Wat zijn crypto assets?

Cryptocurrencies hebben het grote publiek bereikt en dat betekent dat steeds meer mensen een poging wagen in de wereld van crypto. Beginners zullen er al snel achter komen dat je in dit wereldje te maken kan krijgen met veel ingewikkelde termen. Een voorbeeld hiervan is crypto assets. In dit kennisbank artikel leer jij hierover en weet je straks wat je moet weten over dit onderwerp.

Wat zijn crypto assets?

Eigenlijk is crypto assets een brede term voor een reeks van digitale activa, die ook een relatie hebben met een bepaalde sector binnen crypto van economische activiteit of functionaliteit. Een soort verzamelnaam is het dus.

Kijkend naar de definitie klinkt het heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Dat geldt voor meerdere termen in de cryptowereld. Wanneer jij je even inleest, kom je er vaak al snel achter dat het simpeler is dan dat het lijkt

Voorbeelden crypto assets

Om je nog een wat beter beeld te geven van wat crypto assets precies zijn, staan hieronder enkele voorbeelden weergegeven.

De meest bekende vorm van crypto assets zijn de cryptocurrencies. Denk dan aan Bitcoin, maar ook Ethereum, Vechain, Solana en alle andere cryptomunten horen hierbij. Deze vorm heeft geen onderliggende waarde en daarom zijn ze over het algemeen veel volatieler.

Een andere vorm van crypto assets zijn security tokens. Deze hebben wel een onderliggende waarde. Dit zijn traditionele instrumenten uit de financiën wereld, zoals effecten. Deze worden dan geprogrammeerd om te kunnen worden verhandeld op de blockchain.

Een relatief nieuwe vorm van crypto assets zijn stablecoins. Dit zijn tokens die gekoppeld zijn aan een valuta zoals de euro of de dollar. Deze zijn stabieler als het gaat om waarde.

Wil jij weten welke bedrijven investeren in crypto? Lees dan mijn blog: Welke bedrijven kopen cryptomunten?

Reactie plaatsen