Wat is leverage trading?

Ben jij al begonnen met het handelen in crypto? Dan ben je niet de enige, want er zijn enorm veel mensen die willen proberen om met een dergelijke investering wat geld te verdienen. Toch is het soms lastiger dan gedacht. Er bestaan bijvoorbeeld meerdere manieren als het gaat om trading. Een van die manieren is leverage trading. In dit artikel gaan we dan ook een antwoord geven op de vraag: wat is leverage trading?

Wat is leverage trading?

Natuurlijk gaan we eerst de belangrijkste vraag beantwoorden. Want wat is leverage trading nu precies? Het is weer een Engelse term, dus laten we beginnen met het vertalen ervan. In het Nederlands kom je dan uit op “hefboom handelen”.

Misschien schept dat al wat meer duidelijkheid. Echter, de definitie van leverage trading is een systeem waardoor handelaren een positie kunnen kopen die groter is dan hun inleg. Dat houdt dus in dat je als handelaar veel meer winst kan maken. Let er wel op dat je ook zomaar veel meer verlies kunt maken. Bij het handelen met leverage kan je namelijk meer geld gebruiken voor een trade dan dat je hebt.

Hoe kan ik het doen?

Ook geen onbelangrijke vraag natuurlijk; hoe moet jij het nou doen? Traden in crypto is soms niet makkelijk en dan komen er ook nog termen als leverage trading bij kijken.

Laten we Bitcoin als voorbeeld nemen. Stel, je hebt een saldo van 100 euro in Bitcoin. Dan kan je met een hefboom van 1:100 een positie innemen van 10.000 euro. Als de investering vervolgens stijgt met 1%, dan is je positie 10.100 euro waard dankzij je leverage. Dat betekent 100 euro winst. Wordt de investering daarentegen 1% minder waard, dan maak je 100 euro verlies.

Wil je meer lezen over hefboom (leverage) bij crypto? Lees dat dit blog over: Hefboom crypto

Reactie plaatsen