Crypto
Lars Provoost
Crypto
05/09/2022
6 min
0

Beginnen met crypto: een stappenplan

05/09/2022
6 min
0

Ben jij al begonnen met het investeren in crypto? Zo niet, dan bestaat de kans dat je er wel over nadenkt. Dan sta je daarin niet alleen. Er zijn namelijk velen met jou die erover nadenken, maar er bestaan toch vaak twijfels omdat het vrij ingewikkeld zou zijn. Niets is echter minder waar! Met een paar stappen kan jij al beginnen met het investeren in cryptomunten. Starten met crypto is dus makkelijker dan je denkt! Dit artikel gaat je erbij helpen. Je kan hier namelijk een duidelijk stappenplan vinden wat betreft beginnen met crypto. Laten we dus snel beginnen, zodat jij straks de vruchten kan gaan plukken van stijgende koersen.

Waarom beginnen met crypto?

Heb jij nog twijfels om in crypto te stappen? Dat kan. Hoewel de twijfel over dat het te ingewikkeld is, grotendeels door het stappenplan in dit artikel weg kan worden genomen, zijn er nog genoeg andere twijfels. Om die reden zullen we hieronder een blik gaan werpen op enkele redenen om te gaan beleggen in cryptomunten.


  • Crypto wordt gezien als de toekomst. De verwachting is dat het een steeds grotere rol gaat spelen in ons leven. Een investering in crypto is daarom ook een investering in de toekomst.
  • Met een investering in crypto is het mogelijk om op korte termijn een flinke winst te behalen. Dat komt doordat de markt enorm volatiel is – mede daardoor is deze continu geopend.
  • Het handelen in crypto kan zonder tussenkomst van een bank. Het is gedecentraliseerd, waardoor je een hoge mate van vrijheid geniet.
  • Je kan met het beleggen of investeren in crypto alle kanten op. Wil je short gaan? Dat kan. Wil je long gaan? Dat kan ook. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kan handelen op ieder gewenst moment.

Beginnen met crypto: een stappenplan

Dan is het nu tijd om te gaan beginnen met het stappenplan. Daarin ga je stap voor stap ontdekken hoe je met crypto kunt beginnen. Zo weet jij straks ook hoe makkelijk het eigenlijk is!

Stap 1: exchange zoeken

We beginnen natuurlijk bij het begin. Als je wilt gaan starten met crypto, moet je een plek hebben waar je het kunt kopen. Aangezien crypto digitaal is, doe je dit ook digitaal. Je kunt cryptomunten kopen op een exchange. Dit is een online handelsplatform waar je crypto kunt kopen en verkopen, en meestal ook bewaren.

Er zijn vrij veel exchanges beschikbaar. Het maken van een keuze is daarom ook lastig. Iedere exchange heeft namelijk weer haar eigen voor- en nadelen. Daarom gaan we ons bij dit stappenplan focussen op het platform dat over het algemeen het meest geschikt is voor Nederlanders: Bitvavo. Dit is de grootste in Nederland gevestigde exchange en kan voordelen bieden, zoals het betalen met iDEAL en hun support die beschikbaar is in het Nederlands.

Crypto handelsplatform Bitvavo

Stap 2: account aanmaken en verifiëren

Je hebt nu een exchange gevonden en hebt dus een plek waar je kan starten met cryptocurrency. De volgende stap is het aanmaken van een account. Daarvoor navigeer je naar de website van Bitvavo en klik je vervolgens op aanmelden. Daar kan je vervolgens jouw persoonlijke gegevens invullen. Zorg ervoor dat deze kloppen, anders kan je later stuiten op problemen. Het invullen van de gegevens zal zich vanzelf wijzen. Daarnaast dien je akkoord te gaan met de voorwaarden. 

Bitvavo aanmelden. Nu met welkomstbonus 

Klik hier om je op Bitvavo aan te melden. 

Na het maken van het account, is deze nog niet direct gereed voor gebruik. Het moet namelijk ook nog worden geverifieerd. Op die manier wil Bitvavo het platform veilig houden. Normaliter zal zich dit ook vanzelf wijzen. Je dient bijvoorbeeld een geldig identiteitsbewijs te uploaden en een selfie te maken. Het kan een paar werkdagen duren voordat de verificatie is voltooid, maar bij Bitvavo gaat dit normaal gesproken redelijk snel.  

Stap 3: geld storten

Dan nu de volgende stap: het storten van geld. Het is belangrijk dat je van tevoren met jouzelf een bedrag afspreekt dat je wilt gaan investeren. Als je begint met cryptocurrency, is het verstandig om niet met een te groot bedrag je eerste investering te doen. Het is dan belangrijk om eerst wat te leren zodat je een beetje weet hoe het allemaal in elkaar steekt. Spreek dus een bedrag af met jouzelf en stort dit.

Geld storten bij Bitvavo

Om geld te storten bij Bitvavo, log je in op je account. Als je dan vervolgens op het dashboard zit, zie je een groene knop met ‘deposit’ of ‘storten’ erop. Klik daarop, vul een bedrag in en selecteer een betaalmethode. Er zijn genoeg betaalmogelijkheden, waardoor er sowieso eentje bij zit die het meest geschikt is voor jou. Daarna klik je op ‘doorgaan’ en volg je de stappen die in beeld komen. Dit wijst zich vanzelf uit. Je hebt daarna geld op je account staan.

Stap 4: crypto kiezen

Je bent nu alweer op het moment aangekomen dat het tijd is om een cryptomunt te kopen. Daarvoor moet je er eerst eentje uitkiezen om in te gaan investeren. Als je bent ingelogd op je Bitvavo-account, scrol je bij het dashboard naar beneden. Daar kom je alle cryptomunten tegen die op dat moment beschikbaar zijn.

Aanbod crypto Bitvavo. Ruim 175 cryptomunten. Waaronder BTC en ETH 

Stap 5: beginnen met crypto

We zijn pas bij stap 5, maar je bent al klaar om te beginnen met cryptomunten! Na het kiezen van een cryptomunt om in te investeren, bijvoorbeeld Bitcoin, kan je direct starten. Je navigeert eenvoudig naar het aanbod van Bitvavo. Daar kan je alle cryptomunten vinden die het platform op dit moment aanbiedt. Let wel op: de keuze is letterlijk reuze. Kies dus niet zomaar een cryptomunt, maar doe eerst wat onderzoek naar goede opties. Crypto signals zouden daar eventueel bij kunnen helpen.

Eenvoudig €100,- Bitcoin kopen via Bitvavo

Klik op de munt die je uiteindelijk hebt gekozen. Vervolgens heb je de mogelijkheid om een bedrag in te vullen dat je in de cryptomunt wilt beleggen. Dat bedrag vul je in en je rondt vervolgens de aankoop af. Je hebt nu cryptomunten in je bezit. Je ziet dus dat je binnen enkele stappen al kunt starten met crypto!

Starten met cryptocurrency: waar op letten?

Investeren/beleggen is nooit zonder risico’s, zoals je ongetwijfeld wel zult weten. Bij cryptomunten is dat niet anders; de risico’s liggen er eerder hoger. Investeren in cryptomunten is dus niet altijd rooskleurig. Daarom is het goed dat we hieronder een blik gaan werpen op enkele dingen waar je op moet letten bij het investeren in crypto.

  • Denk na over waar je jouw cryptomunten gaat bewaren. Hackers zien de potentie namelijk ook en proberen soms cryptomunten te stelen. Je kunt ervoor kiezen om je crypto te bewaren op een exchange waar je het koopt, maar je kan dit ook extern doen. Denk vooraf na wat voor jou de beste optie is.
  • Houd er rekening mee dat je naast grote winsten, ook grote verliezen kunt maken. De cryptomarkt is onvoorspelbaar en er is maar een kleine factor nodig voor een grote verandering.
  • Let er ook op dat je niet te veel vanuit emotie handelt. Ben je teleurgesteld in een bepaald rendement, ga dan niet direct alles verkopen of meer kopen in de hoop dat alles zich herstelt. Wacht eerst even af en denk goed na over wat de beste keuze is. Hiervoor kan je eventueel ook een crypto-forum raadplegen, zodat je jouw vraag met anderen kunt delen.

Beginnen met investeren in Bitcoin en cryptocurrencies? 

Om in Bitcoin te investeren heb je een account nodig bij een crypto exchange. Dit is een platform waar je Bitcoin kan kopen, verkopen en bewaren. De grootste en veiligste crypto exchange van Nederland is Bitvavo.


Ik maak zelf al 3 jaar gebruik van Bitvavo en ik raad het platform zeker aan. 

Een account aanmaken is gratis en binnen een paar minuutjes gedaan. Daarna kan je veilig Bitcoin kopen, verkopen en bewaren.

Nog geen account bij Bitvavo? Open hier je gratis account. 

Conclusie

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel. Hierin heb je stapsgewijs kunnen leren hoe je moet starten met cryptocurrency. Daarnaast heb je kunnen lezen waarom je zou kunnen beginnen met crypto en heb je kennisgemaakt met de risico’s die er ook aan vast kleven. Hopelijk is het nu in ieder geval duidelijk hoe simpel het eigenlijk is om te starten met crypto.

Hopelijk heb jij dus iets aan dit artikel gehad en heb je kunnen vinden waar je naar zocht. Bedankt voor het lezen en ik hoop je terug te zien bij het volgende blogbericht!


Reacties
Categorieën