Wat is een NFT Wallet?

05 september 2022

Ben je actief in de cryptowereld? Dan weet je dat deze bol kan staan van de lastige termen. De laatste tijd zijn NFT’s steeds meer in de spotlight komen te staan. Dit is echter weer een voorbeeld van iets wat lastig te begrijpen is in dit wereldje.

Gelukkig zullen we een deel van dit onderwerp uit gaan lichten in dit kennisbank artikel. We gaan hierin namelijk een antwoord geven op de vraag: wat is een NFT wallet?

Wat is een NFT Wallet?

Om goed te kunnen begrijpen wat een NFT Wallet precies is, is het belangrijk om zowel de betekenis van NFT, als van wallet uit te lichten. Dat zullen we hieronder dus gaan doen.

Laten we beginnen met uitleggen wat een NFT is. Een NFT staat voor Non-Fungible Token. Letterlijk vertaald betekent dit een niet fungeerbaar token. Het is in principe een crypto token die uniek is. Je kan ermee bewijzen dat iets op het internet van jou is.

Velen zien NFT’s daarom als revolutionair, want ‘bezit’ bestond eigenlijk nog niet op het internet. Wanneer je een NFT koopt, wordt dit vastgelegd op de blockchain, een soort openbare database. Een NFT is erg interessant voor bijvoorbeeld kunstenaars. Zij kunnen geld verdienen met digitaal werk.

Goed, dan het tweede deel. Wat is een wallet? Dat is heel simpel. Dit is een soort digitale portemonnee, waarin je crypto kunt bewaren, dus ook NFT’s. Je kunt deze namelijk niet in een fysieke portemonnee bewaren. Een NFT wallet is dus niets meer dan een plek om je NFT’s te bewaren.

De beste NFT wallet

Er zijn verschillende soorten NFT wallets. Maar wat is nu de beste? Hoewel er meerdere goede NFT wallets op de markt zijn, is die van Ledger aan te raden. Deze wallet staat namelijk bekend als erg betrouwbaar. Ben je op zoek naar een bewaarplek voor je NFT? Ledger kan je daarbij helpen.

Bekijk hier alle Ledger hardware wallets voor het veilig bewaren van crypto en NFT's: 

Ga naar de Ledger wallets

Meer lezen over NFT wallets? Bekijk dan mijn blog over: NFT wallet

Reactie plaatsen