doordat er erg veel verschillende platformen zijn waar je uit kunt kiezen, kan het maken van een keuze soms behoorlijk moeilijk zijn. Ieder platform zit weer net iets anders in elkaar en biedt weer andere dingen aan. Zo zijn er alleen tussen Bitvavo en Bitcoin Meester al de nodige verschillen te ontdekken en is er al reden genoeg om te twijfelen tussen deze twee. Toch is het verstandiger om je voorkeur uit te laten gaan naar Bitvavo. Dit platform is namelijk erg gebruiksvriendelijk en er zijn ook nog eens erg lage transactiekosten. Er zijn wel wat minder crypto beschikbaar, maar dit wordt allemaal wel rechtgetrokken door de veiligheid en de lage transactiekosten. Hoewel het beide erg geschikte platformen zijn om te gebruiken is het toch net iets beter om te kiezen voor het platform Bitvavo.

Bitvavo

Mijn favoriete Nederlandse crypto exchange

Handel, koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij het grootste en goedkoopste cryptocurrency handelsplatform van Nederland.

Meer info over Bitvavo

Nu met een tijdelijke welkomstbonus t.v.w. 1000 euro commissie vrij handelen in de eerste week.

Let op: deze bonus is alleen geldig via de knop hierboven of via de linkjes in de tekst. Je kunt deze ook delen met je familie of vrienden.

Veel gestelde vragen over Bitvavo (FAQ)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een zogeheten exchange. Dit is een soort online handelsplatform waar je crypto op kunt kopen en verkopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op Bitvavo jouw gekochte cryptomunten te bewaren.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is één van de vele exchanges. Veel van deze exchanges zijn internationaal, ook Bitvavo. Echter is het verschil dat Bitvavo in Nederland gevestigd is.

Dit wil zeggen dat Bitvavo Nederlanders een aantal belangrijke voordelen kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen met iDEAL. Dit is op de meeste exchanges niet mogelijk. Ook is de support beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is als jij hulp nodig hebt.

Daarnaast zijn ook de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges.

Bitvavo wordt gezien als één van de meest betrouwbare exchanges die er zijn. Dit kan worden geconcludeerd wanneer je kijkt naar ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat de exchange erg makkelijk is in gebruik. Je maakt eenvoudig een account aan door het invullen van wat gegevens en dit account verifieer je vervolgens.

Daarna kan je eenvoudig geld storten op je account en met deze balans heb je vervolgens de mogelijkheid om crypto te kopen.

Wil je graag aan de slag met Bitvavo, klik dan hier en ontvang een welkomstbonus t.w.v. €1000 commissievrij handelen.

Lars Provoost
Welkom op mijn blog! Heb je interesse in Bitcoin of andere crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Lars Provoost en ik ben al enkele jaren actief in de wondere wereld van de Bitcoin. Met veel plezier deel ik mijn kennis over Bitcoin en crypto met jou. Elke week kun je op mijn website een nieuwe crypto blog verwachten, ook maak ik daar gelijk een leuke Youtube-video bij. Zo kan je dus zowel lezend als luisterend genieten van mijn waardevolle content over Bitcoin en andere crypto. Naast het onderhouden van mijn website haal ik ook veel plezier uit lekker wandelen, fietsten, lezen en banen zwemmen. Dit doe ik dan ook volop 😀

Disclaimer:

Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Dit artikel bevat dan ook helemaal geen advies, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe steeds je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Meer lezen over crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *