Wat is een meme coin?

Ben jij aan het investeren in crypto? Dan vliegen er vele ingewikkelde termen om je oren. Niet voor iedereen is dit even makkelijk te begrijpen. Daarom kijken we in dit kennisbank-artikel weer naar zo’n term. Hierin staat meme coin centraal. Je ontdekt wat het is en wat je ermee kan.

Wat is een meme coin?

Laten we direct maar even een antwoord geven op de hamvraag: wat is een meme coin nu eigenlijk? De kans is groot dat beide woorden je bekend voor komen, maar wat moet een combinatie van de twee betekenen?

Er wordt gesproken van een meme coin, wanneer er een cryptomunt gebaseerd wordt op een internetmeme. Deze coins worden dus ondersteund en gepromoot door afbeeldingen of video’s die massaal gedeeld worden via de sociale media.

Een meme coin verschilt van een gewone coin door het nut ervan. Normale coins worden ontwikkeld met het oog om iets te ontwikkelen of een probleem op te lossen. Een meme coin is meestal een grap of gewoon een scam, dus daar moet je zeker voor oppassen.

Voorbeelden meme coin

Misschien heb jij al wel geïnvesteerd in een meme coin, zonder het te weten. Daarom kijken we hieronder naar een aantal van de meest bekende meme coins.

De meest bekende is ongetwijfeld DogeCoin – de cryptomunt waar de welbekende Elon Musk regelmatig mee in verband wordt gebracht. Deze munt is van een waarde van helemaal niks, naar op zijn hoogtepunt een waarde van zo’n 69 dollarcent gegaan. Dat komt mede door diezelfde Elon Musk.

Een andere relatief bekende meme coin, is Shiba Inu. Deze is vooral ontwikkeld om hetzelfde traject in te gaan als Dogecoin, en dat is ook deels gelukt. De waarde was lange tijd verwaarloosbaar, maar op een gegeven moment groeide de waarde toch met honderden procenten.

Meer lezen over meme coins bij crypto? Check dan mijn blog over: Meme coin

Reactie plaatsen