Wat zijn crypto assets?

Cryptocurrencies hebben het grote publiek bereikt en dat betekent dat steeds meer mensen een poging wagen in de wereld van crypto. Beginners zullen er al snel achter komen dat je in dit wereldje te maken kan krijgen met veel ingewikkelde termen. Een voorbeeld hiervan is crypto assets. In dit artikel ga je ontdekken wat crypto assets zijn en hoe je deze kan kopen.

Wat zijn crypto assets?

Eigenlijk is crypto assets een brede term voor een reeks van digitale activa, die ook een relatie hebben met een bepaalde sector binnen crypto van economische activiteit of functionaliteit. Een soort verzamelnaam is het dus.

Kijkend naar de definitie klinkt het heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Dat geldt voor meerdere termen in de cryptowereld. Wanneer jij je even inleest, kom je er vaak al snel achter dat het simpeler is dan dat het lijkt

Voorbeelden crypto assets

Om je nog een wat beter beeld te geven van wat crypto assets precies zijn, staan hieronder enkele voorbeelden weergegeven.

De meest bekende vorm van crypto assets zijn de cryptocurrencies. Denk dan aan Bitcoin, maar ook Ethereum, Vechain, Solana en alle andere cryptomunten horen hierbij. Deze vorm heeft geen onderliggende waarde en daarom zijn ze over het algemeen veel volatieler.

Een andere vorm van crypto assets zijn security tokens. Deze hebben wel een onderliggende waarde. Dit zijn traditionele instrumenten uit de financiën wereld, zoals effecten. Deze worden dan geprogrammeerd om te kunnen worden verhandeld op de blockchain.

Een relatief nieuwe vorm van crypto assets zijn stablecoins. Dit zijn tokens die gekoppeld zijn aan een valuta zoals de euro of de dollar. Deze zijn stabieler als het gaat om waarde.

Investeren in crypto assets

Nu je weet wat crypto assets zijn, is het ook mogelijk om in crypto assets te investeren. Dit doe je via een cryptocurrency exchange. Hier kan je cryptomunten zoals Bitcoin of Ethereum kopen, verkopen en veilig bewaren.

De beste crypto exchange in Nederland is Bitvavo. Dit handelsplatform maakt het mogelijk om als Nederlander meer dan 180 cryptomunten te kunnen verhandelen en te bewaren. Ook qua veiligheid en betrouwbaarheid doet dit platform het erg goed.

Het handelen in crypto is via Bitvavo erg eenvoudig. Je maakt een gratis account aan, stort tegoed en je kunt in crypto investeren.

Mocht je nog geen Bitvavo account hebben, dan is het handig om deze even aan te maken. Dat kan via de knop hieronder:

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Eerst meer lezen over Bitvavo, bekijk dan onze Bitvavo pagina. 

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen