Welke bedrijven kopen cryptomunten?

Ontdek welke bedrijven crypto assets kopen!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
crypto trading

Crypto is inmiddels bekend bij het grote publiek en dat betekent dat steeds meer mensen beginnen met investeren in cryptocurrencies. Iedereen ziet namelijk mogelijkheden om een graantje mee te pikken. Niet alleen particulieren zien de grote mogelijkheden met crypto.

Ook bedrijven doen steeds meer met de wereld van crypto. Sommigen bieden het bijvoorbeeld aan als betaalmiddel. Zo kan je bij Thuisbezorgd bijvoorbeeld afrekenen met Bitcoin. Heel leuk natuurlijk, maar welke bedrijven kopen nu daadwerkelijk crypto? Een interessant vraagstuk, want dit kan best veel invloed uitoefenen op de koersen. Daarom staat dit artikel in het teken van de vraag welke bedrijven kopen cryptomunten?

Inhoudsopgave

Waarom kopen bedrijven cryptomunten?

Je vraagt je misschien af waarom er nu bedrijven zijn die cryptomunten kopen. Aan de andere kant zou jij je ook af kunnen vragen: waarom niet?

Crypto is ‘booming’. Wanneer je slim investeert, kan je er enorm veel geld mee verdienen. Ook bedrijven zien dit en het is ook voor hen natuurlijk niet verboden om cryptocurrencies aan te schaffen.

Het doel van de meeste bedrijven is natuurlijk om geld te verdienen en eventueel verder te kunnen groeien. Al sinds jaar en dag zijn er bedrijven die investeren in aandelen, en nu zijn er dus steeds meer bedrijven die investeren in crypto in de hoop het bedrijf te laten groeien.

Welke bedrijven kopen cryptomunten?

Het zijn natuurlijk altijd mensen die crypto assets kopen, maar soms zijn het ook mensen die cryptocurrencies aanschaffen uit naam van een bedrijf. Welke bedrijven zijn dit dan? Lees dan vooral verder, want we gaan enkele voorbeelden behandelen in dit artikel.

Koopt een bank crypto?

Een bank kennen we allemaal en ongetwijfeld heeft eenieder van ons er een spaarrekening. Het kan dan misschien een beetje raar klinken, maar er zijn ook banken die investeren in crypto. Uiteindelijk willen banken ook winst maken.

Dat een bank crypto koopt, is dus geen geheim. Maar welke banken kan je dan aan denken?

De bank met de meeste investeringen in cryptomunten is Barclays. Deze Britse bank is het meest actief met in totaal 22 investeringen. Gezien hun activiteit, is de kans groot dat dit aantal nog wel wat gaat groeien.

Ze zijn zeker niet de enige bank dat geld heeft zitten in cryptocurrencies. Van de 100 grootste banken ter wereld zijn er namelijk maar liefst 55 die direct of indirect hebben geïnvesteerd in cryptomunten.

De bank die de lijst aanvoert als het gaat om het meeste geïnvesteerde geld, is wederom een Britse. Het gaat namelijk om Standard Chartered. Zij hebben in totaal 6 investeringen gedaan en hebben totaal ongeveer 380 miljoen dollar in crypto zitten. Zo hebben ze onder andere geld zitten in Ripple.

Ook de bekende Nederlandse bank ING koopt crypto. Zij sluiten de top 10 af van banken met het meeste geïnvesteerde geld. In 6 investeringen hebben ze in totaal zo’n 170 miljoen dollar gespendeerd.

Elon Musk Bitcoin Tesla

Een naam die onlosmakelijk verbonden is met cryptocurrencies, is die van Elon Musk. Als er één bekend persoon is die invloed uitoefent op de cryptokoersen, is hij dat wel.

Zo kan hij bijvoorbeeld op een willekeurig tijdstip een tweet de wereld in sturen dat nadelig is ten opzichte van Bitcoin, of de koers keldert. De invloed van deze man is niet te onderschatten.

Het is in ieder geval bekend dat Musk Bitcoin in zijn bezit heeft. Zo werd eerder bekend dat het bedrijf van Musk, Tesla, voor 1,5 miljard aan Bitcoin heeft gekocht. Naar eigen zeggen heeft crypto de toekomst en nemen we op de lange termijn afscheid van de valuta zoals we die nu kenen.

Mede door dit soort berichten kan Musk de koers van Bitcoin beïnvloeden. Dit soort berichten doen de prijs van Bitcoin namelijk stijgen, omdat er meer mensen zijn die het gaan kopen.

Een andere cryptomunt waar Elon Musk mee in verband staat, is Dogecoin. Deze cryptomunt is in principe een zogeheten ‘memecoin’, maar dat het toch een vrij hoge waarde heeft weten te bereiken is grotendeels aan Musk te danken. Zo zijn er Nederlanders die iedere nacht om 4 uur de wekker zetten om te kijken of Elon Musk iets heeft getweet, zodat zij weten of het een goed moment is om in te kopen.

Microstrategy Bitcoin

Ook Microstrategy is een bedrijf die wel het één en ander te maken heeft met cryptocurrencies. Voor de mensen die het bedrijf niet kennen: Microstrategy is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van business intelligence software. De CEO van dit bedrijf is zich de afgelopen jaren vooral gaan richten op Bitcoin. Het bedrijf kwam in de wereld van crypto in opspraak doordat Microstrategy Bitcoin kocht, en niet een klein beetje, maar enorme hoeveelheden.

De totale waarde van het bedrijf bedraagt zo’n 6,06 miljard. Maar liefst de helft hiervan bestaat uit Bitcoin. Een enorm aantal dus. Echter is dat niet heel gek gezien de hoofdtaak van het bedrijf is om te investeren in Bitcoin. Daardoor zijn ze een enorm grote speler op de crypto markt.

Maar waarom koop Microstrategy Bitcoin? En vooral waarom zo veel? De voornaamste reden hiervoor is omdat de CEO van het bedrijf vond dat het investeren in bitcoins minder risicovol is dan het investeren in bijvoorbeeld goud of contant geld. Na hun laatste enorme aankoop bitcoins, is de waarde van de Bitcoin flink gestegen en daardoor koopt Microstrategy alleen maar meer bitcoins.

Waar kan ik crypto kopen?

Inmiddels hebben we het gehad over bedrijven die crypto kopen. Je weet nu dat dit invloed kan hebben op de koers, maar misschien vraag jij jezelf af waar jijzelf crypto kan kopen wanneer je wilt beginnen met investeren.

Heel simpel: crypto kan je kopen bij een exchange. Inmiddels zijn er vele exchanges waardoor er sowieso eentje voor jou tussen zit. Bitvavo is aan te raden, hier heb je namelijk lage transactiekosten en een ruim aanbod.

Binnen enkele stappen heb jij een account en kan je geld storten. Vervolgens kan je de gewenste crypto kopen en gaan hopen dat de investering zich in de toekomst uitbetaald.

Top 3 Bitcoin exchanges% Fees Kosten bij €1000,-
1. Bitvavo0.25% €2,50
2. Litebit2% €20,-
3. BTC direct2,5%€25,-
De top 3 goedkoopste Bitcoin/crypto exchanges van 2022

Conclusie

Inmiddels ben je alweer aan het einde gekomen van dit artikel. We hebben gekeken naar de vraag welke bedrijven kopen cryptomunten.

Zo ben je er nu dus achter dat er een aantal grote bedrijven zijn die veel geld hebben zitten in de cryptowereld en dat zij invloed kunnen hebben op de koersen.

Ook weet je dat banken, waar jij normaal gesproken je spaargeld bewaart, zich niet onthouden van investeringen in dan wel crypto, dan wel blockchain.

Hopelijk heeft dit artikel voldoende antwoord gegeven op de vraag en natuurlijk hoop ik je weer terug te zien bij een volgend blogbericht!

Bitvavo

Bitcoin en crypto kopen?

Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste exchange van Nederland.

Bitvavo: ✔️Lage kosten ✔️Veilig ✔️Betrouwbaar ✔️ Nederlands

Bitvavo aanmelden

Nu met een tijdelijke welkomstbonus bij Bitvavo t.w.v. €1000,- gratis verhandelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en verhandel €1000,- gratis >>

Let op: deze bonus is alleen geldig via de knop hierboven of via de linkjes in de tekst. Je kunt deze ook delen met je familie of vrienden.

Veel gestelde vragen over Bitvavo (FAQ)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een zogeheten exchange. Dit is een soort online handelsplatform waar je crypto op kunt kopen en verkopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op Bitvavo jouw gekochte cryptomunten te bewaren.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is één van de vele exchanges. Veel van deze exchanges zijn internationaal, ook Bitvavo. Echter is het verschil dat Bitvavo in Nederland gevestigd is.

Dit wil zeggen dat Bitvavo Nederlanders een aantal belangrijke voordelen kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen met iDEAL. Dit is op de meeste exchanges niet mogelijk. Ook is de support beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is als jij hulp nodig hebt.

Daarnaast zijn ook de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges.

Bitvavo wordt gezien als één van de meest betrouwbare exchanges die er zijn. Dit kan worden geconcludeerd wanneer je kijkt naar ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat de exchange erg makkelijk is in gebruik. Je maakt eenvoudig een account aan door het invullen van wat gegevens en dit account verifieer je vervolgens.

Daarna kan je eenvoudig geld storten op je account en met deze balans heb je vervolgens de mogelijkheid om crypto te kopen.

Ook Bitvavo gebruiken? Maak een gratis account en verhandel €1000,- gratis!

Lars Provoost
Welkom op mijn blog! Heb je interesse in Bitcoin of andere crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Lars Provoost en ik ben al enkele jaren actief in de wondere wereld van de Bitcoin. Met veel plezier deel ik mijn kennis over Bitcoin en crypto met jou. Elke week kun je op mijn website een nieuwe crypto blog verwachten, ook maak ik daar gelijk een leuke Youtube-video bij. Zo kan je dus zowel lezend als luisterend genieten van mijn waardevolle content over Bitcoin en andere crypto. Naast het onderhouden van mijn website haal ik ook veel plezier uit lekker wandelen, fietsten, lezen en banen zwemmen. Dit doe ik dan ook volop 😀

Disclaimer:

Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Dit artikel bevat dan ook helemaal geen advies, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe steeds je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Meer lezen over crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *