Rijk worden met crypto

Je hebt waarschijnlijk al wel eens een verhaal gehoord over iemand die flink wat geld heeft verdiend aan crypto. Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Daarom is het geen verrassing dat steeds meer mensen de cryptowereld binnenstappen in de hoop wat graantjes mee te kunnen pikken. Rijk worden met crypto willen we namelijk allemaal wel. Toch is het goed om al deze mooie praatjes die je veel kan vinden even wat te nuanceren. Daarom zullen we in dit artikel gaan kijken naar rijk worden met crypto. Zo gaan we onder andere een blik werpen of jij ook cryptomiljonair kan worden, met welke cryptomunt je dit kunt doen en waar je deze kunt kopen. Aan het einde ontdek jij hoe realistisch het is dat jij rijk wordt met crypto.

Miljonair worden met cryptocurrency?

Door de ontwikkeling van de cryptowereld is onze aarde weer een aantal ‘self-made miljonairs’ rijker. Deze zogeheten ‘cryptomiljonairs’ willen dan wel eens naar buiten treden met mooie verhalen. Dit laat zien dat het mogelijk is, maar kan jij ook in hun voetsporen treden?

Laten we vooropstellen dat je niet mee moet gaan in alle mooie verhalen. Veel mensen laten hun hoofd gek maken als ze allerlei leuke verhalen lezen over cryptomiljonairs.

Dit wil niet zeggen dat het niet mogelijk is voor jou om flink wat geld te pakken met crypto investeringen. Het is vooral gewoon belangrijk dat je slim handelt en zeker geen beslissingen gaat maken op basis van emoties. Neem genoegen met een beetje winst en zet het rijk worden met crypto idee even uit je hoofd.  

Hoe word ik rijk met crypto?

Iedereen die investeert in cryptomunten heeft weer een andere strategie. Het is daarom lastig om te zeggen wat de beste manier is om rijk met crypto te worden. Daarnaast is het vaak ook goed om je eigen weg te volgen, omdat de omstandigheden op de cryptomarkt ook heel snel weer kunnen veranderen. Een strategie kan bijvoorbeeld nog gebaseerd zijn op een oude momentopname.

Zorg ervoor dat je verstandig investeert. Neem hierbij alle belangrijke factoren mee en investeer op basis van gegevens die je hebt. Kies daarnaast voor een strategie die bij je past, bijvoorbeeld gespreid investeren.

Cryptomiljonair

Waar kan ik crypto kopen?

Twijfel jij ook om te beginnen met het investeren in cryptomunten en die droom van miljonair zijn na te jagen? Dan wil je natuurlijk wel weten waar jij het beste cryptomunten aan kunt schaffen. Je ontdekt dit in het stappenplan hieronder.

 1. De eerste stap die je neemt, is het maken van een account bij Bitvavo. Dit is de meest betrouwbare Nederlandse exchange. Hier maak je eenvoudig een account door het invullen van jouw gegevens.
 2. Om je account gereed te maken voor gebruik, moet je een paar verificatiestappen doorlopen. Dit proces bestaat onder andere uit het maken van een selfie en het uploaden van een identiteitsbewijs.
 3. Na het verifiëren van jouw account, is hij gereed voor gebruik. De volgende stap in het kopen van crypto is het storten van geld. Bij Bitvavo kan je dit eenvoudig doen met iDEAL. Het is belangrijk dat je van tevoren duidelijke afspraken met jouzelf hebt gemaakt als het gaat om hoeveel je kan investeren.
 4. Heb je geld gestort? Dan navigeer je vervolgens naar het aanbod van Bitvavo en hier kan jij een cryptomunt kiezen om te kopen. Maak hierbij geen overhaaste keuzes, maar bekijk de opties en maak analyses.
 5. Na het kiezen van een cryptomunt kan je deze aan gaan schaffen. Vanaf dan is het alleen maar wachten en hopen op een positieve koersontwikkeling. Ben jij tevreden met de behaalde winst? Dan kan je de cryptomunten in jouw bezit weer verkopen.

Welke cryptomunt moet ik kopen?

Inmiddels zijn er ongelofelijk veel cryptomunten in omloop en zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom zullen veel mensen zich ongetwijfeld afvragen: wat is de beste cryptomunt om in te investeren?

Een duidelijk antwoord op deze vraag is lastig te geven, vanwege het feit dat er gewoon zoveel zijn. Echter kan je hieronder wel een lijstje vinden met een paar cryptomunten waarvan de verwachtingen positief zijn het komende jaar.

 • Bitcoin. Deze cryptomunt is al tijden een goede optie om in te investeren en dat zal de komende tijd ook niet gaan veranderen. Steeds wanneer er een dip is geweest, wordt namelijk het volgende hoogtepunt weer bereikt. Gezien ontwikkelingen in de maatschappij is het aannemelijk dat Bitcoin een steeds grotere rol aan gaat nemen in de wereld, waardoor een koersstijging een logisch gevolg is.
 • Ethereum. Na Bitcoin is Ethereum de grootste cryptomunt en heeft het misschien wel het belangrijkste blockchain netwerk. Gezien de constante ontwikkeling van deze blockchain, is het ook zeker aannemelijk dat deze koers verder zal stijgen.
 • Een andere interessante optie is Cardano. Dit project heeft grootse plannen en is nog altijd volop in ontwikkeling. Mochten deze plannen goed tot uiting komen, is het niet uit te sluiten dat de koers meerdere keren over de kop zal gaan.

Risico's investeren in crypto

Het is belangrijk om niet te veel mee te gaan in alle succesverhalen. Je moet ook weten dat er namelijk risico’s kleven aan het kopen van crypto. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid gaat investeren, is het van belang om ook van deze risico’s op de hoogte te zijn.

 • Het eerste risico is dat er geen vaste waarde zit aan een cryptomunt. Hierdoor kan de koers flink schommelen. Je kan dan natuurlijk veel winst maken, maar aan de andere kant zijn grote verliezen ook niet uitgesloten.
 • Een ander groot risico waar je mee te maken krijgt bij het investeren in cryptomunten, is dat het over het algemeen een vrij ingewikkeld onderwerp is. Het is belangrijk om te weten waarin je belegt, dus doe je onderzoek.
 • Bij cryptomunten heb je ook geen onderliggende waarde. Bij een aandeel word je voor een deel mede-eigenaar van het bedrijf, maar bij cryptomunten niet. Daarom spreken veel experts ook niet van ‘investeren’ maar van ‘speculeren’.
 • Tenslotte heb je geen wettelijke bescherming voor jouw cryptomunten. Dat wil zeggen, dat als er bij een transactie iets misgaat, je de cryptomunten voor altijd kwijt bent.

Om zo min mogelijk risico te lopen, is het belangrijk om het risico van je investeringen te verminderen. Dit kan je op een aantal manieren doen. Het is ten eerste belangrijk dat je wat bij gaat leren. Je kan er dan natuurlijk voor kiezen om een cursus te volgen, maar vaak heeft dit een aardig prijskaartje. Een goedkopere is daarom het lezen van een boek.

Het maken van analyses is daarnaast ook erg belangrijk voor je een investering maakt. Je kan technische kennis opdoen door het gewoon te leren, maar je kan het maken van analyses ook aan anderen overlaten. Op internet zijn er bijvoorbeeld vele analyses over verschillende koersen te vinden, gemaakt door experts. Ook kan je kiezen om gebruik te gaan maken van crypto signals.

Risico's investeren in crypto

Geld verdienen met crypto: andere manieren

Om geld te verdienen in de cryptowereld, hoef je niet per se cryptomunten aan te schaffen en te hopen op een positieve koersontwikkeling. Er zijn namelijk nog meerdere manieren binnen dit wereldje, waarmee je een leuk inkomen kunt verdienen.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan NFT’s. Dit zijn non-fungible tokens en zijn uniek op zich. Dit is nog vrij onbekend, maar NFT’s lijken snel terrein te winnen.

Ook kan je ervoor kiezen om cryptomunten te gaan minen. Door je computer ingewikkelde taken uit te laten voeren, kan je beloningen verdienen in de vorm van cryptocurrencies. Het is bij deze methode maar de vraag of het rendabel is, aangezien je ook te maken krijgt met hoge kosten.

Je kunt ook geld verdienen door gebruik te maken van staking. Je zet dan jouw cryptomunten als het ware vast en hiervoor ontvang je rente. Verder hoef jij er dus niks voor te doen. Staking is mogelijk bij grote cryptoplatformen, zoals Bitvavo.

Conclusie: kan ik rijk worden met crypto?

Je bent aan het einde van het artikel gekomen en dat betekent dat het tijd is om een conclusie te trekken. Kan ik rijk worden met crypto?

Het antwoord daarop is: ja, je kan miljonair worden met cryptocurrency. Ga er nu alleen niet vanuit dat jij cryptomiljonair wordt, aangezien dit maar voor enkelen is weggelegd. Er komt bijvoorbeeld ook een flinke dosis geluk bij kijken.

Je kunt zeker een leuk rendement behalen als je slim investeert in cryptomunten, maar echt realistisch is het worden van miljonair niet.

Ik hoop dat jij iets aan dit artikel hebt gehad. Hopelijk heb je een antwoord gekregen op je vragen en dan zie ik je graag weer terug bij het volgende blogbericht!

 • Veilig en eenvoudig crypto verhandelen? Dat doe je via het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum, bij de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland.

Open hier je gratis Bitvavo account


Liever eerst een uitgebreide review lezen over Bitvavo? Bekijk dan hier mijn ULTIEME Bitvavo review.

Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen