Wat is investeren?

Je hebt ongetwijfeld wel eens van het woordje ‘investeren’ gehoord. Er zijn namelijk veel mensen die het doen. Daarom bestaat de kans dat jij er ook al mee bezig bent of erover denkt om ermee te beginnen. Maar wat is het eigenlijk precies? Dat ontdek je in dit kennisbankartikel, waar de volgende vraag centraal staat: wat is investeren?

Wat is investeren precies?

Het is eigenlijk heel simpel: mensen investeren om hun geld in de toekomst meer waard te laten zijn. Je koopt iets en hoopt dat dit in de toekomst meer waard zal zijn. Je hebt dan winst gemaakt en kan op een later moment profiteren van de gestegen waarde.

Stel, je wilt investeren in crypto. Je navigeert dan naar een platform en koopt er een cryptomunt waarvan de verwachtingen positief zijn. Dit noem je een investering. Op een later punt kijk je hoeveel deze investering op dat moment waard is en welk rendement het je heeft opgeleverd.

Waarin investeren?

Er zijn enorm veel opties waarin je kunt investeren. Zo kan je in reguliere aandelen investeren, in vastgoed, in goud en ga zo maar door. De laatste jaren is echter het investeren in cryptomunten erg populair geworden. Reden daarvoor: het is mogelijk om in korte tijd een hoog rendement te behalen.  

Gezien de enorme mogelijkheden die er nog liggen, is het dan ook aan te raden om zelf ook een poging te wagen met crypto investeringen. Bitcoin is bijvoorbeeld nog altijd erg interessant. De verwachtingen voor de toekomst zijn positief, dus instappen is nu zeker nog niet te laat. Daarnaast is het ook zeker niet de enige interessante optie. Denk bijvoorbeeld ook eens aan andere crypto, zoals Ethereum, Litecoin of Cardano.

Lezen hoe je kan beginnen met het investeren in crypto? Bekijk dan hier mijn blog over: Hoe moet je investeren in Bitcoin?

Reactie plaatsen