Wat is een trading bot?

De wereld van crypto is vaak lastig om te begrijpen. Het is namelijk erg breed en regelmatig krijg je te maken met lastige termen. Zoals je gewend bent, behandelen we ook in dit kennisbank artikel weer zo’n term/begrip. We gaan het in dit artikel hebben over een de volgende vraag: wat is een trading bot?

Wat is een trading bot?

Om maar meteen de vraag te beantwoorden: een trading bot is niets meer dan een computerprogramma die indicatoren gebruikt om trends in een bepaalde koers te herkennen. Het mooie van dit programma, is dat deze rechtstreeks in contact staat met de exchange die je gebruikt, bijvoorbeeld Bitvavo. Voor de reguliere aandelenmarkt bestond dit soort technologie al, maar nu heeft het dus ook zijn weg gevonden naar de wereld van crypto.

Hoe gebruik je een trading bot?

Een trading bot kan dus handig van pas komen als je wilt handelen in crypto, maar hoe kan je zoiets nu precies gebruiken?

Een trading bot kan je van tevoren programmeren, zodat deze automatisch transacties voor je uitvoert bij een bepaald punt van de koers. Er kunnen indicatoren ingesteld worden. Deze gebruikt de bot dan bij het maken van beslissingen. Denk dan bijvoorbeeld aan het handelsvolume, de prijs en de tijd.

Waarom een trading bot?

Traden kan best wat tijd in beslag nemen. Met een trading bot kan je handelen in crypto, terwijl je niet de hele dag achter je scherm hoeft te zitten. De bot werkt volgens jouw strategie, dus je hoeft niet bang te zijn voor rare beslissingen. Een goede bot kan namelijk zelfs de transacties beter uitvoeren dat wanneer dit handmatig gedaan zou moeten worden. Let er wel op dat winst niet gegarandeerd is; als je een verkeerde strategie volgt, kan de bot een aantal verkeerde beslissingen achterelkaar maken.

Wil jij meer ontdekken over de mogelijkheden met een trading bot? Lees dan mijn blogbericht over: crypto trading bot!

Reactie plaatsen