Starten met crypto

Ontdek hoe ook jij kan beginnen met cryptocurrency!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
Starten met crypto

Cryptocurrencies zijn vandaag de dag niet meer weg te denken in onze wereldeconomie. Je hoort ook vaker namen zoals Bitcoin en Dogecoin voorbijkomen in het normale nieuws. Het is duidelijk, crypto gaat voorlopig nergens heen.

Maar als je wilt beginnen met cryptocurrency dan kan het goed zijn dat je niet goed weet waar je moet beginnen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van crypto en vertellen we jou precies hoe je binnen een mum hiermee kunt beginnen!

Inhoudsopgave

Wat is crypto?

Als je wilt beginnen met cryptocurrency, dan zul je ongetwijfeld wel een beetje een idee hebben wat het is. Namen als Bitcoin en Ethereum zullen dan ook niet geheel onbekend voor je zijn. Maar wat houdt het nu eigenlijk echt in?

Een korte samenvatting

Crypto, was de afkorting is van cryptocurrency, is een digitale munteenheid. Deze digitale munten bieden een alternatief op het normale geld dat wij kennen. Crypto wordt ook niet altijd gezien als geld, maar als ruilmiddel.

Er zijn een paar eigenschappen die crypto’s anders maken dan normaal geld. Het idee erachter is namelijk dat het gedecentraliseerd is. Zo liggen de crypto’s niet in de handen van overheden. Dit zorgt ervoor dat de waarde bepaald wordt door vraag en aanbod via het netwerk.

Inmiddels zijn er ontelbaar veel verschillende crypto’s op de markt. Maar ze delen allemaal dezelfde blockchain technologie.

Deze blockchain technologie is een systeem die gaat om veilig en efficiënt handelen en opslaan van de gegevens tussen twee partijen. Hierdoor hoeft er geen derde persoon, zoals een bank, tussen te komen. De informatie wordt opgeslagen in een blokje waar de volgende transactie weer gebruik van maakt. Hierdoor wordt een onbreekbare ketting gevormd van informatie.

Ben je geïnteresseerd in meer over blockchain technologie? Lees dan gauw ons artikel over wat is blockchain!

Het begin

Het eerste idee van crypto, de blockchain technologie, is bedacht in 1998. Dit is een idee dat ontwikkeld is door een computerwetenschapper genaamd Wei Dai. Dai deelde zijn concept van deze technologie op de mailinglijst van Cypherpunks. In deze mailinglijst uit de jaren 90 werd gediscussieerd over wiskunde, filosofie en cryptografie.

Het duurde toch meer dan 10 jaar voordat het concept van Dai gebruikt zou worden als opensourcesoftware. Dit gebeurde dan ook pas in 2009 door de ontwikkelaar(s) Satoshi Nakamoto. Deze persoon of organisatie (de identiteit is geheim) wist op 3 januari 2009 het eerste block te maken. Deze block noemen we ook wel het genesisblock. Met het genesisblock nu ontwikkeld was de eerste crypto geboren; Bitcoin.

Hoe ga je beginnen?

Als je wilt gaan beginnen met cryptocurrency dan kan het zijn dat je af en toe een beetje het spoor bijster bent. Zo krijg je termen als crypto trader, heb je te maken met veel inflatie en lijkt het een lastige wereld om überhaupt in te komen.

Maar met een beetje verdiepend werk kun je eigenlijk vrij makkelijk starten in de wereld van de crypto.

Onderzoek

Het eerste wat je zult moeten gaan doen is goed onderzoek. Het lijkt natuurlijk een beetje vanzelfsprekend, maar het wordt toch vaak onderschat.

Altcoins

Vandaag de dag zijn er namelijk ontelbaar veel verschillende crypto’s op de markt. Deze variëren van kleine munten waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt tot aan grootheden zoals Bitcoin en Ethereum.

Wees niet bang om meerdere crypto en munten te vergelijken. Maak ook pas een investering als je er helemaal achter staat.

Oefenen

Als je eenmaal een crypto gevonden hebt waar je je goed bij voelt, dan is het belangrijk om eerst even een beetje te oefenen. Je bent immers nieuw op de markt. Investeer eerst met een klein bedrag waarvan je zeker weet dat je het zou kunnen missen.

Als beginner is namelijk de kans reëel dat je een investering in een dalende munt maakt. Als dat zo is wil je niet voor duizenden euro’s de boot in. Als je een te hoog bedrag inzet, kan dat, als het fout gaat, leiden tot schulden en andere financiële problemen.

In ons artikel over welke crypto gaat stijgen in 2021 vertellen we je meer hoe je de koers goed in de gaten kunt houden!

Spreiding crypto

Wie een beetje bekend in de wereld van investeren, weet dat het verstandig is om je kansen te spreiden. Ondanks dat het soms een beetje eng is spreiding juist een effectief middel om meer geld binnen te krijgen van je investeringen.

Als je je crypto inzetten spreidt, dan is de kans immers groter dat je succes zult boeken. Met de duizenden crypto’s op de markt is het dan ook wel zo slim! In ons artikel over Altseason kun je precies lezen waarom deze spreiding je gaat helpen! Maar naast dat het je succeskansen vergroot is het ook een uitgesproken kans om je portfolio op te bouwen!

HODL

Het lijkt misschien een rare combinatie van letter of zelfs een typfout, maar het is toch echt goed geschreven. HODL is een beroemde term in de cryptowereld.

De term is van oorsprong wel een typfoutje geweest, maar inmiddels heeft de cryptocommunity er een afkorting van gemaakt. De term staat dan ook voor Hold On for Dear Life. Dit wil zeggen dat als jouw crypto zakt, je niet met verlies moet gaan verkopen. De waarde van crypto’s kan namelijk er veel schommelen en er is een goede kans dat jouw crypto toch weer zal gaan stijgen in waarden!

Buy low, sell high

Hoewel het klinkt als een fantastische filmtitel is het een ander beginners principe vanuit de cryptowereld. Letterlijk vertaald is het dan ook ‘koop laag, verkoop hoog’. Hiermee wordt bedoeld dat je je crypto altijd op een laag punt moet inkopen.

Hier komt het principe van HODL ook tot zijn recht. Het is namelijk verstandig om te wachten tot de prijs omhoogschiet voordat je je crypto gaat verkopen. Houd je hoofd dus koel en verkoop hem pas op een hoogtepunt.

Crypto signals

Wil je graag gaan beginnen met crypto, of ben je al iets meer ervaren? Met de crypto signals van AllesOverCrypto behaal je maximale winst met minimale inzet. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kan het nog best lastig om een cryptomunt op het juiste moment te kopen en verkopen.

Crypto signals

AllesOverCrypto heeft hier een oplossing voor gevonden: Crypto Signals. In paats van dat jij urenlang achter de computer hoeft te zitten, krijg jij 7 dagen in de week waardevolle crypto signals van de experts van AllesOverCrypto. Zij zijn specialisten en hebben al 8 jaar ervaring op het gebied cryptocurrency’s en blockchain. Zij geven precies aan welke munt je op welk bedrag en op welk moment moet kopen en verkopen, zodat jij nooit meer een crypto kans hoeft te missen! Ben je benieuwd of het wat voor jou is? Lees onze uitgebreide review.

Hoe kom ik aan crypto?

Als je de beginselen van de cryptomarkt goed hebt doorgenomen en je oren staan er nog steeds naar, dan is het misschien wel het moment om echt te gaan beginnen.

Er zijn dan ook twee verschillende manieren om aan crypto te komen, namelijk trading en mining.

Mining

De bekendste vorm van het verkrijgen van crypto is via mining. Dit komt omdat dit de eerste manier was waarop je in het bezit kon komen van crypto.

Met mining stel je jouw computer ter beschikking voor de blockchain. Een blockchain maakt namelijk gebruik van een lange reeks erg complexe rekenprogramma’s. Deze rekenprogramma’s hebben veel rekenkracht nodig en dus veel computers om dit op te doen.

crypto minen

Als je jouw computer ter beschikking stelt dan wordt deze dus gebruikt om deze berekeningen te maken en word je beloond in de desbetreffende crypto.

Hoewel dit een vrij gemakkelijke en passieve manier van verdienen is, komt het met wat nadelen. Zo moet je beschikken over een krachtige computer. Deze mag je ook niet uitzetten, waardoor je erg veel energie verbruikt. Het minen van crypto is dan ook een van de grootste vervuilers van het moment.

Crypto trading

Heb je geen supercomputer en wil je geen torenhoge energierekening? Dan kun je er ook voor kiezen om te gaan traden.

Eigenlijk klinkt het principe van trading net zo simpel als dat het is. Je ruilt jouw geld of andere crypto tegen de crypto die je wilt. Deze crypto kun je vervolgens makkelijk opslaan in je wallet. Dit is eigenlijk je digitale portemonnee. Hierin bewaar je dus al jouw verschillende crypto op een plek.

Er zijn verschillende crypto traders op de markt die jou verder kunnen helpen. Een van de bekendste is dan ook de crypto trader Bitvavo! Bitvavo is namelijk de Nederlandse koploper op het gebied van crypto exchange. Op het platform kun je gemakkelijk jouw verschillende crypto verhandelen en opslaan in de wallet.

Ben je benieuwd geworden naar de diensten van Bitvavo? Schrijf je dan nu in!

Conclusie

Er zijn vandaag de dag erg veel verschillende cryptocurrencies op de markt. Variërend van Bitcoin tot Dogecoin. Het kan dan ook een spannend idee zijn om jezelf te wagen in deze wondere wereld.

Het is goed om op een goede, gezonde en financieel stabiele manier te beginnen met het investeren in crypto. Het is een behoorlijk turbulente markt en is dan ook niet meteen voor iedereen weggelegd. Toch zijn er ook voor beginners prima mogelijkheden om te starten met deze spannende markt.

Met de handvatten die we je hierboven hebben gegeven moet je een prima start kunnen maken. Van crypto spreiding tot crypto traders, je hebt nu een duidelijk overzicht van hoe en waar je moet beginnen.

Met de diensten van Bitvavo kun je op een overzichtelijke manier beginnen met het investeren van je crypto avontuur. Schrijf je nu in!

Bitvavo

Crypto kopen, verkopen en bewaren?

Dit doe je bij Bitvavo, de grootste exchange van Nederland.

Bekijk Bitvavo

Veel gestelde vragen over Bitvavo (FAQ)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een zogeheten exchange. Dit is een soort online handelsplatform waar je crypto op kunt kopen en verkopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op Bitvavo jouw gekochte cryptomunten te bewaren.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is één van de vele exchanges. Veel van deze exchanges zijn internationaal, ook Bitvavo. Echter is het verschil dat Bitvavo in Nederland gevestigd is.

Dit wil zeggen dat Bitvavo Nederlanders een aantal belangrijke voordelen kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen met iDEAL. Dit is op de meeste exchanges niet mogelijk. Ook is de support beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is als jij hulp nodig hebt.

Daarnaast zijn ook de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges.

Bitvavo wordt gezien als één van de meest betrouwbare exchanges die er zijn. Dit kan worden geconcludeerd wanneer je kijkt naar ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat de exchange erg makkelijk is in gebruik. Je maakt eenvoudig een account aan door het invullen van wat gegevens en dit account verifieer je vervolgens.

Daarna kan je eenvoudig geld storten op je account en met deze balans heb je vervolgens de mogelijkheid om crypto te kopen.

Wil je graag aan de slag met Bitvavo, klik dan hier en ontvang een welkomstbonus t.w.v. €1000 commissievrij handelen.

Lars Provoost
Welkom op mijn blog! Heb je interesse in Bitcoin of andere crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Lars Provoost en ik ben al enkele jaren actief in de wondere wereld van de Bitcoin. Met veel plezier deel ik mijn kennis over Bitcoin en crypto met jou. Elke week kun je op mijn website een nieuwe crypto blog verwachten, ook maak ik daar gelijk een leuke Youtube-video bij. Zo kan je dus zowel lezend als luisterend genieten van mijn waardevolle content over Bitcoin en andere crypto. Naast het onderhouden van mijn website haal ik ook veel plezier uit lekker wandelen, fietsten, lezen en banen zwemmen. Dit doe ik dan ook volop 😀

Disclaimer:

Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Dit artikel bevat dan ook helemaal geen advies, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe steeds je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Meer lezen over crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *