Wat is een minimumleeftijd?

Wil jij gaan investeren in cryptomunten, of doe jij dit al? Dan is het belangrijk dat jij de wereld van crypto goed begrijpt. Niet eenvoudig, gezien de vele ingewikkelde termen. Toch zijn er ook eenvoudigere termen. Deze worden vaker gebruikt in ons leven. Ze komen dus bekend voor, maar het kan zijn dat het toch niet helemaal duidelijk is wat de betekenis is. In dit kennisbank-artikel gaan we kijken naar zo’n term en staat de volgende vraag centraal: wat is een minimumleeftijd?

Wat is een minimumleeftijd?

Laten we direct maar even een antwoord geven op de vraag waar het in dit artikel om draait. Waar moet je precies aan denken bij een minimale leeftijd?

De definitie is: een leeftijd die je moet hebben om iets te mogen of om ergens voor in aanmerking te komen. Bij het drinken van alcohol ligt deze leeftijd bijvoorbeeld op 18, net als bij gokken.

Minimumleeftijd in crypto

Dan vraag jij je misschien af: hoe zit het dan met cryptomunten? Is er daar ook een minimale leeftijd voor? Een goede vraag. Daarop zal hieronder antwoord worden gegeven.

Je denkt misschien dat de minimumleeftijd voor het handelen in cryptomunten ook op 18 ligt. Echter, het is lager dan je misschien zou verwachten. Voor het gebruik van cryptomunten is er helemaal geen minimumleeftijd. Je moet echter bijna altijd een minimale leeftijd hebben om een account te maken bij een exchange, waar je de crypto kunt kopen. Deze minimumleeftijd ligt ook vrij laag. De meeste exchanges hanteren een minimale leeftijd van 13 jaar.

Let er dan wel op dat je dan volgens de Nederlandse wet nog niet volwassen bent. Ben jij nog geen 18 jaar, dan zul je toestemming nodig hebben van je ouders. Zij kunnen dat geven door middel van bijvoorbeeld het invullen van een formulier.

Wil je meer lezen over de minimumleeftijd bij crypto? Lees dan mijn blog over: Hoe oud moet je zijn voor crypto?

Reactie plaatsen