Wat is een NFT?

Dit kennisbankartikel staat in het teken van een NFT. Binnen de wereld van crypto zal je te maken krijgen met vele verschillende lastige termen en afkortingen. NFT is hier dus eentje van. Aan het einde van dit artikel weet jij een antwoord op de vraag wat is een NFT?

Wat betekent de afkorting NFT?

Vaak bestaat een afkorting in de cryptowereld uit meerdere lastige woorden. Bij een NFT valt dit eigenlijk nog wel mee. Het betekent namelijk ‘Non-Fungible Token’. Naar het Nederlands vertaald is dat een niet-inwisselbare token.

Wat is een NFT?

Wanneer je de vertaling bekijkt heb je misschien al wel een idee. Echter gaat het veel verder dan dat.

Er zijn mensen die NFT’s vergelijken met digitale valuta, maar toch zit er wel degelijk verschil in. Om een beeld te schetsen:

Van digitale valuta, zoals de Bitcoin, bestaan er enorm veel kopieën die onderling uitwisselbaar zijn. Ze hebben ook allemaal dezelfde waarde en kunnen in kleinere deeltjes worden opgebroken.

Bij een NFT is dit allemaal niet het geval. Iedere non-fungible token is uniek op zich. Ze zijn niet te vermenigvuldigen en het is enkel mogelijk om een NFT in zijn geheel over te dragen aan een ander.

Een NFT valt dus niet te kopiëren en wordt daarom vaak gezien als een verzamelobject. Wat dat betreft kan je het een beetje vergelijken met een schilderij.

Inmiddels is de markt voor NFT’s al aardig groot geworden en groeit het nog steeds. Op dit moment gaat er naar schatting meer dan 250 miljoen euro om in deze markt. Doordat een NFT uniek is, is er automatisch sprake van een schaarste, waardoor sommigen bereid zijn om erg veel te betalen voor één NFT.

Zo is NBA top shot bijvoorbeeld een populair platform om NFT’s aan te schaffen. Hier kan je uniek videomateriaal kopen van hoogtepunten uit basketbalwedstrijden.

Wil je meer te weten komen over NFT en hoe je er een kan kopen? Lees dan mijn blog over: NFT kopen

Reactie plaatsen