Risico crypto portfolio verminderen

Ontdek hier hoe jij je crypto risico flink kan verminderen!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Je zult ongetwijfeld op de hoogte zijn van het feit dat er in de wereld van crypto veel geld te halen valt. Aan de andere kant moet je ook altijd rekening houden met risico’s. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een bepaalde cryptomunt ineens niets meer waard is, en als jij daar toevallig in hebt geïnvesteerd ben je jouw geld dus kwijt. Het risico van geld verliezen bij investeren houd je altijd, ook als je belegt in andere dingen dan crypto.

Helaas is dat risico niet helemaal te vermijden, maar het is wel mogelijk om deze zoveel mogelijk te verminderen. Op die manier heb je de grootste kans om je rendement te maximaliseren. Hoe je dat kan doen? Dat lees je in dit artikel. Deze staat namelijk in het teken van het risico crypto portfolio verminderen.

Inhoudsopgave

Stop loss order

De term stop loss order komt je misschien niet heel bekend voor. Dat kan, maar het is wel een goede manier om het risico op je crypto portfolio te verminderen. Daarom is het belangrijk dat deze term hieronder uit wordt gelegd.

Bij een stop loss order is het zo dat je order pas naar de beurs wordt gestuurd nadat er een bepaalde koers bereikt is. Deze bepaalde koers is eigenlijk een soort trigger. Wanneer deze trigger is bereikt of is overschreden, dan zal je order worden uitgevoerd aan de eerstvolgende koers op de markt. Stop loss orders worden vaak gedaan door beleggers om zich in te kunnen dekken tegen plotselinge dalingen van de koers.

Om het wat duidelijker te maken, zal ik hieronder een voorbeeld plaatsen:

Stel je hebt voor 50 euro aan Bitcoin gekocht. De huidige waarde hiervan is op het moment 75 euro. Het is logisch dat je dan je winst veilig wilt stellen. Wanneer de koers weer daalt onder de 65 euro, wil je jouw Bitcoin verkopen. De trigger zet je daarom op 65 euro. Stel de koers daalt naar 64,50 euro, dan wordt de trigger geactiveerd en zal je order uit worden gevoerd aan dit bedrag.

Risicospreiding

Voor mensen die al wat meer ervaren zijn met beleggen en investeren, zal de term risicospreiding wel bekend in de oren klinken. Zoals het woord eigenlijk al zegt, spreid je jouw risico. Hoe je dat kan doen lees je hieronder.

Bij risicospreiding met crypto zal je al snel denken aan het investeren in verschillende cryptomunten. Dat kan een goede optie zijn, maar in het verleden is ook gebleken dat de koers van altcoins een correlatie hebben met de koers van de Bitcoin. Daarom is het vaak zo dat de koersen van de altcoins mee dalen met de Bitcoin. Aan de andere kant is het voor de altcoins ook mogelijk om te gaan pieken wanneer de Bitcoin stagneert. Daarom is het investeren in meerdere cryptomunten een goede manier om risico crypto portfolio te verminderen.

In de cryptowereld heb je meerdere mogelijkheden om risico te spreiden. Zo kan je bijvoorbeeld ook indirect investeren in crypto door middel van een fonds. Je kan met een fonds beleggen in crypto, zonder dat je zelf cryptomunten in je bezit hebt. Op die manier wordt investeren in crypto makkelijk gemaakt. Deze manier van investeren is nog in ontwikkeling, maar kan in de toekomst erg interessant worden.

Je kunt er ook voor kiezen om te investeren in STO’s en ICO’s. In tegenstelling tot digitale munten, zitten er achter deze coins echte bedrijven. Een STO is een aandeel in een organisatie of iets dat je recht geeft op een gedeelte van de gemaakte winst. Een ICO is daarentegen een crowdfunding project binnen de blockchainindustrie.

Risicospreiding: met welke cryptomunten?

Je weet nu dat je risico kunt spreiden door te investeren in meerdere cryptovaluta. Maar welke cryptomunten zijn nu interessant om in te investeren?

Een precies antwoord op deze vraag is natuurlijk wat lastig om te geven, gezien de vele veranderingen van de koersen. Wel kunnen er bepaalde verwachtingen worden gesteld. Zo heb je in ieder geval een beetje een inzicht in welke cryptomunten grote kans hebben om te gaan stijgen de komende tijd. Wil je weten welke crypto munten dat zijn? Lees dan onze blog over: Welke crypto gaat stijgen?

Ook is het afhankelijk van welke cryptomunten er beschikbaar zijn op de exchange waar jij op actief bent. Klik hier om te bekijken wat het aanbod is van Bitvavo.

Crypto valuta nieuws

Wanneer je wat meer zekerheid in wilt bouwen in je investeringen en zo je risico crypto portfolio verminderen, kan je dat doen door het volgen van crypto valuta nieuws.

Met crypto valuta nieuws blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wereld van crypto. Door de enorme groei van deze wereld zijn er ook steeds meer media die artikelen erover schrijven. Wanneer je even de tijd neemt om een aantal nieuwsartikelen te lezen, zul je automatisch ook je risico al wat verminderen.

Dit soort artikelen worden vaak geschreven door mensen die er wel verstand van hebben. De artikelen worden dus niet zomaar geschreven door iemand. Daarnaast worden de artikelen ook gepubliceerd op hoog aangeschreven nieuwssites.

Risico crypto portfolio verminderen: crypto signals

Een andere manier voor het verminderen van risico op je crypto portfolio, is door gebruik te maken van crypto signals. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om crypto valuta nieuws te volgen, maar crypto signals werkt over het algemeen toch een stuk handiger en fijner.

Met crypto signals ontvang je namelijk signalen van experts over de verwachte bewegingen van de koers van een bepaalde cryptomunt. Sommige exchanges maken hier standaard gebruik van, maar deze zijn vaak wat minder efficiënt in gebruik.

Met deze crypto signals ontvang je iedere dag signalen via een Discord server. Het grote voordeel hiervan is dat je niet de gehele dag achter je scherm hoeft te zitten om de signalen in de gaten te houden, maar je ontvangt deze signalen gewoon door meldingen op je telefoon, laptop of tablet.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om signalen aan te vragen voor de koers van een bepaalde cryptomunt. Zo kan jij erachter komen of het een interessante optie is om in te investeren. Daarnaast kan je ook zelf analyses maken en hier feedback op vragen, zodat jijzelf hierin ook steeds beter wordt.

Investeer in kennis

Om het risico van je cryptoportfolio te verminderen, kan je ook investeren in kennis. Op die manier leer je steeds meer bij, waardoor je gerichtere investeringen kan doen. Ga je investeren zonder kennis, is het eigenlijk niets minder dan gokken namelijk.

Daarom is het aan te raden om te investeren in kennis. Je kan er dan voor kiezen om een dure cursus te volgen, maar velen zullen niet bereid zijn om een dergelijk bedrag op tafel te leggen. Gelukkig zijn er ook gratis opties waar je waardevolle informatie krijgt en veel leert over de wereld van crypto. Dat kan bijvoorbeeld met deze gratis crypto training.

Profiteer zelf ook van crypto investeringen!

Je hebt het einde van dit artikel alweer bereikt. We hebben in dit artikel gekeken naar het verminderen van risico op je crypto portfolio en als het goed is heb je nu een beetje een idee van hoe je dat zou kunnen doen. Daarom zou ik zeggen: ga zelf aan de slag! Je bent namelijk zeker niet te laat en kan nog steeds maximaal profiteren van stijgende crypto’s. Een account maken op Bitvavo is zo gedaan, en je kan beginnen met het kopen van crypto!

Ben jij al bezig met het investeren in crypto, ook dan hoop ik dat jij iets aan dit artikel hebt gehad! Ik hoop je weer terug te zien bij het volgende blogbericht.

Bitvavo

Mijn favoriete Nederlandse crypto exchange

Handel, koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij het grootste en goedkoopste cryptocurrency handelsplatform van Nederland.

Meer info over Bitvavo

Nu met een tijdelijke welkomstbonus t.v.w. 1000 euro commissie vrij handelen in de eerste week.

Let op: deze bonus is alleen geldig via de knop hierboven of via de linkjes in de tekst. Je kunt deze ook delen met je familie of vrienden.

Veel gestelde vragen over Bitvavo (FAQ)

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een zogeheten exchange. Dit is een soort online handelsplatform waar je crypto op kunt kopen en verkopen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om op Bitvavo jouw gekochte cryptomunten te bewaren.

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is één van de vele exchanges. Veel van deze exchanges zijn internationaal, ook Bitvavo. Echter is het verschil dat Bitvavo in Nederland gevestigd is.

Dit wil zeggen dat Bitvavo Nederlanders een aantal belangrijke voordelen kan bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het betalen met iDEAL. Dit is op de meeste exchanges niet mogelijk. Ook is de support beschikbaar in het Nederlands, wat erg handig is als jij hulp nodig hebt.

Daarnaast zijn ook de transactiekosten bij Bitvavo relatief laag wanneer je dit vergelijkt met andere exchanges.

Bitvavo wordt gezien als één van de meest betrouwbare exchanges die er zijn. Dit kan worden geconcludeerd wanneer je kijkt naar ervaringen van gebruikers.

Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is erg gebruiksvriendelijk. Dat wil zeggen dat de exchange erg makkelijk is in gebruik. Je maakt eenvoudig een account aan door het invullen van wat gegevens en dit account verifieer je vervolgens.

Daarna kan je eenvoudig geld storten op je account en met deze balans heb je vervolgens de mogelijkheid om crypto te kopen.

Wil je graag aan de slag met Bitvavo, klik dan hier en ontvang een welkomstbonus t.w.v. €1000 commissievrij handelen.

Lars Provoost
Welkom op mijn blog! Heb je interesse in Bitcoin of andere crypto? Dan ben je hier aan het juiste adres. Mijn naam is Lars Provoost en ik ben al enkele jaren actief in de wondere wereld van de Bitcoin. Met veel plezier deel ik mijn kennis over Bitcoin en crypto met jou. Elke week kun je op mijn website een nieuwe crypto blog verwachten, ook maak ik daar gelijk een leuke Youtube-video bij. Zo kan je dus zowel lezend als luisterend genieten van mijn waardevolle content over Bitcoin en andere crypto. Naast het onderhouden van mijn website haal ik ook veel plezier uit lekker wandelen, fietsten, lezen en banen zwemmen. Dit doe ik dan ook volop 😀

Disclaimer:

Ikzelf ben geen financieel adviseur. Om deze reden kan en mag ik geen financieel advies geven. Dit artikel bevat dan ook helemaal geen advies, maar gewoon mijn kijk op de zaken. Je hoeft hier niet mee akkoord te zijn en je moet zeker niet alles doen zoals ik dat zou doen. Doe steeds je eigen onderzoek. Beleggen brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Het is mogelijk dat je jouw hele inleg verliest.

Meer lezen over crypto?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *