Wat is Bitcoin?

Wanneer we denken aan cryptomunten, kom je al snel bij Bitcoin uit. Niet zo gek, aangezien het de grondlegger is van de crypto. Daarnaast is het nog altijd een razend populaire optie voor investeerders. Maar wat is Bitcoin nu precies? Dat ontdek je in dit artikel.

Wat is Bitcoin?

Direct dan maar het antwoord op de vraag waar het in dit artikel om draait. Veel mensen hebben wel eens gehoord van Bitcoin, maar kunnen geen definitie geven van wat het nu precies is.

Bitcoin is eigenlijk een digitale vorm van cash geld. Het is met Bitcoin mogelijk om een transactie te maken tussen twee partijen, terwijl er geen derde partij nodig is. Het is een gedecentraliseerd systeem. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de blockchain.

Bitcoin is eigenlijk ontwikkeld omdat in 2008 door de crisis het vertrouwen in het financiële systeem enorm daalde. Er was dus behoefte aan wat anders en Bitcoin speelde daar slim op in. Hoewel de koers wat langzaam op gang kwam, is nu inmiddels wel bewezen dat de potentie enorm is.

Investeren in Bitcoin

Bitcoin is zoals gezegd dus nog altijd een interessante optie om in te investeren. Ook in 2022 wordt dat veel gedaan. Er zijn aan de andere kant veel mensen die denken dat ze te laat zijn met investeren in Bitcoin en het daardoor niet doen. Dat is echter onterecht. Bitcoin heeft volgens experts nog lang niet het hoogtepunt bereikt, en als we kijken naar de trends van Bitcoin, is de verwachting voor 2022 erg positief.

Twijfel je dus nog om te investeren in Bitcoin? Dat is echt niet nodig! Je kunt bij Bitvavo simpel investeren in de cryptomunt en profiteren van een stijgende koers.

Maak hier jouw gratis Bitvavo account aan.

Stappenplan lezen om met Bitcoin aan de slag te gaan? Lees dan mijn blog over: Beginnen met crypto: een stappenplan

Reactie plaatsen