Wat is beleggen?

Ben jij al aan het beleggen? Dat is goed mogelijk. Alleen in Nederland zijn er namelijk al bijna twee miljoen huishoudens die dat doen en dat aantal blijft stijgen. Een oorzaak daarvan is de opkomst van cryptomunten. Maar wat is beleggen nu eigenlijk precies? Dat ga je ontdekken in dit kennisbankartikel.

Wat is beleggen precies?

De kans is erg groot dat je wel eens van deze term hebt gehoord. Zoals je weet, gebeurt het enorm veel. Maar waarom doen zoveel mensen dit?

Als iemand belegt, dan legt iemand geld in om er op een later moment financieel voordeel uit te halen. Dat is mogelijk omdat iets in de toekomst meer waard wordt. Zo kan je bijvoorbeeld beleggen in aandelen, obligaties, vastgoed en zelfs stripboeken. Tegenwoordig is het beleggen in cryptomunten erg populair. Dit is omdat je hier ook op zeer korte termijn een (groot) financieel voordeel uit kunt behalen.

Hoe kan je beleggen?

Het is mogelijk om op allerlei verschillende manieren te beleggen. Dat wil zeggen: je kunt op meerdere manieren geld inleggen om later financieel voordeel te behalen.

Ten eerste ga je op zoek naar een platform waarop je kan beleggen. Wil je beleggen in crypto? Dan kun je ervoor kiezen om te navigeren naar Bitvavo. Daar kan je vervolgens een account aanmaken. Als je dat hebt gedaan, kan je geld gaan storten en een blik gaan werpen op het aanbod. Daar vind je alle mogelijke beleggingen in cryptomunten. Er is veel keuze, dus denk er goed over na. Vooral bij beleggen in crypto geldt: je kunt ook (een deel van) je geld kwijtraken. Dat komt doordat de markt erg volatiel is en er binnen korte tijd erg grote veranderingen plaats kunnen vinden.

Begin direct met belegen via Bitvavo. Open hier een gratis account.

Wil je meer lezen over beleggen in crypto? Lees dan mijn blog over: Crypto in 5 stappen 

Reactie plaatsen