Wat is duurzaamheid?

Tegenwoordig krijgen we steeds meer te maken met het belang van duurzaamheid. Toch is het opvallend dat veel mensen geen definitie kunnen geven als je ze ernaar vraagt. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en zo ook in de wereld van crypto. Daarom kijken we in dit kennisbank artikel naar wat duurzaamheid is.

Wat is duurzaamheid?

De officiële definitie van duurzaamheid is ‘een lange duur hebben’. Tegenwoordig heeft dit alles te maken met de aarde en de levensduur ervan verlengen. Duurzame oplossingen als zonnepanelen en elektrische auto’s kom je dan ook steeds meer tegen. Ook de cryptowereld probeert hun steentje bij te dragen.

Duurzaamheid binnen crypto

Om cryptocurrencies te laten draaien, is er erg veel energie benodigd. Dit is niet heel duurzaam dus daarom zijn er volop projecten in ontwikkeling om crypto duurzamer te maken.

Een mooi voorbeeld zijn groene cryptomunten zoals ECOCoin. Dit is een vrij uniek concept. Je kan hier namelijk cryptomunten verdienen door zelf duurzamer te gaan leven. Als een slimme thermostaat bijvoorbeeld meet dat jij minder energie hebt verbruikt, ontvang je crypto als beloning.

Een wat bekender project is Cardano. Zij proberen ook om duurzaamheid hoog in het vaandel te zetten, door bijvoorbeeld het energieverbruik van de blockchain drastisch te verminderen.

Door projecten als deze helpt de cryptowereld ook een beetje bij het verduurzamen van onze wereld. Daarnaast is één van de grootste kritieken op crypto het enorme energieverbruik en dankzij deze projecten wordt deze kritiek een beetje weggenomen.

Groene cryptomunten kopen

Wanneer jij wilt investeren in crypto en daarnaast jouw steentje bijdragen aan een duurzamere wereld, kan je dus investeren in groene cryptomunten. Je helpt dan het groene project om te groeien en je kan bij een stijgende koers ook nog aan de cryptomunt verdienen.

Wil je meer lezen over duurzame crypto? Lees dan dit blog over: Wat is duurzaamheid binnen crypto? 

Reactie plaatsen