Interessante crypto boeken
14 december 2021 
in Crypto

Interessante crypto boeken

Zoals je ongetwijfeld zult weten, is de wereld van crypto erg ingewikkeld. Voor beginners is het dan ook niet raar als ze het even niet meer snappen. Regelmatig krijg je namelijk te maken met ingewikkelde termen en afkortingen. Daarom kan het voorkomen dat jij verdwaald raakt. Gelukkig is hier ook wel iets aan te doen. Het is namelijk aan te raden om eerst iets bij te leren voordat jij gaat investeren in cryptomunten. Je zou dit kunnen doen door middel van het volgen van een cursus, maar vaak is dit vrij duur. Daarom kijken we in dit artikel naar een goedkoper alternatief om wat bij te leren over crypto: we gaan namelijk kijken naar een aantal interessante crypto boeken.

Waarom een boek over crypto lezen?

Je kan nu niet bepaald zeggen dat lezen de afgelopen jaren populairder op is geworden. Dit komt natuurlijk mede door de digitalisering van onze maatschappij. Daarom is het goed mogelijk dat ook jij niet staat te springen om een cryptoboek te lezen.

Toch kan ik je het aanbevelen. De informatie die in een boek staat beschreven, is vaak zorgvuldig aandacht aan besteed. Daarnaast zit er een duidelijk systeem in, waardoor je stap voor stap meer te weten komt over de cryptowereld. Hierdoor ga je meer begrijpen en kan je relevante informatie tot je nemen, om uiteindelijk succesvol te kunnen investeren. Doe daarom eens gek en lees een boek over crypto.

crypto boeken

De top 3 interessante crypto boeken

Dan zijn we nu op het punt gekomen waar jij waarschijnlijk op hebt zitten wachten. Het is namelijk tijd om te gaan kijken naar de top 3 interessante crypto boeken. Deze lijst is natuurlijk niet zomaar samengesteld. Er is gekeken naar welke boeken echt meerwaarde kunnen bieden, waardoor jij beter wegwijs wordt in de wereld van crypto. De boeken staan in willekeurige volgorde. De eerstgenoemde is dus niet direct de beste optie.

1. Bitcoin voor beginners

Bitcoin voor beginners crypto boek

Het eerste boek waar we naar gaan kijken op deze lijst, is Bitcoin voor beginners. Dit boek is namelijk echt een aanrader die graag wat willen leren over de cryptowereld. Het is een erg geschikt boek voor mensen die de naam Bitcoin wel vaak horen, maar niet meteen weten wat het nu precies is.

Bitcoin voor beginners leert je namelijk alles wat je moet weten over crypto als starter. Je leert hoe ook jij kan beginnen met cryptocurrencies. Een prima manier om te leren over de wereld van cryptomunten.

Bekijk hier het boek op bol.com>>

2. Het tijdperk van cryptovaluta

Het tijdperk van cryptovaluta

Het tweede boek van deze lijst is het tijdperk van cryptovaluta. Ook dit boek kan de enthousiaste beginner een goede uitleg geven over de cryptowereld.

In dit boek beantwoorden journalisten van the Wall Street Journal namelijk allerlei belangrijke vragen. Denk dan bijvoorbeeld aan: zijn cryptomunten de oplossing voor het gebrek aan vertrouwen tussen de burger en de bank?

Al met al worden er heel veel onderwerpen rondom cryptomunten behandeld. Er wordt uitleg gegeven over bijvoorbeeld hoe het is ontstaan en welke rol het gaat spelen in onze maatschappij. In principe is het gewoon een must-have wanneer je het hebt over boeken over crypto.

Bekijk hier het boek op bol.com >>

3. Hoe word ik Bitcoin miljonair?

Hoe word ik Bitcoin miljonair boek

Alweer het laatste boek van de lijst. Toegegeven, misschien is dit niet de beste keuze als je op zoek bent naar objectieve informatie. Daarentegen is het wel een erg leuk boek dat lekker weg leest. Daarom is het zeker een goede keuze wanneer je niet zo veel van lezen houdt. Ook kan het zijn dat jij behoefte hebt aan wat positiviteit rondom Bitcoin. Dan is dit ook een prima boek.

Het boek ‘hoe word ik Bitcoin miljonair’ leest dus lekker weg en dat komt door de schrijfstijl. Het kent een positieve insteek dus daarom is het wel zo dat je dit boek niet leidend moet laten zijn. In het boek komen meerdere mensen met een passie voor Bitcoin aan het woord en leggen ze hun visie uit. Er staan in ieder geval erg leuke verhalen in, waardoor je tijdens het lezen ongetwijfeld plezier zult beleven.

Bekijk hier het boek op bol.com >>

Op een andere manier leren over crypto?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het lezen van een boek niet helemaal voor jou is weggelegd. Gelukkig bestaan er ook andere opties voor het leren over crypto.

Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een cursus te volgen. Er zijn enkele gratis opties, maar hier zul je niet heel erg de diepte in gaan. Leuk als je even wilt proeven aan de cryptowereld, maar het is aan te raden om een betaalde cursus te volgen als jij echt wilt beginnen met investeren in cryptomunten.

Verder kan je er ook voor kiezen om filmpjes te bekijken op bijvoorbeeld YouTube. Hier zijn namelijk veel informatieve video’s te vinden wat betreft crypto. Het nadeel hieraan is dat je eerst zelf de juiste video moet zoeken en je niet echt een duidelijk systeem hebt om te volgen.

Tenslotte is het ook mogelijk om een webinar te volgen. Hier zijn ook gratis opties voor, maar wederom geldt dat je dan niet zo de diepte in gaat, maar een beetje globaal kennismaakt met de cryptowereld.

crypto leren youtube

Crypto leren maakt een wereld van verschil

Een groot deel van de mensen men cryptomunten zijn mensen die het gewoon uit wilden proberen zonder enige kennis, in de hoop op het behalen van wat rendement. Met een beetje geluk kan dit succesvol zijn, maar het is zeker niet aan te raden om zonder kennis zomaar in te stappen in een cryptomunt.

Crypto leren voordat je begint is een heel goed idee. Op die manier weet jij beter wat je doet en kan je jouw risico verminderen.

Klaar met crypto leren: wat nu?

Het kan zijn dat je op een gegeven moment een punt bereikt waarop je klaar bent met leren en denkt dat je toe bent aan het echte werk: je wilt serieus gaan investeren in crypto. Het kan zo zijn dat je na het leren een beetje in het diepe bent gegooid en denkt: wat nu? Wat is de beste aanpak? Om je hiermee een beetje op weg te helpen kan jij hieronder een stappenplan lezen voor als je klaar bent met crypto leren.

Stap 1: exchange vinden

De eerste stap die je neemt na het leren over crypto, is het vinden van een exchange. Op dit platform ga je jouw cryptomunten kopen en verkopen. Er zijn veel verschillende exchanges, waardoor het maken van een keuze best lastig kan zijn. Mocht je nog twijfelen, is Bitvavo een uitstekende keuze. Dit platform is namelijk geschikt voor zowel beginners als gevorderden en is ook gevestigd in Nederland. Hierdoor heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om met iDEAL te betalen.


Stap 2: account maken en verifiëren

Heb je een exchange gekozen, ga je jouw account maken. Vul de benodigde gegevens in en volg hierna de stappen om het account te verifiëren, zodat je kunt beginnen met handelen. Het maken van een account kan even duren wanneer je het verificatieproces meerekent.

Stap 3: geld storten

Na het maken van je account, kan je geld gaan storten. Spreek met jezelf een bedrag af dat je wilt gaan investeren. Zorg ervoor dat je begint met een bedrag waar jij je goed bij voelt. Je kan bij Bitvavo dus eenvoudig storten met iDEAL.

Stap 4: cryptomunt kopen

De volgende stap is het omzetten van het gestorte geld in een cryptomunt naar keuze. Je kan er ook voor kiezen om meerdere cryptomunten te kopen, om het risico te spreiden. Kies de cryptomunt uit het aanbod en kies een bedrag dat jij wilt investeren. Vervolgens rond je jouw aankoop af en heb je cryptomunten in je bezit.

Stap 5: wachten

Nu je crypto hebt gekocht, zit er nog maar één ding op en dat is wachten. Het is belangrijk om geduld te hebben, aangezien je niet direct winst zult maken, tenzij je gaat daytraden. Je kan met jouzelf een moment afspreken waarop je de cryptomunten gaat verkopen. ZO voorkom je teleurstelling en ben je vrijwel altijd tevreden.

Conclusie

Het einde van dit artikel is alweer in zicht. We hebben het in dit artikel gehad over een aantal interessante crypto boeken, maar ook over andere manieren waarop je crypto kan gaan leren. Ook hebben we gekeken naar wat je kunt gaan doen als je over crypto hebt geleerd.

Dan rest me nu verder niks dan je te bedanken voor het lezen van dit artikel en te hopen dat jij er iets aan hebt gehad. Hopelijk zie ik je ook weer terug bij het volgende blogbericht!

  • Hoe koop ik crypto?

    Ik koop crypto via Bitvavo. Dit is de grootste crypto exchange van Nederland. Via Bitvavo koop, verkoop en bewaar ik mijn cryptomunten. Je hebt bij Bitvavo een aanbod van 177 cryptomunten, waaronder Bitcoin en Ethereum. Ook crypto kopen? Dan raad ik Bitvavo zeker aan. 


  • Benieuwd naar mijn algehele ervaringen met Bitvavo + een uitleg hoe te beginnen met crypto? Lees dan hier mijn Bitvavo review. 
Over de schrijver
Mijn naam is Lars Provoost. Ik ben sinds 2018 actief in de cryptomarkt en op deze website deel ik mijn kennis en ervaringen over Bitcoin, crypto en de daarbij behorende blockchain technologie. Ik ben geen financieel adviseur, en op deze website kan je dan ook geen financieel advies vinden. Ook niet als dat toch misschien zo lijkt. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je ervan bewust dat de waarde van de crypto enorm kunnen fluctueren.
Reactie plaatsen