Welke crypto kopen in 2022?
25 april 2022 
in Crypto

Welke crypto kopen in 2022?

Ben jij al aan het investeren in cryptomunten? Het is inmiddels alweer 2022 en steeds meer mensen wagen een poging in de wereld van crypto. Maar bij het investeren zijn er veel dingen waar je over na moet denken. Er zijn bijvoorbeeld enorm veel cryptocurrency’s op de markt. Ieder heeft zo weer zijn eigen koers. Als investeerder is het niet meer dan logisch dat je zoveel mogelijk winst wilt maken, en in het geval van crypto vaak het liefst op korte termijn. Maar waar moet je in investeren om dit voor elkaar te krijgen? Dat is een lastig vraagstuk als je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom gaan we in dit artikel kijken naar enkele veelbelovende cryptomunten. Oftewel: welke crypto kopen in 2022?

Crypto in 2022

Laten we eerst even een blik werpen op de algemene vooruitzichten, voordat we ingaan op specifieke cryptomunten. Tot dusver heeft ieder jaar zijn eigen verhaal als het gaat om cryptomunten, en dat geldt ook zeker voor 2022 tot dusver. Maar wat is dit verhaal tot nu toe en wat gaat het nog worden? Hieronder kan je een prognose lezen over wat experts denken dat dit jaar gaat brengen voor crypto.

In veel ontwikkelingslanden zijn cryptovaluta inmiddels onderdeel geworden van het dagelijks leven. Het gaat dan vooral om landen die problemen hebben met hun nationale munt. Wanneer steeds meer landen dit gaan adopteren, zal het een positieve invloed hebben op de cryptokoersen. Het is echter afwachten of deze ontwikkeling zich daadwerkelijk doorzet. 


Verder verwachten experts een redelijk tot goed jaar voor crypto. Een jaar waarin we louter enorme koersstijgingen gaan zien, zal het niet worden. Maar: er zullen wel degelijk cryptomunten in waarde gaan stijgen. Daarnaast gaan we veel fluctuaties in de koers zien. Een eenduidige voorspelling is helaas niet te doen. Iedere koers zal zijn eigen richting op gaan, maar zoals gezegd wordt 2022 een jaar van genoeg mogelijkheden. 

Welke crypto kopen 2022?

Dan nu het moment waar het in dit artikel eigenlijk om draait: welke crypto kan je het beste kopen in 2022? Hieronder zullen we gaan kijken naar enkele munten die bekend staan als veelbelovend in het jaar 2022, en waar je op dit moment dus zou kunnen investeren. Let wel op: het is niet gegarandeerd dat de koers van de munt ook daadwerkelijk gaat stijgen. De koers kan ook gaan dalen.

Bitcoin

De eerste interessante optie voor 2022 kennen we allemaal wel: de Bitcoin. Dit is de grondlegger van de cryptomunten en mede daardoor is de koers al vaker flink gestegen. Het plafond lijkt echter nog steeds niet in zicht. De prognose voor dit jaar is zelfs dat er wel eens een nieuwe all-time high kan worden bereikt. Dat zou overeenkomen met de trend die al een tijdje gaande is in de koers van de munt. Steeds als de koers van de Bitcoin in lijkt te storten en mensen denken dat de groei nu wel een keertje klaar is, wordt er een nieuw hoogtepunt bereikt.

Ethereum

Misschien ook een voor de hand liggende keuze, maar Ethereum is in 2022 zeker nog steeds een interessante optie. Geen enkele andere cryptomunt beschikt namelijk over een dusdanig belangrijk blockchainnetwerk. Er ligt echter wel een risico: er zijn meerdere blockchains volop in ontwikkeling en de concurrentie neemt dus toe. Ethereum moet zien dat hun netwerk de anderen voorblijft. Als ze dat gaat lukken, dan denken experts dat de cryptomunt aan het einde van 2022 een waarde van rond de 7500 dollar kan hebben. Momenteel ligt dat op zo’n 3000 dollar. Dat zou dus meer dan een verdubbeling betekenen.

Polkadot

De volgende cryptomunt is misschien een wat minder bekende bij het grote publiek. Dat wil echter niet zeggen dat het een minder interessante optie is om in te investeren. Polkadot schept namelijk hoge verwachtingen, en dat is niet voor niets. Het is een shared multichain netwerk dat meerdere blockchains verbindt tot een verenigd netwerk. Erg waardevol dus. Dat wil namelijk zeggen dat onafhankelijke blockchains informatie en transacties kunnen delen. Gebruikers krijgen dus de beschikking over informatie van verschillende blockchains. Aan het einde van 2021 is de koers weliswaar flink naar beneden gegaan, maar experts verwachten dat de munt zich in 2022 weer zal herstellen en er flinke stijgingen in het verschiet liggen.


Litecoin

We gaan verder met Litecoin. Deze coin bestaat al sinds 2012 en is al vrij bekend. Het lijkt veel op Bitcoin. Het doel is namelijk om daar de concurrentie mee aan te gaan en betalingen sneller en goedkoper te laten plaatsvinden. De verwachtingen voor dit jaar lopen bij deze cryptomunt erg uiteen, maar hebben wel één ding gemeen: ze zijn vrijwel allemaal positief. De ontwikkelingen van deze koers hangen sterk samen met die van Bitcoin. Als de koers van Bitcoin stijgt, zal die van Litecoin dat waarschijnlijk ook gaan doen.

Waar crypto kopen in 2022?

Alles ontwikkelt zich continu, en dat geldt ook zeker voor de cryptowereld. Denk aan nieuwe projecten, nieuwe blockchain-ontwikkelingen, enzovoort. Maar denk ook zeker aan crypto exchanges. Deze platformen zijn ook continu in ontwikkeling. Dat roept daarom automatisch de vraag op: waar kan je het beste crypto kopen in 2022?


Het simpele antwoord op die vraag: Bitvavo. Dit is namelijk ook in dit jaar nog altijd de meest betrouwbare en goedkoopste exchange van Nederland. Natuurlijk bestaan er ook Bitvavo-alternatieven, maar deze alternatieven kunnen je vaak geen voordelen bieden zoals Bitvavo dat kan. Denk dan bijvoorbeeld aan Nederlandse support en het betalen met iDEAL.

Crypto kopen 2022: hoe doe ik dat?

Nu je weet waar je het beste crypto kunt kopen in 2022, is het tijd om een blik te werpen op hoe je dat doet. Hieronder kan je een duidelijk stappenplan vinden over hoe je crypto kan kopen.

  • De eerste stap is het maken van een account bij Bitvavo. Je navigeert naar de website en klikt op ‘aanmelden’. Daar kan je vervolgens de benodigde gegevens invullen. 
  • Heb je dat gedaan, dan is het nodig om het account te verifiëren. Je zult bijvoorbeeld een geldig identiteitsbewijs moeten uploaden. Deze stappen zullen zich vanzelf uitwijzen.
  • Na het verifiëren van het account, is het gereed voor gebruik. Je kunt nu geld gaan storten waarmee je de crypto kan gaan kopen. Dit is bij Bitvavo eenvoudig te regelen met verscheidene betaalmethoden. Kies een bedrag waarmee je wilt investeren en volg de stappen.
  • Nu je geld hebt gestort, kan je gaan navigeren naar het aanbod. Daar vind je alle cryptomunten die op dat moment beschikbaar zijn op het platform. Kies een veelbelovende cryptomunt en vul een bedrag in om te investeren. Rond vervolgens je aankoop af.
  • Is je aankoop afgerond? Gefeliciteerd, je hebt cryptomunten in je bezit! Het enige wat nog rest, is afwachten wat de koers gaat doen. Ben je tevreden met de behaalde winst? Dan verkoop je de coins weer en je zult euro’s ontvangen in de wallet. Deze kan je dan eenvoudig laten overmaken naar jouw bankrekening.

Bitvavo aanmelden - het is gratis

Crypto kopen in 2022: ben ik te laat?

Cryptomunten hebben inmiddels al een tijdje het grote publiek bereikt. Meer en meer mensen zijn in gaan stappen in de cryptowereld. Toch zijn er nog altijd veel twijfelaars. Een twijfel die veel voorkomt, is dat men vaak denkt dat ze al te laat zijn met het instappen in een bepaalde munt. De munt bestaat immers al lang en voor enorm veel mensen is crypto niks nieuws meer.

Deze twijfel is echter onterecht! Ook in het jaar 2022 kan je gewoon nog investeren in cryptomunten en daarvan de vruchten plukken. Er liggen namelijk nog genoeg mogelijkheden. Cryptoprojecten zijn nog altijd volop in ontwikkeling en er komen ook nog steeds nieuwe projecten bij. Het blijft speculeren als je investeert in crypto, maar dat je te laat zou zijn, is een onterechte gedachte.

Crypto traden met signalen? 

Allemaal leuk en aardig dat je nu weet welke cryptomunten je kan kopen, en welke winstgevend kunnen zijn in 2022. Maar hoe ga je nou structureel geld verdienen met het investeren in crypto? Zowel op de korte als de langere termijn. 

Ikzelf maak daarvoor gebruik van crypto alerts, ook wel signalen genoemd. Dit zijn koop en verkoop signalen van experts. Zo krijg ik dagelijks trade calls naar mij toegestuurd waarin staat: Koop cryptomunt A voor prijs B en verkoop op prijs C. En percentage Z is je potentiële winst. 

Natuurlijk weten deze traders ook niet 100% zeker dat de prijs van de cryptomunt waar ze de trade call over maken gaat stijgen of dalen, maar met behulp van technische analyse en andere trading technieken zijn ze vaak in staat zeer winstgevende trades te callen. En daar kan jij mooi je voordeel mee doen. 

En het leuke is, dit gaat dag in dag uit door. Dus zowel in een bull market waarin alles stijgt, maar ook in een bear market waarin alle cryptomunten dalen. 

Will je hier meer over weten? Bekijk dan deze pagina.  Deze alerts gebruik ikzelf ook. 

Conclusie

Je hebt het einde van het artikel weer bereikt. We hebben hierin uitgebreid gekeken naar het kopen van crypto in 2022. Zo ben je op de hoogte wat de algemene verwachting is voor de cryptomarkt in dit jaar, maar ook wat enkele veelbelovende cryptomunten zijn in deze periode. Let op: een koersstijging is niet gegarandeerd. Het kan ook altijd de andere kant op gaan, waarna de cryptomunt toch erg tegen blijkt te vallen.  Verder heb je kunnen lezen waar je in 2022 de beste digitale valuta kunt kopen en of het een goed jaar is om in te stappen.

Hopelijk heb jij in dit artikel kunnen vinden waar je naar op zoek was. Bedankt voor het lezen van deze blog en tot het volgende blogbericht!

Beginnen met crypto?

Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 cryptomunten via Bitvavo. De grootste en veiligste crypto exchange van Nederland. 

Open hier je gratis account.


Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen