Wat is een bull market?

In de wereld van crypto krijgen we regelmatig te maken met termen en afkortingen die misschien niet direct te begrijpen zijn. Bull market is hier een voorbeeld van. Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar ben je niet zeker van de betekenis. Daarom staat dit artikel in het teken van de vraag: wat is een bull market? Zo kom jij achter de betekenis ervan en leer je weer wat bij.

Wat is een bull market?

De term bull market is officieel een Engelse term maar wordt ook in Nederland veelvuldig gebruikt. De betekenis ervan is in principe een markt waar de koersen vooral stijgen.

Beleggen in een bull market

Stijgende koersen zijn natuurlijk voordelig voor je investering, maar wat zou je aanpak moeten zijn als je nog investeringen moet maken op zo’n markt?

Bij een bull market heb je meerdere mogelijkheden als het gaat om investeren. Zo kan je ervoor kiezen om te swingtraden. Hierbij deel je mee in de winsten over een korte periode van een stijgende koers.

Ook zijn er veel beleggers die ervoor kiezen om te daytraden op een bull market. Zij hebben als doel om in te spelen op dagelijkse bewegingen van de koers en heir hun winst uit te halen.

De mogelijkheden zijn op een bull market in elk geval groot.

Bull market vs bear market

Zoals je nu dus weet is een bull market dus een markt met vooral stijgende koersen. Het tegenovergestelde hiervan is een bear market. Dit is een markt waarbij de koersen voornamelijk dalen.

Mensen vragen zich af waarom de vergelijking met een stier en een beer wordt gemaakt. Als een stier aanvalt, maakt deze namelijk met zijn hoorns en kop een opwaartse beweging. Een beer doet het tegenovergestelde en maakt dus een neerwaartse beweging.

Wil jij meer te weten komen over hoe jij een exitplan kunt uitvoeren op een bull market? Lees dan mijn blog over: exitplan crypto!

Reactie plaatsen