Wat is betalen met crypto?

We leven in een wereld waar het digitale aspect steeds belangrijker wordt. Crypto is iets dat daar zeker bij past. Het is dan niet zo gek dat ook dit wereldje een flinke ontwikkeling doormaakt en een steeds belangrijkere rol gaat spelen in ons leven. Zo zie je betalen met crypto ook steeds vaker voorbijkomen. In dit artikel kom je erachter wat jij je daarbij moet voorstellen.

Wat is betalen met crypto?

Het is eigenlijk precies wat je denkt dat het is. Echter is het te eenvoudig om simpelweg te stellen dat betalen met crypto, betalen met crypto is.

Bij betalen met crypto reken je een bepaald product niet af met de valuta zoals we die nu kennen, maar met cryptomunten. De cryptomunten vertegenwoordigen namelijk een bepaalde waarde en steeds meer bedrijven accepteren het als betaalmiddel. Daarom zijn veel experts het erover eens dat we straks onze boodschappen niet meer afrekenen met euro’s, maar met Bitcoins.

Waar kan ik betalen met crypto?

Zoals gezegd, er zijn steeds meer bedrijven die de mogelijkheid bieden om te betalen met cryptomunten. Het is onmogelijk om alle bedrijven op te noemen met deze mogelijkheid, omdat we anders bezig blijven. Daarom kan je hieronder enkele voorbeelden lezen. Wil je van een bepaald bedrijf weten of je er met crypto kunt betalen, is het raadzaam om de website van dat bedrijf te raadplegen.

Wil je eten bestellen via Thuisbezorgd? Dan kan je ook afrekenen met Bitcoin. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld grote webshops zoals bol.com en Zalando. Online kan je goed terecht met je cryptomunten. Mocht je in winkels zelf willen afrekenen met crypto, dan zit je vooral goed in de Randstad.

Ook zijn er meerdere landen die een eigen cryptomunt introduceren. IJsland heeft dit bijvoorbeeld al. Daarnaast zijn er veel grote landen, zoals Amerika, waar een dergelijke optie wordt onderzocht.

Wil jij meer te weten komen over betalingen met crypto? Lees dan mijn blog over: betalen met crypto!

Reactie plaatsen