Wat is Altseason?

Kom erachter hoe jij meer winst kan gaan maken tijdens Altseason!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
crypto

Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord van de Bitcoin. Het is de allereerste cryptomunt die op de markt is verschenen.

Mensen die er als eerste geld in stopten, hebben daar enorm van geprofiteerd. Het is natuurlijk een feestje als je de Bitcoin in waarde ziet stijgen, maar een teleurstelling als je niet hebt deelgenomen.

Gelukkig is er een alternatief: Altcoins. Dit zijn cryptomunten die ná de Bitcoin zijn geïntroduceerd. Dit zijn valuta waar je eveneens een flink rendement op kunt behalen. Om die reden gaan we in dit artikel in op het begrip Altseason.

Wat betekent dit, waar let je op en waarom stop je je geld in Altcoins via het Bitvavo-platform?

Inhoudsopgave

Wat is Altseason?

Altseason heeft alles te maken met Altcoins. Dit zijn alle andere cryptovaluta naast de Bitcoin. Waar we in het gewone te maken hebben met de seizoenen winter, voorjaar, zomer en herfst, kent ook de cryptocurrency meerdere seizoenen. Altseason is er daar eentje van. Dit komt meerdere keren per jaar voor en betekent dat verschillende Altcoins flink in waarde stijgen.

crypto verhandelen

Deze explosieve stijgingen vallen op omdat ze in een relatief kort tijdsbestek plaatsvinden. De Bitcoin presteert tijdens Altseason vaak iets minder en dus wordt er meer geld gestopt in Altcoins. Het geld van de Bitcoin vloeit dus eigenlijk naar de Altcoins. Een uitstekende reden om met Altcoins aan de slag te gaan, want je kan er flink wat geld aan verdienen!

Wanneer start Altseason 2021?

Juist omdat er steeds meer Altcoins op de markt verschijnen, neemt ook de dominantie van de Bitcoin af. Soms is het zelfs zo dat de Altcoins harder stijgen dan de Bitcoin. In 2020 bijvoorbeeld deden 34 Altcoins het beter dan de Bitcoin. Uiteraard geven behaalde resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst, maar het is wel degelijk zinvol om geld te stoppen in cryptomunten.

Steeds meer analisten zijn er namelijk van overtuigd dat Altseason 2021 alles op de kop gaat gooien. Hoewel het lastig is om een correcte voorspelling te doen – het blijft tenslotte toch beleggen -, is het een feit dat steeds meer Altcoins flink in waarde stijgen.

Wat is de Altseason index?

Gaan Altcoins beter presteren na een opleving van de Bitcoin? Dan wordt er gesproken over een Altseason. Vaak bewegen Altcoins zich in een gemiddelde opwaartse richting. Om die prestaties weer te geven, is er een Altseason index samengesteld. De indicator geeft bijvoorbeeld met een getal tussen 0 en 100 aan in welk seizoen we op dit moment zitten.

Hoe dit wordt berekend? Men bekijkt hoe de top 50 Altcoins het gedurende een bepaalde periode doet in vergelijking met de Bitcoin. Het Altseason breekt aan als meer dan 75 van deze coins het in dezelfde periode beter doen dan de Bitcoin.

Beleg in Altcoins via Bitvavo

Heb je nog niet eerder geld gestopt in cryptomunten, dan is Bitvavo een uitstekend platform om hiermee aan de slag te gaan. Het is een Nederlandse broker en cryptocurrency en biedt de keuze uit tientallen verschillende Altcoins. Binnen enkele minuten maak je een account aan en begin je met het handelen in cryptomunten.

Juist ook bij andere cryptovaluta dan de Bitcoin doen zich regelmatig flinke koerswijzingen voor. Dit betekent dat je winst flink kan oplopen. Uiteraard moet je er rekening mee houden dat je ook je inleg kan kwijtraken. Dit is het risico dat hoort bij beleggen.

Wat zijn de voordelen van beleggen op het Bitvavo-platform?

Wil je er bij zijn als het komende Altseason losbarst? Dan raden wij je aan om een account aan te maken bij Bitvavo. Waarom je juist bij dit platform doet, lichten we toe in onderstaande voordelen:

  • Je belegt je geld bij de goedkoopste en grootste cryptocurrency van Nederland. Je betaalt slechts 0,25 procent kosten per transactie
  • Je hebt de keuze uit meer dan 50 verschillende cryptomunten
  • Bitvavo zet maximaal in op een strenge beveiliging van je account
  • Het platform is geschikt voor zowel beginnende als ervaren crypto-handelaars
  • Betalen is mogelijk op verschillende manieren

Wil je met Altcoins aan de slag, maar ben je niet goed in de Engelse taal? Maak juist dan een account aan op Bitvavo, want zowel de website als de klantenservice zijn in het Nederlands. Bovendien krijg je altijd snel antwoord op je vraag.

Tien redenen waarom je kiest voor beleggen in Altcoins

Twijfel je of beleggen in Altcoins wel iets voor jou is? Wij geven je tien redenen waarom het zinvol is je geld te stoppen in Altcoins:

1. Altcoins zijn vernieuwend en verbeteren vorige technologieën.
2. Investeren in Altcoins is goedkoper dan beleggen in de Bitcoin.
3. Altcoins stijgen sneller in waarde dan de Bitcoin.
4. Goedkopere Altcoins zijn gemakkelijker te spreiden.
5. Door in te zetten op cryptocurrency kan je trendsetter zijn.
6. Je bent niet afhankelijk van alleen maar de Bitcoin.
7. Net als bij de Bitcoin betaal je lage transactiekosten.
8. Je kan er wereldwijd in handelen en je hoeft geen wisselkoers te betalen.
9. Op de lange termijn zorgt het voor een interessante winst.
10. Het is mogelijk om bepaalde Altcoins te staken. Lees hier meer over in ons artikel Bitvavo staking.

Zorg dat je erbij bent en mis niets van het aanstaande Altseason!

Zie jij het geld op je spaarrekening snel verdampen en wil je hier iets aan doen? Stap over op beleggen en durf je geld te stoppen in cryptomunten. Je hoeft niet per se de Bitcoin te pakken, want er zijn meer dan genoeg Altcoins waaruit je kan kiezen. Jij hebt de regie en beslist waar je je tijd en energie in steekt.

Bovendien kom je er snel genoeg achter hoe Bitvavo werkt en daarom weten we zeker dat het platform je aanspreekt. Lees daarom ook zeker ons Bitvavo review en laat je helpen bij het maken van een keuze. Dit zorgt ervoor dat jij niets mist van het komende Altseason.

Bitvavo

Crypto kopen, verkopen en bewaren?

Dit doe je bij Bitvavo, de grootste exchange van Nederland.

Bekijk Bitvavo

Veel gestelde vragen over Bitvavo (FAQ)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een zogeheten exchange. Dit is een soort online handelsplatform waar je crypto op kunt kopen en verkopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op Bitvavo jouw gekochte cryptomunten te bewaren.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is één van de vele exchanges. Veel van deze exchanges zijn internationaal, ook Bitvavo. Echter is het verschil dat Bitvavo in Nederland gevestigd is.

Dit wil zeggen dat Bitvavo Nederlanders een aantal belangrijke voordelen kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen met iDEAL. Dit is op de meeste exchanges niet mogelijk. Ook is de support beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is als jij hulp nodig hebt.

Daarnaast zijn ook de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges.

Bitvavo wordt gezien als één van de meest betrouwbare exchanges die er zijn. Dit kan worden geconcludeerd wanneer je kijkt naar ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat de exchange erg makkelijk is in gebruik. Je maakt eenvoudig een account aan door het invullen van wat gegevens en dit account verifieer je vervolgens.

Daarna kan je eenvoudig geld storten op je account en met deze balans heb je vervolgens de mogelijkheid om crypto te kopen.

Wil je graag aan de slag met Bitvavo, klik dan hier en ontvang een welkomstbonus t.w.v. €1000 commissievrij handelen.

Lars Provoost
Welkom op mijn blog! Heb je interesse in Bitcoin of andere crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Lars Provoost en ik ben al enkele jaren actief in de wondere wereld van de Bitcoin. Met veel plezier deel ik mijn kennis over Bitcoin en crypto met jou. Elke week kun je op mijn website een nieuwe crypto blog verwachten, ook maak ik daar gelijk een leuke Youtube-video bij. Zo kan je dus zowel lezend als luisterend genieten van mijn waardevolle content over Bitcoin en andere crypto. Naast het onderhouden van mijn website haal ik ook veel plezier uit lekker wandelen, fietsten, lezen en banen zwemmen. Dit doe ik dan ook volop 😀

Disclaimer:

Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Dit artikel bevat dan ook helemaal geen advies, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe steeds je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Meer lezen over crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *