Wat is een cryptocorrectie?

Wie in crypto investeert, weet dat veel in de wereld van crypto draait om de koers die de munten aanhouden. Tegelijkertijd ben je dan ook op de hoogte van het feit dat de koers enorm snel kan dalen. Vaak hoor je dan over een cryptocorrectie. Dit roept meteen een vraag op, namelijk: wat is een cryptocorrectie? In dit kennisbankartikel ga je het antwoord krijgen op die vraag.

Een correctie bij crypto

Allereerst is het misschien handig om te weten dat een correctie niet alleen bij crypto plaats kan vinden, maar bij iedere financiële markt. Je spreekt over het algemeen van een correctie als de crypto meer dan 10 procent waarde heeft verloren, ten opzichte van de vorige piek.

Het komt bij crypto eigenlijk best vaak voor dat een correctie nog groter is. Het is zeker niet gek om te denken aan correcties tussen de 20 en 60 procent. Zo heeft de Bitcoin meermaals correcties meegemaakt van rond de 40 procent.

Je beschermen tegen de correctie

Als je belegt voor de middellange of lange termijn, dan hoef je je geen zorgen te maken om een correctie. Dit komt doordat ze onderdeel zijn van de markttechniek. Je doet er dan ook goed aan om je crypto niet te verkopen, maar gewoon te houden.

Investeren tijdens een correctie

Waar veel investeerders in eerste instantie misschien schrikken van een correctie, is dat voor een andere groep juist niet het geval. Je kan de cryptocorrectie namelijk ook zien als een voordeel.

Zoals gezegd, dalen de prijzen enorm als er sprake is van een correctie. Je kan dan dus voor minder geld de crypto kopen. Zodra de prijs uiteindelijk weer begint te stijgen doe je hier je voordeel mee. Je maakt dan namelijk meer winst als je de crypto weer gaat verkopen.

Meer lezen over dalende cryptomarkten? Bekijk dan mijn blog (met tips) hier: Waarom crypto omlaag?

Reactie plaatsen