Wat is FIRE?

Handelen in crypto: voor de één is het wat eenvoudiger dan de ander. Echter, vrijwel altijd geldt: beginners komen vaak in lastige situaties terecht. Niet gek, de cryptowereld is namelijk erg complex. Daarnaast zijn er bij het handelen in cryptomunten enorm veel methodes die je zou kunnen volgen. In dit kennisbankartikel gaan we naar zo’n methode kijken. In het artikel staat namelijk de volgende vraag centraal: wat is FIRE?

Wat betekent FIRE precies?

Bij FIRE is de kans groot dat je denkt aan het Engelse woord voor vuur. Begrijpelijk, maar dat is niet wat het betekent in de cryptowereld. Het gaat hier namelijk om een afkorting.

De afkorting FIRE staat voor Financial Independence, Retire Early. Oftewel financiële onafhankelijkheid, waardoor je vroeg met pensioen kunt. In principe is het een gedachte, welke ontstaan is door zuinig te leven, slim te besparen maar bovenal slim te beleggen, waaronder in crypto tegenwoordig. Eerder met pensioen gaan wil natuurlijk iedereen wel, maar je zult ook begrijpen dat dit niet zomaar haalbaar is.

Kan ik met FIRE financieel onafhankelijk worden?

Het antwoord op deze vraag: ja, dat kan. Dit is namelijk wel het hele doel van de methode. Het blijft echter belangrijk om te benadrukken dat het niet voor iedereen is weggelegd.

Zo is jouw karakter ook enorm belangrijk. Je dient over een erg goed doorzettingsvermogen te beschikken; je moet er te allen tijde voor de volle honderd procent voor gaan. Het is uiteraard een grote uitdaging, maar met de juiste mindset is alles mogelijk. Je moet het alleen volhouden om altijd minder uitgaven te hebben dan inkomsten.

Je zult begrijpen dat het een enorme opgave is om dit altijd vol te houden. Daarom is het aan iedereen aan te raden om je uitgavenpatroon eens te controleren. Iedereen heeft wel namelijk wel punten waarop ze kunnen verbeteren, of je nu met FIRE wilt gaan handelen of niet.

Wil je meer lezen over Financial independence retire early (FIRE) en financieel onafhankelijk worden met crypto? Lees dan mijn blog over: Financial independence retire early

Reactie plaatsen